“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 248
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • Другата България
Тъй. И аз изгледах, снощи заспах, но не от скука, просто бях гроги.
Като цяло мога да кажа, че от трите епизода до момента този е най-добрия. Вероятно защото липсваха всички препратки към котки, символи, камъни, знаци, букви, вмъкване на “проблясъци“ и т.н., а наблегнаха повече на отношенията между героите. Вмъкват повече герои, и историята се позавърза въпреки очеизвадните /за мен/ факти. Кои са?
Първо, адвокатът е следващата жертва - това го предположихме всички още в първи епизод.
Второ, любовникът на Елдърова е Тороманов - това също всички го предположихме, Смилов го играе сводник и не само, а вероятно е замесен в сделките и на двамата - заедно или поотделно. Имотът, в който са се срещали е негов /затова и Тороманов отклони разкритието на Илчев за мобилната мрежа и къде е засечен за последно телефона на Елдърова/, и Смилов говореше с него по телефона, не с Блатечки.
Трето, героят на Блатечки няма общо с убийствата, бижуто просто е подарък за помощта на старата му приятелка във връзка с незаконните му проекти.
Четвърто, съседът Тоши е просто воайор, който със сигурност знае нещо, и е видял нещо/неща.
Пето, героят на Димо в никакъв случай не е убиеца, нито е замесен по някакъв начин. Прекалено правдоподобен образ на полицай е, и в случая е просто.....полицай.
Шесто, вече смятам, че директорът на музея и аутиста имат нещо общо с историята, но не съм си изяснила какво точно.
Седмо, Митко от Сървайвър не е убиецът, но пък е интересен моментът как попадна в това с автомобила на Елдърова. Надявам се да го изясни в следващия епизод, видях, че иска среща с Мия.
И на последно място - продължавам да смятам, че убиецът не работи сам, и че всичката тая какафония от събития има нещо общо с Мия и семейството ѝ.

# 316
  • Wonderland
Този Елдъров всеки го бие като за "Добър ден!" Joy Миа и Филип, нападателя (Ама само как му бяха лепнали лейкопласт на голата глава Joy) сега и героят на Блатечки. Тц-тц-тц.

Душ гелът може да е "Дева" от 1,50, ама вижте как мирише, а? Жената бита, измъчвана, влачена, цялата в кръв и пот, но...ароматът на душ гела се е запазил толкова силен, че чак определиха какъв е Joy

Сцената с Блатечки и Рая Пеева ми беше абсолютно криндж. Можеше и без да я доглеждаме как си я намества, за да я....след разговора с Филип.

Убийците и според мен може да са двама - мъже. Свързани помежду си по някакъв начин и търсещи възмездие. От всичките ваши теории най-приемлива за убиец ми е да е героят на Димо Алексиев.
Много са му слаби нервите на полицаят с брадата. Все си мисля, че за полицай трябва да си по-стабилен...

Мариан Вълев си е Куката и в този сериал. Такова си му е поведението ли, не може да "избяга от образ" ли, но не ми стои за шеф на полицията.

Със смесени чувства съм към сериала до момента. Гледам го, но сякаш интересът липсва Confused

П.П. Не съм запомнила имената на героите. Извинете ме! Confused

# 317
Изгледах третият епизод. Явно съм мазохист, ама като се хванах на хорото ще го изиграя докрай, видяло се е. Confused
До тук разбрах нагледно как "родната полиция ни пази" с пикльовци и издевателства над арестанти. Що за китки са ни меценатите, и общо взето всичко за което всички знаем, но си говорим само "под сурдинка".
А, и всички във В. Търново ползват един и същи евтин душ-гел. Satisfied
До тук добре, но поне да беше представено и изиграно като хората, а не като в самодейна театрална дружинка от Сусурлево.

Започвам да си мисля, че "библиотекарите", в частност директора,  е този, които е извикал Мия и Филип. Според мен е наясно с всички врътки, връзки и зависимости в града. Не всеки човек ходи и се рови в библиотеката за да търси книги с окултни символики, демони и наказания. И двамата знаят кои са "играчите". Въпросът е - Защо!?

Самият убиец/убийци още не ми се е избистрил, но изключвам да е жена, както и че е мъжа на адвокатката.
Предполагам и че следващата жертва е Смилев, а заподозреният е зад решетките, та изключвам и него за сега.

Не мога да оприлича на на кой от героите е силуета на тичащият от първи епизод.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 12:12 от Sysly

# 318
Покрай избухването на жената полицай, когато заподозреният каза за изнасилването на непълнолетни, се сетих, че в еп.1 на местопрестъплението се беше втренчила в гледката от мястото. Възможно е да е претърпяла тя или нейна близка нещо на това място и този, който отмъщава за несправедливости, да знае и да отмъщава и заради това.

