Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 88

• 39 550
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте и аз се записвам със стартирана процедура, сложили сме само една инжекция, днес ще сложа втора, гонал 300, от вчера цикъла страшно се засили, трябва ли това да ме притеснява, в понеделник съм на лекар. Четох мнения, че на повечето момичета дори им поспира по рано, а моя е необичайно силен, ако има значение имам преди един цикъл хистеро, ще съм благодарна да коментирате.

# 286
Здравейте и аз се записвам със стартирана процедура, сложили сме само една инжекция, днес ще сложа втора, гонал 300, от вчера цикъла страшно се засили, трябва ли това да ме притеснява, в понеделник съм на лекар. Четох мнения, че на повечето момичета дори им поспира по рано, а моя е необичайно силен, ако има значение имам преди един цикъл хистеро, ще съм благодарна да коментирате.
При стартиране на стимулация, доста намалява, но Вие имате хистероскопия, твърде вероятно  от нея да e  по-обилно.
След моята хистероскопия цикъла беше много обилен.
Успех на прегледа Simple Smile

# 287
Добро утро ,мили дами аз нямах търпение да видя резултата от прогестерон на 7 ми ден. Тъй като чаках цял ден и днес ще го пратя в клиниката ,но реших да споделя понеже не знам какво е точно Grinning

Взимаш ли някакви лекарства? Вижда ми се високичък, аз никога не съм имала такъв.
Да пия
И фраксипарин през вечер, редувам с аспирин протект.

# 288
Здравейте, имам нужда от съвет. Накратко много тежък мъжки фактор и 2 неуспешни инвитро процедури завършващи без имплантация и с по 1 ембрион с лошо качество. Проблемът е следният - ММ има една спермограма в Надежда с 3 дни въздържание от края на февруари тази година в която има 18млн. общ брой сперматозоиди, 5 млн. на милилитър, 2% морфология и 31% днк фрагментация. Лекарите са единодушни, че високата днк фрагментация е проблемът за неуспехите. За тази цел решихме днес да пуснем нова спермограма този път в Афродита обаче и да пробваме американската схема с по-малко дни въздържание и повече изпразване. За изненада установяваме, че днк фрагментацията е 24%, подвижността е повече от чудесна близо 70%, обаче бройката е спаднала от 18 млн. на 3 млн., а морфологията е 0.5%. На мен ми стана лошо... И сега въпросът който не ми дава мира е какво да правим при евентуален следващ инвитро опит. Да рискуваме ли пак с американската схема и да имаме прекалено малко сперматозоиди, но пък с по-ниска днк фрагментация. Или да си направим по-голямо въздържание, за да докараме по-добра бройка. Проблемът е, че спермограмите са в две различни клиники (като вярвам в достоверността и на двете) и не вярвах, че може да има чак такава разлика, та сега не знам на коя клиника да вярвам, защото за 2 месеца се съмнявам да имаме чак толкова влошаване при положение, че от февруари досега ММ не е променял нищо дори пие повече добавки, спортува и изкара няколко седмици пости. Не вярвам и единия ден по-малко въздържание да доведе до чак такава разлика. Всяко мнение ще ми е от полза и особено ще се радвам ако има някой с опит с подобен мъжки фактор и спермограми в тези две клиники да се включи. Толкова ли различни методи ползват или това е моментно влошаване не знам... А инвитро обмисляхме в Афродита затова исках втората спермограма да е там.

# 289
При нас имаше влошена спермограма, но бройката беше добра и ни казаха да не се притесняваме. В нашия случай успех имахме при по-голямото количество.

# 290
Момичета, гледайте новините по Нова в 12:00 , и веднага след тях “темата на Нова” сигнал и разследване за кражба на генетичен материал от болнично заведение. Confused

Последна редакция: сб, 13 апр 2024, 11:29 от Maya888

# 291
Даваха го и в сутрешната програма. За мен това е психопатско поведение, ако всичко това е истина. Сутринта не казаха коя е клиниката обаче.

# 292
Казаха след вечерната емисия. Сега говориха за случаят кратко. Но много съмнително ми се струва всичко. И от изказванията на мъжа.

# 293
  • София
Кое е съмненителното? Има такова случаи и още как. А в другите страни изобщо не са малко. Просто не излъчиха целия материал. Имам подозрения за болницата, интересно ми е дали ще позная. Довечера ще стане ясно.

# 294
Ох момичета, ще се побъркам вече! 🥹🥹С аменорея (нямам цикъл ако не пия противозачатъчни или естрофем+дуфастон по схема) съм и доктора каза да започвам Естрофем 3х1 за 10 дни без да предизвикваме цикъл преди това и после на 18.04. на преглед за проследяване дебелина на лигавицата за ЗЕТ. Това добре, но от врорник си пия Естрофема по тази схема и днес сутринта ми дойде цикъл (или пък е кръвоизлив). И аз не знам какво да правя вече? На някой случвало ли му се е  това? Да продължавам ли да си пия хапчетата? Това дали ще обърка трансфера? 😥😥

# 295
Гледахте ли по нова за МК Щерев мале мале ..

# 296
Гледахте ли по нова за МК Щерев мале мале ..

Това е практика на много клиники според мен в България.

# 297
Неее, сега ще го пусна, ние сме там!

# 298
По повод Темата на Нова.

При пункцията ни в Турция, мъжа ми присъстваше от даването на материал до като ме изписаха. И двамата пред администратор от болницата подписахме съгласия за обработване на биологичен материал, пункция и съхранение. На всяка пункция се преподписва и акта ни за граждански брак.

В Щерев той влезе за 10 мин да даде материал (не съм го и виждала даже сутринта) и са го питали само за ЕГНто. После си тръгна и се видяхме вечерта. Формулярите ги дадох попълнени, те нямаха представа кой ги е попълвал и кой се е подписвал.

Всеки сам да си направи изводите..

# 299
По повод Темата на Нова.

При пункцията ни в Турция, мъжа ми присъстваше от даването на материал до като ме изписаха. И двамата пред администратор от болницата подписахме съгласия за обработване на биологичен материал, пункция и съхранение. На всяка пункция се преподписва и акта ни за граждански брак.

В Щерев той влезе за 10 мин да даде материал (не съм го и виждала даже сутринта) и са го питали само за ЕГНто. После си тръгна и се видяхме вечерта. Формулярите ги дадох попълнени, те нямаха представа кой ги е попълвал и кой се е подписвал.

Всеки сам да си направи изводите..

И при нас в Надежда ни ги дадоха и после ги върнах подписани само.

Общи условия

Активация на акаунт