“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 879
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • España
Като се замисля, единствено ми хрумва , че ако евентуално се открие някакво дете на съдийката , то да се окаже , че е с кръвна група 0 , което на практика означава , че в крайна сметка тя не му е биологична майка . Жените с АВ , независимо от групата на бащата ( А;В;АВ или 0 ) не могат да имат дете с 0 .Реципрочно  това важи и за мъжете с АВ .
Примерно , ако разиграем чисто хипотетично сценария , че убиецът е някога изоставено дете на съдийката , което си отмъщава , когато го заловят накрая ще се окаже , че е с кръвна група 0 и всичко е било напразно ….
Но не вярвам в този сценарий ……..за сега …..

# 481
Като се замисля, единствено ми хрумва , че ако евентуално се открие някакво дете на съдийката , то да се окаже , че е с кръвна група 0 , което на практика означава , че в крайна сметка тя не му е биологична майка . Жените с АВ , независимо от групата на бащата ( А;В;АВ или 0 ) не могат да имат дете с 0 .Реципрочно  това важи и за мъжете с АВ .
Примерно , ако разиграем чисто хипотетично сценария , че убиецът е някога изоставено дете на съдийката , което си отмъщава , когато го заловят накрая ще се окаже , че е с кръвна група 0 и всичко е било напразно ….
Но не вярвам в този сценарий ……..за сега …..

Надявам се да не са използвали отново този мотив с отмъщаващото дете. Много банално ще стане. По-скоро това дете да е открито от истинския инициатор на убийствата, който също по някакъв начин е пострадал от минали действия на жертвите. Така в историята може да се преплете и съдбата на мъжа на Мия. Засега единствения подходящ, начетен, обран и уравновесен персонаж е този на историка. Много рано имахме предположения, че е той, но и Асен беше заподозрян от нас рано. И двамата герои ни бяха показани още в първите епизоди, и двамата помагаха в хода на разследванията…

# 482
  • София
Имаме сперма и ембрион / не е задължително да са от един и същ донор/, но ДНК експертизите не стават за един ден / в България има само 2-3 лаборатории, които ги изследват/. Така че очаквам да има развитие по-нататък… Освен, ако Тороманов не ги е унищожил/повредил 😉.

Кой е бил “информаторът” на Язова при акцията с баретите? Нарочно ли е било? Дали ще се разкрие и тази стара история 🤔

# 483
Не е задължително да е родила детето в Търново.Може да е завършила университет в Търново може и  в София или там да е карала стаж.Никъде не се каза тя откога работи в съда в Търново.При положение че е на 45 години спокойно може да има двайсетгодишна дъщеря.Не знам много често я споменават дъщерята на Деспотов за да е случайно.Разбира се може да е само прах в очите.А затова че се знае то може и да се знае,но да е нещо като публична тайна.А в този град кой иска да си навлича гнева на най-големия бизнесмен,който държи всички в шах.
На мен от полицаите като убиец най ми отива Грудов.Има нужния гняв , определено иска да се хареса но все е недооценен.Прекалено остро реагира срещу Миа още от началото сякаш има нещо лично към нея.Спомена че е запознат с разследването в Смолян -значи знае за нея и Филип.Нещо много информиран ми се вижда.Знае за разследванията и но за мъжа и до сега май нищо не е споменавал-или наистина не го е познавал или не иска Мия да знае че го е познавал

# 484
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Патоложката каза,че е родила или правила аборт.

В първа част имаме дете,отнето от родителите му и осиновено.
Ако във втора част имаме дете, захвърлено от родителите и осиновено, то тази сюжетна линия се повтаря и въобще не буди у мен възторг.
Най добре да е абортирала и да се приключи с тази връзка.

Убиеца има мотиви свързани с локалното управление - схеми,пране на пари, тъмни сделки, корупция, криене на пари...
Мотива му не е конкретно адвокатката,че да кажеш има нещо ЛИЧНО само и единствено към нея,просто е част от схемата и наказва всички главни лица,които участват в нея.
Следващия е адвоката,в листата са му Тороманов и Блатечки също (по мое мнение).Появи се и някакъв прокурор,но нищо не знаем за него.

Кой е убиеца въобще не ме вълнува,интересно ми е как ще се стигне до него,а не кой е той.
Съпруга мухльо ми е съмнителен и очаквам там нещо да излезе. Илчев също може да е - "смотльото,който никой не брои за нищо".

Журналистката е просто любовницата на Биг Бос и евентуално ще помогне на Мия и Филип в разследванието покрай някой нейн материал в пресата.Не очаквам нищо друго от нейната роля.

