Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 88

• 39 539
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
В Надежда не случайно въведоха бялата карта с номер - там всичко се следи компотърно и маркирано с този номер, за да няма подозрения в подобни неща. На бланката все пак собственоръчно сме записали имената и телефона на партньора.

# 301
И в Надежда и в Тутракан съм се подписала лично с партньора пред служебни лица. И затова ми се стори толкова странно. Изгледах репортажа. Нарушения има. Надявам се да има и виновни. Не да е поредния нерешен случай.

# 302
Имам опит с 2 клиники и вкъщи сме подписвали съгласията… Така, че задължителният личен подпис… явно не е толкова задължителен навсякъде. На второто място обаче половинката ми идва често с мен на прегледи, пункция и трансфер. На инсеминациите не идваше с мен. С този случай може би ще ги затегнат тези неща.

# 303
Това е 100% измислена историята. Не вярвам и грам. Някой или си прави реклама или ни хвърля прах в очите с някаква цел.
Новината не си заслужава коментарите.

# 304
Като ще се изказваме със 100% гаранция... на 100% има доста подобни и по-страшни истории за които не се знае или не се говори. Бизнеса в сферата е голям, намесени са всички по веригата и заслужава не само да се говори ами да се вика.

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 06:18 от Sahara_2087

# 305
При нас имаше влошена спермограма, но бройката беше добра и ни казаха да не се притесняваме. В нашия случай успех имахме при по-голямото количество.

Аничка, благодаря за включването по нашия казус, както и на всички, които ми писаха лично. Ще го мислим пак, просто най-трудно ми беше да осъзная тази разлика в спермограмите и невъзможността да ползваме микрочип, който вярвах, че е спасителният ни пояс. Сега само мога да се надявам да е нещо моментно.

За този случай нещо много съмнителна ми е цялата история. Защо жена която съзнателно краде генетичен материал, после ще кани мъжът от когото е откраднала и ще го осведомява за детето просто ей така. Никаква логика няма. И той се прави, че се е чудел защо му пращала снимки на някакво си бебе. Или жената е нещо недобре психически, че да подправя подписи и документи, ама пак няма логика защо ще му казва и ще му обяснява за детето.

Последна редакция: сб, 13 апр 2024, 22:38 от S.G.C.

# 306
В Надежда можеш да си попълниш документите вкъщи и само единият партньор да ги занесе. Дори и за трансфер като сме били, може само жената да отиде и да разпише документите вместо мъжа или предварително вкъщи. Да не говорим, че е позволено да се донесе материал и от вкъщи. В Турция донорството е забранено и поради тази причина материал се дава само на място в болницата! Могат да организират и стая за двойката по желание. Няма как да има гаранция, че материалът донесен отвън не е от друг човек. От много години се говори за търговия с генетичен материал и това е самата истина. Не давам пример с конкретна болница, нямам доказателства, но със сигурност това се случва, като не става въпрос само за България. Надявам се да се затегнат мерките и двойките борещи се за детенце, да не се налага да мислят и за такива неща.....
Успех на всички в процедури 🍀

# 307
Kactus Аз правих 2011 ин витро в Надежда. Тогава лично искаха подпис. След това не зная. Нямам лични наблюдения. Материал е носен от дома само за спермограма в клиниката на Александров 2010 г. Не съм правила ин витро там, не зная как стоят нещата и не мога да коментирам работата им.
В Тутракан последно февруари т.г. разписвахме пред служител документите.

# 308
Аничка, имаме няколко процедури там в периода 2022-2023г. Тогава не са искали да се подписваме пред служител, както и материал за самото инвитро може да се носи от вкъщи.

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 08:49 от Kactus

# 309
Добро утро Nature Sunny Nature Rainbow Coffee
И аз се усъмних в истинноста и гледната точка на мъжа… липсва логика да даваш материал в София… за съхранение, когато трябва да дадеш проба във Варна в същия ден Hands Minus1 при положение, че 2-те клиники нямат нищо общо… за какво ще съхранява 6 месеца като даже не е изследвана, последната му ли е Animal Speak No Evil  какъв е бил мотива му?
И защо не казва потърсил ли е той този материал след изтичане на срока за съхранение?! Малко ми е несериозно и доста мътно. Факт е обаче, че експертизата доказва фалшифициран подпис. И клиниките имат пропуски но тази жена е за затвор. Имала или нямала връзка с него… все едно! Много сериозно престъпление и дано не е поредното “всяко чудо за 3 дни”. Ами тя и яйцеклетката най-вероятно е откраднала, казаха, че е с донорска но кой може да и вярва, че просто не е ползвала наши яйцеклетки на съхранение?! Горкото детенце… каква съдба.

