“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 217
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Като гледа човек ,ще си каже че в Търново е бъкано с откачалки,които щъкат навсякъде!То да не припариш там😅.Всеки втори си е някакво ку-ку...Иначе Куката май гори резултатите от ДНК-то

Мани, мани... Следващият уикенд съм там, котка да не видя Grinning

А Димо всъщност защо заговори за мъжа на Мия? Имаше ли някаква връзка с разговора им преди това, или беше отникъде вмъкнато?

Не ми беше ок звука и ми се губеха части от диалога, но  сякаш без връзка с останалия разговор го вмъкна мъжа й.
Нещо за уликите в колата коментираха и Димо спомена, че познава съпруга й, тя трябвало да си тръгва за София, Тороманов не я искал и такива неща.

Като цяло, без интерес изгледах епизода. Дори не съм връщала по-неразбираеми моменти и реплики, дотолкова не ми пука. Викам си, утре в темата ще почета да си доизясня неяснотите Grinning

Мия каза, че това не е истинският убиец и има нещо гнило, Димо и каза, че имат преки доказателства и че не знае каква е вината и за смъртта на съпруга й, но е по-добре да се връща в София. После и каза, че ако е с него ще отстранят Тороманов, ако е против него -не запомних. Laughing

# 301
Не е жена. Видяхме мъж да тича, освен това жена няма сила да вдигне кръста и да извърши такова зверско убийство. Май имаше и изнасилване преди убийството, така че жена не е.

# 302
Аз мисля, че този, които тичаше и които стреля по Филип е хахото, който разпитваха снощи. И  пак хахо и то ужасен. Ами не гледах половината серия, заради тази простотия, в повече ми е. Все едно снимат в някой град на откачалки.
Как се озоваха Мия и Грудов в къщата на мъжа на съдийката? Най- смешно ми беше, когато Блатечки натискаше мацката в колата и бам Филип изскача за разпит и бам, притичва възрастния адвокат да го защитава. Явно бизнесмена си води адвокат, като ходи да  ч.... посред бял ден покрай паметници.
Иначе на мен ми се стори, че адвоката говореше с Блатечки в къщата, демек неговите следи прикриваше.
Няма да са библиотекарите, прекалено очевидно е, но може би знаят кой е.
От първи епизод се чудя, защо не разследват, кой, как и защо прати точно на Мия съобщенията и кадрите и защо ги събра. Това остана в небитието.

# 303
Филип получи ли някакво служебно назначение да участва в разследването или си е още портиер, избягал от работа?
Котките сякаш ги зарязаха в еп.3.
Чие име каза адвокатът, когато затвори тел в къщата за гости?
Душ гелът просто ме съсипва като идея колко е траен и силен, че се усеща след брутално убийство и също така по кожата на алкохолик.

# 304
Ами, получил... нищо не е получил.
То и статута на Мия не е ясен. Бивш кадър на ДАНС ли е, настоящ ли...

# 305
О, нея даже се отказах да я мисля какво й е служебното положение. Тя самата спря да се чуди как се озоваха в Търново с Филип. Може би от службите са икономисали пътни за екип от София, след като тя така и така вече е на място🙂

# 306
  • Галифрей
Гледах епизода. Такам какво му се смеят на човека,че е напишкал от страх. Имаше паник атака и това с памперсите беше нелепо и изобщо не беше смешно.  Защо пък трябваше да напада така гадно Мия? Този съвсем превъртя.  Георги ( Димо Алексиев) пълен абсурд той е да е убиеца. Иначе и двамата ме дразнят.
Сцената където Филип мажеше гърба на Мия беше много интимна.
Този младеж където го разпитваха с потника и анцуца, чудя се аз от къде ми е познат и се заслушах в гласът му. Александър Кънев от “ Порталът” не го познах без брадата 😁
Подозирам го,както и мъжа на Румяна и  възрастният оня с количката.

# 307
  • София
Адвокатът не каза име, нали трябва да е загадъчно. Grinning
А беше при Блатечки и колата, защото и той присъстваше на мероприятието, организирано от него.
Мия и Грудов отидоха в дома на съдийката, като разбраха, че има вероятност оня откачалник с откраднатите ключове да влезе там.

# 308
Нито Мия нито Филип участват официално в разследването. Полицията видя, че те са добри и им сътрудничат неофициално. Тороманов явно не знае, защото се срещат на други места.
Адвокат Смилев според мен говореше с друг, не с Блатечки., а вилата е негова май. Нали спомена, че жена му е измила всичко с белина.
В същата къща е била Алдърова, но едва ли този Блатечки я е завел във вила. По-скоро е бил Тороманов.Този психопат дето хванаха едва ли е убил съдийката, той няма такова дълбоко мислене и вече ни идват в повече хаховците в този сериал.
Рая Пеева както винаги е някаква лека жена с доста лоша дикция. На някои просто не им се отдава актьорството.

# 309
Адвокатът не каза име, нали трябва да е загадъчно. Grinning

В този сезон най-голяма загадка за мен се оказва не кой и защо убива, а кой какво казва🙂

# 310
  • Галифрей
Мия и Филип са като класическите филми от едно време бивши полицай без значки разследват убийства. Каквото и да се случи ако ще и цялата  полицията да ги преследва, те ще хванат убиеца. На краят ще получат високо отличие и топ детективи.

# 311
Гледах го снощи -да видя дали няма нов труп,ама не.
Сега го погледнах отгоре-отгоре пак.
Убийците са поне двама-един е мозъкът,като профил залагам на библиотекаря,но е много явно.Извършителят определено е друг или други -ще разберем.
Адвокатът звъня на ченгето.

# 312
  • София
Едвам го гледам това изсмукано от пръстите издевателство наречено втори сезон. Колко по-майсторски бяха пипнати нещата в първия и ме зареждаше приятно, а този само ме разрежда и не ми доставя грам удоволствие.
Актьорите ли свършиха, че трябва да ни мъчат да гледаме ужасната игра на и без това нереалистично задръстения мъж на убитата? В сцените с Владо и Духовникова контрастът е особено очеваден. Ясно е, че е нещата са пресилени като за филм, но изтръгването на признания от заподозрян чрез мъчения си беше близо до убийство. Фъфленето на Куката много пречи да се разбере какво казва, но все пак не достатъчно и започвам да се чудя кой шеф говори на подчинените си толкова вулгарно, с отвращение, като на най-долни престъпници.
Този душ-гел го изкараха, че мирише по-силно от и парфюм, а за шампанското, преседяло часове в стомашната киселина да не говорим, френско ще да е било, качествена работа. Като е зле сценарият, поне с игра да компенсираха, но и там е мъка.
Сценаристите да погледат малко канала Pickbox, какви уникални английски и др. криминални сериали има там, интелигентно направени, без крясъци, издевателства и други тъпотии, вкарани от безсилие. Не ми и хрумва да се чудя кой е убиецът, защото действието така те поглъща, че само зяпаш. Героите всичките са толкова достоверни, играят брилянтно. Видях, че сега по Канала е тръгнал Шетланд, 8 сезона е, завиждам на тези, които не са го гледали.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 11:52 от AniCat

# 313
Още нещо, което ми направи впечатление във вчерашния епизод - адвокатът беше свален с тийзър, какъвто обикновено имат полицаите.

# 314
Между другото, ако някой се накани да направи сериалче за Осемте джуджета и подобните, Духовникова е готова за ролята на Любена Еврото без да променя нищо от настоящата си игра.

Общи условия

Активация на акаунт