# 485
За съжаление сезонът е трудно гледаем. Актьорската игра е покъртителна, монтажът (особено "преливките") и звукът са трагични. За бойните сцени .. само в бг продукция може никога да не разбереш кои са участниците и какво се случва в мелето. Дали от разсейване или защото и тъмните сцени са "чудесни", изобщо не разбрах, че са нападнали аквоката в края на епизода. Добре, че чета тук.

Целият тюрлюгювеч от похвати в жанра вече започна да отвращава. Много ми е интерсно какъв сценарий са измислили, но с това качество на продукцията, дори да е супер оригинален, ще остане лош привкус. Все пак има достъчно други готини крими сериали, филми и книги, които не те измъчват да ги четеш/гледаш.
Явно за това забавиха пускането толкова време - чудили са се дали изобщо има смисъл, защото според мен и те самите са наясно, че не се е получило...

# 486
Amm, що се мъчиш като те отвращава?! Пусни си някое сериалче, което ти харесва и се забавлявай. Сега поне има толкова голям избор.

# 487

Иначе в 1 епизод ясно се видя, че ивършителят е мъж и то силен и висок, доста подвижен. Само героят на Димо и Филип отговарят на това описание от показаните до сега. Останалите никакъв шанс няма да са убийци, максимум някой от тях да е съучастник, но не вярвам. А Грудов е по-нисък поне със 7-8 см от убиеца, отпада категорично

Димо Алексиев и Карамазов имат съвсем различно телосложение и 10- на см разлика в ръста.

# 488
Според мен съдийката има дете. Иначе беше излишно да се споменава това, че е раждала или е правила аборт. Няма голямо значение за развоя, ако е бил просто един аборт. И ако е имала дете, единствените възможни са аутиста от библиотеката или дъщерята на Десподов. Иначе споменаха, че с Десподов са били съученици (мисля) и е възможно да са имали някаква любов като по-млади.

Иначе и аз забелязах кой е душ-гела, но докато прочета, то вие сте го написали 😃

# 489
Десподов е навътре в историята, ще прави проект за Трапезица, където е разпъната съдийката. Ако не е скоро жертва, тогава е възможен убиец.
Демонът на завистта ще погуби журналистката, алчността ще е за адвоката. Гордостта за Десподов, ако е жертва и той.
Очаквам и шефа на полицията да бъде жертва. Адвоката на него се обади - на Тороманов, той е спял със съдийката и от него е била бременна.

Други възможни убийци са ми Харитонов или Грудов.

Мъжа на съдийката ми е съмнителен, но не смятам, че жена, която обича би разпънал на кръст. Щеше да я удуши или наръга с нож. 😁

Залагам на убиец полицай.

# 490
С риск да съм лошата, но наистина не разбирам щом пък чак толкова ви дразни всичко - звук, картина, сценарий, актьори и тн, защо продължавате да гледате?! Всички разбрахме, че има недоизмислени неща, но това ли е най-важното? Не смятам, че има на 100% перфектен филм, а ако има такъв - ми гледайте него. Аз се радвам, че има хубави и качествени български продукции и честно казано грам не обръщам внимание на останалите “дефекти”. Наистина сте тръгнали с голямата кошница. И пак ще се повторя - в началото първи сезон изглеждаше по същия начин, но вече сте забравили 🙂

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 09:18 от mimchenceto.d

# 491
Звукът наистина е дразнещ. Напряга те да се опиташ да разбереш всичко. Особено пък логореята на Вълев. За другите неща аз лично не съм толкова критична.

# 492
За мен единствената недомислица е че излъчват сериала веднъж седмично.Ама,хайде сега поне има за какво да пишем толкова дни.

# 493
Умът го има само Библиотекарят. А яростта - Грудов, който се подмокри.
Според мен полицая е самият Убиец, а другият го е подплатил със знания - съзнателно или не.
Може директорът да ги е събрал в града, предусещайки какво ще се случва.

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 11:06 от HappyRSmile

# 494
  • София
Няма дете съдийката.
Каза се, че е раждала, но малко след това забеляза, че е била бременна. Т.е. или е раждала в миналото или е носила плод. В случая е второто.

Това лице което се вижда на преследвания от Филип и Мия, може да е на някой случаен каскадьор. Едва ли са очаквали да му стопираме и покажем лицето. Не ми прилича на аутиста от библиотеката. Не прилича на нито един герой, който сме видели доук в сезона.

Общи условия

Активация на акаунт