# 310
Здравейте, днес ми е 4ти ден от цикъл, но имам болка ниско в дясно, сякаш е яйчник. Притесних се да не е апандесит, но януари отново имах такава болка, ходих на лекар и той ми каза, че са започнали да се образуват фоликули и затова усещам болката(от както родих имам  болезнена овулация, особенно ако е в десен яйчник)... реших да си направя тест за овулация, ще прикача снимка. Притеснявам се не е ли твърде рано и в действителност ли е започнала ли е, вчерашния тест беше малко по-блед. Благодаря ви и се извинявам, ако въпросът ми не е за тук!

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 21:50 от Dayane

# 311
Момичета,

След неуспешен първи опит, при който всички 4 ембриончета спряха развитие на 3ти ден ни препоръчаха да направим ДНК фрагментация на мъжа ми, въпреки перфектните спермограми до момента. Защо чак сега ни казват да го направим още не разбирам, но това е друга тема. Резултатът е 28%, което ембриологът каза, че е на границата и най-вероятно за това до момента не ни се е получило с 5 инсеминации и един инвитро опит. За всички беше голяма изненада, понеже мъжът ми не пуши, не пие, тренира много, взима антиоксиданти от край време и до сега всички спермограми са били перфектни. Т.е. препоръките за промяна на начина на живот не важат за него. Ембриологът препоръча преди следващото инвитро да обнови материала 4 поредни дни преди това, както и да приема Q10, както и че ще използват някакъв метод за селекция на генетично здрави сперматозоиди.

Имате ли някакви други препоръки? Нещо друго да изследваме или направим преди втория опит? Има ли някоя с успешно забременяване с висока ДНК фрагментация?

# 312
Здравейте, дами,
Допитвам се до вас, защото не съм съвсем наясно, а част от вас, предполагам, имат по-голям опит от мен. Има ли такива, които са правили инвитро и по къс, и по дълъг протокол? Какви са показанията/противопоказанията за едното и за другото и наистина ли дългият протокол "прави" по-качествени яйцеклетки и, съответно, ембриони? Не успявам да открия много информация по темата, освен, че дългият протокол е златният стандарт при инвитро лечението. Ще го коментирам и с док., разбира се, но все пак...

И още нещо, някоя от вас чувала ли е, например, за ПИД на тридневни (не са ембриони още, не знам даже какъв стадий се водят), или за биопсия на полярното тяло като метод за определяне качеството на яйцеклетката още преди да бъде оплодена, или един вид алтернатива на ПИД? Дали се прави нещо от тези неща някъде тук по нашите географски ширини? По широкия бял свят явно се прави, говорихме по този въпрос с един доктор, но преди това не бях и чувала даже. Стана ми интересно и чисто информативно ви питам и вас.

# 313
Дългият протокол не ги прави по-качествени, а позволява всички фоликули да растат сравнително равномерно доколкото знам аз. И съответно дългият протокол дава възможност да се извадят максимално много, докато при късия има риск част от тях да се забавят, други да забързат и така накрая може да не могат да се извадят всички. Ако не се лъжа дългият протокол не се препоръчваше при съмнение за риск от хиперстимулация и при ниско АМХ, но моля да ме поправят момичетата, ако имаше нещо което не е точно така. И аз съм чувала, че дългият протокол е златен стандарт, но интересното е, че по-голямата част от процедурите сякаш минават по къс протокол или поне такива са моите наблюдения.

Не съм чувала да се прави биопсия на полярното тяло, а ПИД задължително се прави на 5-дневен бластоцист. Чела съм че преди години е имало и биопсии на тридневни ембриони, но мисля, че това вече е отхвърлено като практика, защото на този етап клетките на емрбиона са твърде малко и риска от недостоверен резултат е по-голям.

# 314
Не съм съвсем наясно с дългия протокол, макар аз да бях с такъв, но според мен блокиращата инжекция позволява по-голям контрол над развитието на яйцеклетките чрез добавяне на хормони от вън - твоите собствени хормони не се бъркат излишно.
При мен всичко мина доста добре и бих направила отново по дълъг, ако се наложи. Единствено свеж трансфер след дълъг протокол никога повече не бих се съгласила да правя (но това си е лично мое мнение).

Общи условия

Активация на акаунт