“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 135
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Кламера, който взе, го изпусна той въпросната вечер с Мия и просто искаше да го махне, за да не го намерят и да открият негови отпечатъци. С този кламер отключи вратата. След това случайно откри и копчетата.

# 631
Да, кламера го изпуснаха в нощта, когато бяха под леглото с Мия. Негов си е. Затова се навря веднага да го търси и видя копчетата. Явно са ги пропуснали в тъмнината. А то и време нямаше.
Убийството беше ужасно наистина. Набучен на кол. Какво следва? Разкъсан на две?!?

А защо сега не завардят всички исторически места, където убиецът би го извършил отново?!? Затвора например, към който ги насочи Библиотекаря. Скалата. Там още не е действал. Камери, охрана?

Мия ще спаси Дора и ще получи възмездие и прошка от нея за смъртта на мъжа си. Това в следващия епизод го виждам. И Еп 6, максимум.
Дора много бързо се съгласи да съдейства на Филип? Той очевидно затова отиде да й напие водата… Любовта ще е там явно. Филип и Дора. Тя ще го спаси от манерката.
Много сполучлив грим на Филип, между другото. Докарва го на алкохолик със спуканите капиляри по бузите и косата и цялостния вид.
А дано следващата жертва да е Тороманов, че да го няма. Но не мисля, че ще го махнат толкова бързо. Ужасен образ, а и играта му е пренапрегната. Крещи на всички и ги унижава. Направо се чудя как някой въобще го слуша от екипа му.

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 09:00 от HappyRSmile

# 632
  • София
Хубав епизод. Най-добрия за този сезон според мен.

Такаа, вече си имаме модел. Убиецът ги е подкарал по седемте смъртни гряха. Това означава, че ще имаме 7 убийства общо или разбира се, убиецът ще бъде спрян преди да ги направи толкова. Но някой трябва да прозре това. Мисля, че скоро ще го направят. Първо беше похотта (Асмодей) за съдийката и сега лакомията (Велзевул, повелителя на мухите) за адвоката. Според мен Куката е следващия в списъка. Кой ли ще е той? Отговаря ми на три демонологични  степени: Гняв, Алчност, Мързел. Това не телефона беше аларма, но Куката мисля, че прозря за какво иде реч... След този епизод си мисля, че може да е някой от търновската полиция. Ако Милошев е гледал шедьовъра Обичайните заподозрени, като нищо може и Илчев да е убиецът. Признавам ги ако така го извъртят, хах. Но интересно, Илчев намери кламер за който и отиде. Защо? Би трябвало да е неговия все пак. И да си го вземе, да не му открият следите. И после случайно намери тези копчета, които предаде на Мия, но кламера задържа за себе си. Няма нещо извънредно тук, но просто акцентираха твърде дълго над тези неща, които като цяло са безобидни.

Интрото беше нелепо. Влизат при Тороманов, пардон Куката и секретарката му прави масаж (нелепо) и пак започна да крещи. Ужас. Избавете ни от него.

Дора ще е добре, Язова ще я спаси. Тишо е безобиден. Поредна залъгалка како с Митко вмирисаната рибешка глава. Така де, Андрей.

Интересно дали убиецът ще свитне и героя на Блатечки или той ще е прекалено голям залък за него. Той е може би Гордост (Луцифер).

Хареса ми играта на Карамазов в този епизод. Иска ми се нещо хубаво да му се случи и да спре да пие. Ако не е писано да е с Мия, защо пък да не открие щастието с Дора...

Хареса ми и как котките (земните демони) проправиха пътя на Филип към жертвата. Сякаш той е избрания да залови убиецът...

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 10:05 от Diavolo

# 633
Помощникът опита да "бутне" Мия,точно когато директора разказваше че от тази скала Калоян и други владетели са раздавали справедливост.За мен не беше игра а подсказка.Като нищо ще се окаже че са те с директора,колкото и да не ми се иска да е толкова очевидно от Дан Браун.
Аларма беше да,да видим как ще го убият,какъв е неговия "грях".

# 634
Неговия грях е гняв. Само крещи. Мен ме кефи обаче, но идва неговия ред.

# 635
Е, алармата беше за греха на Адвоката.
А Тороманов е толкова самозабравил се, че не мисля, че се слага при жертвите… още.
Мия ще я назначат по случая, когато него го разоблекат като любовника на убитата.

# 636
И аз се зачудих защо не ѝ връчи кламера. Интересното беше, че той се навря под леглото точно заради него и точно за него не спомена.
Може би не го е споменал, за да не се излага пред Мия, че е оставил следи.

# 637
Много убийства ще бъдат за такъв малък град, ако се ръководим по седемте смъртни гряха. Макар, че натам са се запътили нещата . Все пак трябва да има някаква връзка между убитите, а не само да се съди по греховете. Нямам никакво предположение кой е убиеца все още. Отхвърлих снощи библиотекаря и помощника като заподозрени.
Интересен епизод

# 638
Кламера, който взе, го изпусна той въпросната вечер с Мия и просто искаше да го махне, за да не го намерят и да открият негови отпечатъци. С този кламер отключи вратата. След това случайно откри и копчетата.

По въпроса за кламера, да цитирам това мнение, болднато, че гледам продължава да се тиражира версията как Илчев нарочно го бил скрил от Мия.

