Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 88

• 39 342
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Ами на 4тия би трябвало вече да е отшумяло, по-добре говори с лекар утре, да не стане, че се отлага трансфера. На мен вчера последно ми беше доста дискомфортно като сядах и ставах, днес вече едва едва се усеща, 3ти ден е. Пиеш ли нещо за болката?

# 541
Аз съм по фонд на естествен цикъл и трансферът ми ще е чааак след четвъртата пункция . Болките не са силни , че да взимам обезболяващи , по-скоро дискомфорт при сядане .

# 542
Kalinka92 Аз направих следната подготовка преди ЗЕТ. Спрях сладкото, кофеина и алкохолът напълно. Цигари не пуша. Реално хранителните ми навици по време на ЗЕТ и сега по време на бременността не се различават. За мен всяка е бременна от деня на трансфер до доказване с кръвен тест на противното.
Сега рядко ям сладки храни, основно плодове и пресни сокове, зеленчуци, умерено млечни продукти, морска храна също умерено, месо не ям от години и там не мога да кажа нищо, тестени храни си хапвам. Избягвам пържено.

# 543
Момичета, на 3-ти ден от стимулация съм, но от днес ме боли доста гърло и ми е отпаднало. Имате ли опит дали има разрешени лекарства в този етап (нещо "леко" като фервекс/ефералган)? Утре сутрин съм на преглед при докторката и ще се консултирам, но ми се иска да зная ако през нощта вдигна температура или се почувствам по-зле евентуално.
Благодаря! Simple Smile

# 544
  • София
Момичета , нормално ли е четвърти ден след пункцията на 5Ф да имам тежест и болка при сядане ? Не си представях , че с толкова малко Ф ще имам усещания . Чувствам се сякаш червата са ми подути 🙄
Да, нормално е.
Хормоните трябва да се нормализират, за това е подуването, а и ще дойде цикъл.
Днес ми е 5 ден след пункция и все още от време на време усещам нещо, но е в пъти по-добре.

# 545
Здравейте! Минах през първата си инвитро процедура през февруари и за съжаление - отрицателен тест през март. Този месец правих и оперативна хистероскопия. Има ли сред вас някоя с подобен случай? Интересувам се за стартирането на следващия инвитро цикъл? Как се случиха при вас нещата? Има ли започнали стимулация още на следващия цикъл след хистеро? Разбира се, че последната дума е на лекаря след контролен преглед, който предстои, но разбирате, че въпросът ми е на дневен ред. Благодаря предварително на отговорилите.

# 546
Аз щях да стартирам така, но имах задържан фоликул и се провали. После работата ми беше натоварена и нямаше как да стартираме и времето си мина неусетно.

# 547
След биохимична бременност през февруари, направих хистероскопия още на първия цикъл, в средата на март. След това ходих на контролен преглед след ХС, всичко изглеждаше наред и докторът каза, че още на следващия цикъл може да се направи нов трансфер. Само че при мен цикълът закъсня доста, после подавахме наново документи към Фонда, заповеди, чудеса, та сега се готвя за нов опит в края на юни.

# 548
Готова съм аз с трансфера. Ембрионът в 2ББ клас, беше малък сутринта, докато ме вкарат за трансфер с порастнал. Всичко мина гладко, сега следва 2 седмици с по 1 шепа хапчета, инжекции и тест.
Sunshine , какво стана при теб?

# 549
Готова съм аз с трансфера. Ембрионът в 2ББ клас, беше малък сутринта, докато ме вкарат за трансфер с порастнал. Всичко мина гладко, сега следва 2 седмици с по 1 шепа хапчета, инжекции и тест.
Sunshine , какво стана при теб?
Успех!

# 550
Успех, Дарлинг!

# 551
Darling , още не са ми звъннали , направо ще се побъркам !!!! Казаха ми , че ако има проблем на 4/ти ден ще ми се обадят , вчера не получих такова обаждане . Днес чакам да ми кажат какво се случва и никой не ми звъни .
Силно скискам палци за теб ❤ Това 2ВВ как е като качество ?

