Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 88

• 38 365
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Момичета здравейте. От инжекциите ми става супер синьо, май даже нацелих кръвоносен съд преди няколко дни, но е много синьо и се притеснявам да не е опасно

Цетротид така прави,не се притеснявай. Много честа странична реакция е. И аз се бях притеснила , но сестрата като го видя и каза, че е нормално...до седмица няма да го има.

# 616
С инжекциите за стимулацията нямах проблем. Кожата ми е доста прозрачна и кръвоносните съдове се виждат добре. Не че с клексана не съм нацелвала, но е изключително рядко. Ако при забождането има силна болка, то мястото на поставяне е неправилно. Аз така се научих с моите инжекции.

# 617
jakito, точно с пролутекс беше и моя проблем. Вкарвам го бавно, не е това проблема, просто някак целия ми корем стана чувствителен и където и да се убода я кървеше, я болеше. Но карах на описания от Аничка принцип - ако боли като почна да вкарам иглата, директно сменям мястото. По 5 пъти съм сменяла мястото за една инжекция...много тегаво беше.

# 618
Момичета , при някой от вас да са прилагали  МАКС за селекция на сперматозоиди ? Мисля следващия път да  си доплатя освен за ИМСИ , но и за МАКС , да видим дали няма да се получи евбрионче с по-добро качество .

# 619
Ами чакам си още аз, реших го сряда да отида за кръвен, въпреки, че датата за тест ми е 09.06. вчера и днес имам някви леки болки ниско долу,  кървене не е имало още, но гърдите си ми седят надути и чувствителни. Обикновено при цикъл минава за 2-3-4 дни, сега вече държи 7-8 дена. Настроена съм позитивно предимно , ама ше видим.

При теб как върви живота и ежедневието?

# 620
Честито Bebko, успешна бременност Yellow Heart
Направихме днес трансфер на 1 пет дневно ембрионче, казаха ми че било хубаво без да уточняват какво качество се води. Другите две са малко бавнички и ще ги чакаме до утре и ако са добре ще ги замразим. Док ми предложи, ако искам, да върнем две, но не посмях. И в двата варианта си е страшно, да загубя две или да износя две, реших едно по едно да ги раждам Stuck Out Tongue

Гледах процедурата на екрана, много добре се виждаше как го поставят, самото ембрионче също беше по-голямо от колкото си представях и се виждаше ясно.

Сега ще си следвам рецептата и официалния тест е на около 15-16-ти юни.

# 621
Стискам силно палци и на двете 🤞
Аз чакам да ми дойде и на 2-3 ден съм при док , за да видим дали съм направила фоликули този месец и да продължаваме с пункциите . При мен проблемът  е , че имам малко фоликули и всяко едно ми е ценно . Чета , че някои момичета правят  ЗФ след пункция . Някой може ли да ми обясни как се случва това , при положение , че пунктират всички налични ?

# 622
Аз също имам малко фоликули, АМХ последния път излезе 0,29. Първата пункция имах 3АФ, със стимулацията станаха 4. На прегледа на следващия месец  пак имах 3 АФ и така три месеца подред все по 3. Но явно от добавките този месец се бяха показали 6 АФ. Освен добавките си вдигнах и подвижността, хубаво е по 10 хил. крачки дневно да се правят. С АМХ над 0,5 всеки месец би трябвало да има над 3-4 АФ според мен.

# 623
Аз правих ИМСИ, от 9 оплодени имах 4 на 6ти ден. Това ми беше втора стимулация. Март върнах 2 и нищо не стана сега чакам ПИД от останалите 2. Статистически при мен ИМСИ оказа ефект.
Момичета , при някой от вас да са прилагали  МАКС за селекция на сперматозоиди ? Мисля следващия път да  си доплатя освен за ИМСИ , но и за МАКС , да видим дали няма да се получи евбрионче с по-добро качество .

# 624

При нас първият опит беше с МАКС по мое настояване, тъй като сме с тежък мъжки фактор. Но имах само 3 яйцеклетки и съответно остана само 1 ембрион накрая с качество 3ББ. При втория опит не използвахме МАКС и от 9 яйцеклетки имах пак само 1 емрбион с грейд 2. Въпреки че нямахме успех, мисля, че чисто статистически МАКС доведе до по-добри резултати. При мъжки фактор или съмнение за такъв, аз лично винаги бих го използвала, ако се предлага.

# 625
S.G.S , може би следващия път да пробвате МАКС +ИМСИ  ? Аз доста четох за МАКС и честно казано , не съм убедена , че действително могат да се селектират молфологично здрави сперматозоиди , без ДНК фрагментация . Този метод се основава на магнитно клетъчното сепариране - отстраняват се сперматозоиди с фрагментирано ДНК . Може би в комбинация с ИМСИ би дало някакъв резултат . Ембриолозите твърдят , че яйцеклетките ми са добри  . За мъжкия материал , казаха , че е имало сперматозоиди с неправилни морфологични форми , но с ИМСИто са успели да намерят хубави . Накрая ембрионите са с нисък грейд . Искам да знам , че съм направила всичко възможно да се получат нещата .

# 626
Да, ние бяхме ИМСИ+МАКС първия път и точно заради високата днк фрагментация на ММ го ползваме. Но в новата клиника в която сме го нямат за съжаление, та ще видим накрая. Иначе за инвитро морфологично правилни не е толкова важно колкото да са с хубаво днк. Защото те даже им режат опашките в някои случаи, та как изглеждат на външен вид не винаги е важно. Макар че се смята, че тези с хубава морфология са и с хубаво днк не винаги е така. Така че да не те притеснява морфологията. Важно е днк то как е.

# 627
Именно , знам , че по морфологията не може да се съди за ДНК-то . ИМСИто па-скоро подпомага оплождането , при нас всичко се оплоди . Въпросът е дали си заслужава да давам още пари и за МАКС . Доплащането за всеки допълнителен метод никак не е малко . Отделно аз съм по фонд на ЕЦ и всички медикаменти и кръвни изследвания си ги заплащам . При предния опит съм доплатила 1200 лв за медикаменти , изследвания , ИМСИ . Сега гледам са  ми начислили 300 лв за замразяването на двете ембриончета . Аз мислех , че фонда поема някаква част . Ще попитам в клиниката .

# 628
Darling, нямам търпение утре да ни покажеш един хубав резултат от теста Two Hearts

Обадиха ми се за останалите две ембриончета. Едното не е успяло, но другото го били замразили още вчера
(на 5-ти ден) с качество 2ББ. Не ми стана ясно какво е качеството на трансферираното, но май по-добре за сега да не знам Simple Smile

Аз имам един запечен въпрос. Какво мога да взимам за запек? Ще се побъркам, вече 4 дена съм така, пия много вода, ям предимно плодове и зеленчуци но явно от прогестерона имам страничен ефект.

# 629
Клизма, супозитории. Глицериновите са страхотни.

Общи условия

Активация на акаунт