# 319
  • Другата България
Пропуснах да кажа какво ми избоде очите, дано да съм запомнила всичко.

Първо, това с уриналната инконтиненция на Грудев. Приравнявам го с онова с маструбирането на Илчев.
Единствената причина за това да представят родната “милиция“ по такъв потресаващ начин за мен е да могат Мия и Фифо да изпъкнат някак на техен фон. Да, ама не се прави така, МВР тъй или иначе е постоянно за присмех, сега с тези герои /реалистични или не/ съвсем ще се омаже работата. Да не говорим за така щекотливата тема за полицейското насилие, на този фон показаха сцената с “давенето“ на заподозрения, как му измъкнаха самопризнанията....много сериозен гаф според мен е това.

После, Филип продължава да се представя като “участващ в разследването“. Като какъв? Портиер на Смолянския театър? Безумие. Поне да се изясни статута му, Мия поне е все още служител на МВР, а той какъв е? Напуснал системата, но пък участва в такова разследване наравно с всички....

Не на последно място - двамата са при съпруг на жертва, който е научил, че жена му е бременна от друг, искала е развод, убита е, а и той е нападнат. Намерил е скъпо бижу, пита от кого е и той ли мъжа, с когото съпругата му е изневерявала, и ПРЕД него Мия вади телефона и пита КОЙ е поръчал бижуто, след което просто така му го съобщава.... мноооого аматьорско изпълнение.

Мия и Илчев /който е под прикритие иначе/ просто така отиват и влизат в някакъв имот, отварят си с кламер, след което собственикът му влиза /не забелязва дори, че е е ВЕЧЕ отворено/.....

Нелепата сцена между Дора и Филип. Все още не схващам каква беше целта ѝ и изобщо доведе ли до каквото и да било.

# 320
  • София
Силуета горе ми прилича на Димо, но това не е ли като събират лентите от местопроизшествието?

# 321
На стоп-кадъра не е Димо, защото му я няма сплетената опашка.
Това кой и как е вдигнал този кръст, детайли за убийството, как е замислено, къде е извършено - изясниха ли? Въобще търсят ли?!?

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 12:22 от HappyRSmile

# 322
  • София
Къде отиде стоп кадъра?

# 323
Редактирах текста и без да искам го изтрих, прикачих го пак, но ме мързи да пиша отново.

# 324
Къде отиде стоп кадъра?

В коментар #317

# 325
И аз докато го гледах се чудих, как общината и МВР са се съгласили с тея безумици. Колкото и да е художествена измислица всичко в бг киното се приема присърце, за "чиста монета" припознават се факти/хора/събития за истински. За мен даже опорочава градът, примерно в момента изобщо не искам да го посещавам.
А освен близането на Филип в тоалетната от другата Язова,  и мазането с лекарство беше глупаво. Те уж са любовници, а се мажеха все едно  виждат плът  за първи път.
Аз залагам за П@лмолив на душ гела.

# 326
Това с душ-гела е уникална тъпотия. Да бяха измислили нещо друго като следа.
Тоя Филип по Мия ли си пада, с Дора ли се натиска?!? Мен Дора не ме кефи за него, ама пък Мия не му пуска. Завалията. Любов можела да го спаси.
Възможно е и Библиотекарят да знае кой е убиецът, но по Философски не се намесва, а само наблюдава.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 12:30 от HappyRSmile

# 327
Общината и МВР не могат да налагат цензура, това е филм и то не документален.
Но за друго се чудя. Кой на кого подражава - бг актьорите на бг мутрите или обратното. Вулгарно говорене, вербална и поведенческа агресия се превръща в норма, независимо кой и какъв е героят. От това уеднаквяване губи целият филм, накрая всички изглеждат отблъскващо, а и неправдоподобно. Все пак речта на героя има функция и го прави индивидуален. Не може всички да са арогантни, да псуват и да се бият, да правят всякакви простотии, а едните да са позитивни и антагонисти на другите.

# 328
  • Галифрей
Срещата с Дора и Филип беше кридж,сякаш гледам Ергенът. 😁 Изобщо той не я харесва, но май тя него да. Цялото това нещо беше да се прикрие с подслушването. Определено си обича Мия както я мажеше с лекарство по гърба, липсва му я искаше да я целуне на терасата. Но тя го е сложила в френд зоната и той не смее да покаже чувствата си към нея. Както Владо казва,че Филип само любовта може да го спаси и да спре алкохола.
Като я гледам Мия мъж е последното нещо което иска. Да има драма напрежение в един момент ще се награбят.
Като гледам офисите на полицията и залите се вижда тази гадна соц мизерия. Толкова ли няма модерни офиси?

# 329

Нелепата сцена между Дора и Филип. Все още не схващам каква беше целта ѝ и изобщо доведе ли до каквото и да било.

Така откриха какъв душгел е ползвала Елдърова. Дора го нацелува по тялото и го надуши. Тази е добра за откриване на трюфели.

На мен не ми стана ясно психаря-рецидивист за какво беше в къщата на Елдърова. Този адвокат наистина не се усети, че е отворено...
Но имам чувството, че мъжа на Румяна има пръст във всичко. Дават му промененият поглед много често.
Дано на камерата на Тишо има нещо записано. Според мен Тороманов и Румяна са прикрили нещо, което е било ненаказано и така следващият може и Куката да е. Нещото е свързано със Смилев и евентуално престъпление към нечие семейство/ кражби на имоти или нещо такова/.

Общи условия

Активация на акаунт