# 552
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, прекрасни момичета! Включвам се и аз в темата, като пожелавам успех и по-скорошни бебенца на всички. Heart

С мъжа ми правим опити от 5 години, като последните 3 вече по-сериозни (със следене на овулация). През всички тези години мъжът ми така и не си направи спермограма, защото не смяташе за нужно (направо си е за бой Grinning ) и след като най-накрая си направи, се оказа с олигоастенозооспермия. Късата клечка, хем бавни, хем малко, хем деформирани. Насочихме се към Щерев, защото там имаме прекрасен и внимателен гинеколог, от когото сме много доволни, както и чудесен андролог. Те ни насочиха към репродуктивен специалист и там нещата загрубяха. Мотаха ни, пренасочваха ни за всякакви други изследвания и прегледи, загубиха ни месеци, много пари в изследвания и добавки и щяха да ни губят още. Изкараха мъжа ми с хашимото, диабет, мен – дебела (65 кг. на 169 см.) и като цяло ни казаха, че докато не сваля 10 кг., а той не си излекува псевдозаболяванията, няма как да стигнем до фонд. На въпросът ми колко време ще отнеме всичко това, репродуктивната специалистка ми каза, че ще е дълъг процес и да не се надявам да е скоро с думите: „Вие сте млада, така че и години да е, няма проблем. Да му мислят тези над 40години“. Грубо, грозно и унизително отношение срещнахме. Пренасочихме се към Вита и д-р Лилия Димитрова, която беше изключително мила, обстоятелствена и отзивчива. След второ и трето мнение, се оказа че при мъжа ми няма и следа от хашимото, диабет и т.н., но излезе ново двайсет.

Още докато се чудехме какво не е наред и защо не става, на един ехограф ми лъснаха полипи на матката. Ноември миналата година ми направиха хистероскопия в СофияМед, а сега се оказва, че не са премахнали полипа (даже най-нагло са си написали в епикризата, че не са премахнали нищо). Но на мен ми казаха, че полипите са отстранени и всичко е наред. Сега разбирам, че не са и нищо не е наред. Д-р Димитрова ме насочи към колегата ѝ д-р Дойчиновски за цветна снимка и нова хистероскопия, но цветната снимка не се получи.

Боля ужасно, усетих контраста как минава през тръбите, после как се разпръсква, но на снимката не се вижда нищо от това 

И сега въпросът ми е дали снимката е направена като хората, или просто е негова грешката. Докторът очевидно бързаше, не ми каза какво е излязло, не ми разчете резултат, излетя от стаята веднага след снимката. Каза ми да отида в петък в 16:00 да подадем документи за хистероскопия при него, но когато отидох за часа си, от информация ми съобщиха, че преди половин час си е тръгнал. Когато му се обадих, той ми каза, че изобщо не е бил на работа, защото е неработен ден (24 май) и да отида на 31-и (този петък). Когато го попитах за контрастната снимка, ми каза че заради полипите не е минал контраста и ще трябва след операцията да си направя нова. Но това не ми се струва логично по никакъв начин. Полипите са 2, общ диаметър 8мм., не виждам как биха могли да спрат контраста да премине, по-скоро смятам че той нещо не е направил като хората и всички болки + 300 лв. са отишли на вятъра. Моя приятелка си е правила цветна снимка в Надежда и там са ѝ дали диск с видео, на което се вижда колко са проходими тръбите, как и от къде минава контрастът. На моят диск имаше само 2 рентгенови снимки. Някой бил ли е при този доктор, защото в superdoc има близо 1000 положителни коментари, но аз сериозно започвам да губя доверие и не съм сигурна, че той е моят човек. Всичко това ми се вижда несериозно.

# 553
Darling , още не са ми звъннали , направо ще се побъркам !!!! Казаха ми , че ако има проблем на 4/ти ден ще ми се обадят , вчера не получих такова обаждане . Днес чакам да ми кажат какво се случва и никой не ми звъни .
Силно скискам палци за теб ❤ Това 2ВВ как е като качество ?

Прикачвам една табличка. Но нека да не забравяме че е само на външен вид оценката.

# 554
Ми не особено високо качество. Даже се води към по-ниските, но пък расте, може и да го бъде. То така го бях отписала и първия ден , като ми казаха, че само 1 яйцеклетка се е активирала, пък тя взе, че се разви, макар и не топ-качество.
Отивам да си взема 20 авокадото и ще набивам сега полезни неща.

Sunshine, мисля, че е добре да им звъннеш, че вече денят си мина, явно трансферът ще е за утре най-рано, но утре не е ли 6ти ден вече? Тая липса на информация е нервна криза ..Мале, дано и при теб има успех и добри клетчици, пиши като имаш информация

Общи условия

Активация на акаунт