Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 88

• 39 565
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Здравейте, момичета!
След 4 години опити и 4 неуспешни инсета, ето ме и мен, готвейки се за първото ми инвитро на почти 35 г..
Диагноза - неизяснен стерилитет...
Ако всичко е наред, казаха започваме след 1-2 седмици на втори ден от цикъл (5 дневна стимулация) и ако съм разбрала правилно ще сме с ИКСИ.
Няма да крия страх ме е от неизвестното, та поради тази причина пропуснах да попитам доктора няколко въпроса, които не ми станаха много ясни или въобще изключих за тях... ако може да споделите малко опит, ще съм ви много благодарна!
Отделно много са ме наплашили близки правили инвитро преди 10+ години, че едва ли не стимулацията е ужасно преживяване, това така ли е?
*Всичко от доктора ли зависи да не се стигне до хиперстимулация или има варианти, в които и ние можем да си помогнем да не се стига до там?
*Кога би трябвало да бъде трансфера и по това ли се определя, дали ще е СЕТ или ЗЕТ?
*Кой е по-добрият вариант СЕТ или ЗЕТ?
*ПИД отнема ли много време и това може ли да навреди на ембионите по някакъв начин?

Благодаря, че ме изчетохте!
Ново ми е и искам да знам какво да очаквам Heart

# 271
Sunny_Bun имам 2 опита ин витро, с ПКЯ съм и двата бяха с хиперстимулация.  На първата бях на 25 г. и се чувствах прекрасно, на втората на 37 г. и бях като парцал. Но и при двата опита забременях (при второто ин витро от първия ЗЕТ, защото се получи биохимична бременност на свежия трансфер, поради други проблеми) и това ми е било важното. Останалото се преживява.

# 272
Моята идея беше да проверя предварително, за да имам време да реагирам ако има задържан фоликул
Разбирам, но фоликулометрия за задържан фоликул се прави в първите дни на МЦ, обикновено 2-ри ден но може и между 1-ви и 4-ти. Ако отидете на 4-ти обаче и има задържан, в повечето случаи се пропуска този месец за стимулация/трансфер. И на мен ми отне време да свикна, че ако не искам да пропускам месеци в чакане, за някакво време животът ми ще се върти около инвитрото. Като ми дойде цикълът, хвърлям всичко и отивам на преглед. При мен разбира се основен фактор е напредналата ми възраст, иначе можеше и да си позволя да чакам повече между процедурите. След 40 нямаме кой знае какъв избор обаче. Вие преценете спрямо вашето състояние как да процедирате.

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 07:37 от Sahara_2087

# 273
Не се тревожете аз преминах през хиперстимулация , болезнено е , но минава . Зависи от лигавицата дали е сет или зет , моята беше тънка и затова не беше сет . Лекаря все казваше бъди спокойна и бях много спокойна през стимулацията , доверете се на лекаря и не се плашете няма нищо страшно . Както казваше моята баба кураж и напред ! Не го мислете нещата сами ще се подредят .

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 12:47 от Nia84

# 274
Привет!
Аз съм от щастливите жени забременяла след инвитро!
Идвам да ви дам малко кураж - имайте вяра и сили. Пътят е труден, хапчетата и инжекциите са много, радостта е неописуема. В 8ми месец съм (дай боже до края всичко да е наред) и всеки път когато бебето ме ритне по пикочния мехур си казвам - “прекрасно чувство, чаках го 4 години” (е, наболява).
Имайте доверие на докторите, говорете с половинките си когато нещо ви тежи - ние сме хора, не сме от желязо. Намерете някоя приятелка на която да споделяте - тишината е убийствена (от опит го казвам). Вярвайте, продължавайте напред въпреки неуспеха и ще има светлинка на края на тунела за всяка от вас!
Пръскам ви с прашец и ви желая успех!

# 275
Здравейте!
С тези резултати за икси ли е положението?

# 276
Да си повторя питането: в края на месеца ще ходя да започваме второ ин витро, първото беше през 2022. Лекарката ми каза да донеса АМХ. Нещо друго като изследвания подходящо ли е да пусна и да нося на прегледа? Ще съм след цикъл и че мога да пусна хормони примерно 🙄

# 277
Да си повторя питането: в края на месеца ще ходя да започваме второ ин витро, първото беше през 2022. Лекарката ми каза да донеса АМХ. Нещо друго като изследвания подходящо ли е да пусна и да нося на прегледа? Ще съм след цикъл и че мога да пусна хормони примерно 🙄

На 2ри ден от цикъл може да пуснете хормони: FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Prolactin, хормони на Щитовидната (TSH, F3, F4).
Също на мен ми искаха пълна кръвна картина, изследване за тромбофилия и спермограма на мъжа ми както и вирусология и за двамата.

# 278
Благодаря! Тромбофилията я имам и буквално, и преносно. Вирусология мисля, че в тази клиника (Щерев) важи един месец, така че непосредствено преди стимулацията или пункцията ще я пуснем. Но хормоните ще ги пусна.

# 279
Добро утро ,мили дами аз нямах търпение да видя резултата от прогестерон на 7 ми ден. Тъй като чаках цял ден и днес ще го пратя в клиниката ,но реших да споделя понеже не знам какво е точно Grinning

# 280
Резултатът е идеален за бременност в първи триместър.

# 281
Резултатът е идеален за бременност в първи триместър.
Ох ,направо не мога да повярвам  силно се надявам БЛАГОДАРЯ Heart

# 282
Добро утро ,мили дами аз нямах търпение да видя резултата от прогестерон на 7 ми ден. Тъй като чаках цял ден и днес ще го пратя в клиниката ,но реших да споделя понеже не знам какво е точно Grinning

Взимаш ли някакви лекарства? Вижда ми се високичък, аз никога не съм имала такъв.

# 283
Искам да попитам някое момиче била ли е с хормон на растежа по време на стимулация и какъв резултат е имала? Стимулацията ми  е с перговерис.

# 284
За зет ли се готвите и на каква терапия сте , доста добър резултат на естрофен ли сте ?

Общи условия

Активация на акаунт