# 639
Много често влиза тук някой да каже, че сериала бил тъп.
Моето мнение е, че и първия сезон и втория са просто разкошни. С удоволствие да ги гледа човек, с нетърпение да ги чака.
А аз по принцип не харесвам бг филми и сериали, не съм гледала и не ми харесват 99 процента от бг кино, даже и известните такива.

Не мисля, че Илчев е убиеца.

# 640
  • София
Аз нямам основен заподозрян, както в сезон 1.
Има няколко, но всичко е твърде разхвърляно и може да е почти всеки...
Просто си гледам за кеф и изобщо не си блъскам главата с излишен товар. Simple Smile

# 641
След разсъжденията на някои умни и наблюдателни съфорумки все повече си мисля, че точно Илчев е убиецът. Да не забравяме, че той е най- на ти от показаните герои досега с технологиите, а в първия епизод беше загатното, че трябва да търсим точно такъв герой.

Освен това Илчев е с по-крехка физика, което също се връзва с това, че имаше леки съмнения дали престъпникът е мъж или жена.

Илчев, хванахме те Joy

# 642
  • София
Със сигурност след този епизод мога да отхвърля Мия, Филип, Солаков, Тишо и Заимова.
Илчев продължава да ми е странен. Още повече, че той може да изманипулира алармата от разстояние да звънне в точния момент.
Аутистът също не ми се струва подозрителен. Показаха го, че има абсолютно детско поведение, стига да не се прикрива достатъчно добре.
Следващи жертви мисля, че ще са Тороманов и Люба (журналистката), но не знам в каква поредност. Мисля, че Тороманов ще е 3-та или 4-та жертва, след като бъде отстранен от работа.
Библиотекарят ми е много непонятен образ, но пък актьорът играе прекрасно и има много завладяващ глас.
Цялата серия беше много добра и май си влязоха в ритъма на сериала. Точно като в първи сезон, когато след първоначалния хаос започнаха да подреждат пъзела.
Дора ми е съмнителна и се чудя дали с това нападение от Тишо просто не ни заблуждават за способностите й.
Интересна ми е драмата на Харитонов.

# 643
Скрит текст:
Със сигурност след този епизод мога да отхвърля Мия, Филип, Солаков, Тишо и Заимова.
Илчев продължава да ми е странен. Още повече, че той може да изманипулира алармата от разстояние да звънне в точния момент.
Скрит текст:
Аутистът също не ми се струва подозрителен. Показаха го, че има абсолютно детско поведение, стига да не се прикрива достатъчно добре.
Следващи жертви мисля, че ще са Тороманов и Люба (журналистката), но не знам в каква поредност. Мисля, че Тороманов ще е 3-та или 4-та жертва, след като бъде отстранен от работа.
Библиотекарят ми е много непонятен образ, но пък актьорът играе прекрасно и има много завладяващ глас.
Цялата серия беше много добра и май си влязоха в ритъма на сериала. Точно като в първи сезон, когато след първоначалния хаос започнаха да подреждат пъзела.
Дора ми е съмнителна и се чудя дали с това нападение от Тишо просто не ни заблуждават за способностите й.
Интересна ми е драмата на Харитонов.
Илчев е Sunglasses

# 644
  • София
Присъединявам се към повечето от базовия коментар на Дяволо. Най-добрият епизод от излъчените.
Моите дребни различия:
- това, че алармата звънна точно когато трябва, за да стресне Куката, ми говори (и) друго: той не е непременно следващата жертва. Злодеят му дава следи, заявява се, както по дефолт убийците "кореспондират" с разследващите; просто е знакът - "тоя беше заради това". Но пък (допълвам) заложения (хакнат) телефон и алармата, задействана дистанционно, ме водят към мисълта, че владеещия апарата е някъде наблизо, наблюдава, в периметъра на 2-то убийство е. Дора беше заета с трупа и под погледи на доста хора от местопрестъплението (заради ваши предположения - не ги подкрепям), не е тя. Но Илчев беше по-встрани, а и на него някак не му обръщат внимание.
- продължавам с мнението, че "мозък" и "ръце" са двама (поне) в комбина; Добра хрумка би била единият да е Илчев. Практически може да следи всичко, уж е незабележим, отдавна може да рови из документи и архиви и да набира "материал" за отмъщения. Може да не е физическият убиец обаче. Впрочем, и при двете жертви все ни показваха (и се отбелязваше за "драгия зрител"), че са използвани помощни технически средства... Библиотекарят-инвалид също "влиза" в класификацията ми за "мозък" на злодейски тандем за въздаване на разплата. По-изтънчен, по-метафоричен и мистичен в ритуалната символика. Ала (все още) не залагам много на него.
- съдийката (там пък и бременност в допълнение към "длъжността" й), адвокат-кукловод... двама от една гилдия. Обаче имаме още мизерници: шеф-ченгето, бизнесмена. Казват: проследете парите! Практически, героя на Блатечки виждаме най-малко за излъченото към момента. Каквито и далавери да се плетат в Търновград, корумпето е "Блатечки". Раздаващият възмездие ще гледа първо да му отреже всички "крайници" и да го остави "гол" и без ортаците. Ще го остави за някъде по-накрая. Но убийства ще видим още, дори да не са 7. Журналистката я включвам в списъка с набелязаните почти 60:40.
- малко черен хумор; труповете са пресни - естествено, че котките ще ги открият, ако бяха по на 2-3 дни щяха вече да са мухите.

Общи условия

Активация на акаунт