“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 340
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Със сигурност беше Блатечки. Може да е бил любовник и на съдийката, затова да е искала да го предупреди за обиска.

# 91
  • София
И на мен ми стана странно това с нетипичните фамилии.

Гледам без никаква кошница и нямам очаквания, освен за средно (поне) качество. Загледах, защото завръзката в първия епизод ми се стори интересна и харесвам жанра, обаче втория изобщо не намирам за добре изработен.
Да кръстиш всичките си персонажи с по-необичайни имена/фамилии е лоша драматургична работа и творческо безсилие с оригиналност, където не е нужна.
Мазалякът е сериозен дотук.

# 92
Блатечки е. Пишеше, че геройнята на Рая Пеева му е любовница и колят и бесят по Търново.

# 93
За фамилиите, предполагам са използвали типични за Северна България и Великотърновският регион. Навсякъде има характерни фамилии, които рядко се срещат другаде.

Блатачки се очертава да е местният бабаит. Първо ще изпопадат по-дребни фигури от шахматната дъска според мен, а Царя накрая "за разкош".

# 94
  • Галифрей
Дали ще попаднат в ръцете на убиеца?

# 95
  • гр.София
Интересно ми е засега. Само натурализмът и жестокостта са ми  в повече. А и вярно няма един нормален средно статистически човек. Всеки е нещо преувеличено. Сякаш високата полицайка е най- обрана като образ.
 Не мога още да запомня кой как се казва.
Според мен убиецът беше със светли очи,това видях под маската ,но нямам желание да върна да проверя.

# 96
Аз се съмнявам за дъщеря му. Не случайно я дадоха и натъртиха на името и и защо е кръстена така.

# 97
  • София
Хората, свързани със съдийката:
1. Мъжът й - малко мухльо си пада, безплоден, отглежда си зеленчуци на село - безобиден, но… Не знаем дали няма участие във финансовите схеми на жена си…
2. Комисарят - свързан със съдийката интимно и служебно, със сигурност и корупционно.
3. Адвокатът - най-добрият в града - свързан е с всички.
4. Бизнесменът - местният феодал…
Най-вероятната следваща жертва изглежда е адвокатът. За героят на Блатечки му е рано - много малко знаем за него 😉

# 98
Най-вероятната следваща жертва изглежда е адвокатът. За героят на Блатечки му е рано - много малко знаем за него 😉
И аз смятам, че е рано за полицая и бизнесмена, прокурорът в отпуск или адвокатът са моите предположения.

# 99
То няма да има никакъв съспенс , ако са тези жертвите . Ще е ясно , че е по линия на някаква корупционна схема,засегнала обаче много лично някой.

# 100
И първия сезон така беше - ритуални убийства тип "Седем" с Брад Пит, а накрая се оказа корупционна схема по възродителния процес. Че и убиецът уби между другото както родната си майка, така и осиновителката си.

Аз лично съм много против подобни неща да се дават по телевизията, щото кой каквото и да говори - пресъздаването на подобни неща в известна степен ги нормализира в съзнанието на хората. Това, че "Джокера" го направи не е извинение, напротив.

В България имаме голям проблем с мизогинията, а те ми дават сцени с убийства на майки и жени, убити заради корупция, дали това работи за решаване на проблема, как мислите?

# 101
  • Mediterraneo
Колко лично може да те засегне голяма корупционна схема? Освен да не са те оставили да бръкнеш в кацата, по какъв друг начин?

# 102
  • Враца
Аз се съмнявам за дъщеря му. Не случайно я дадоха и натъртиха на името и и защо е кръстена така.

Точно това, съм го пропуснала, явно мозъкът ми не може да "смеле" толкова много информация накуп.

Как се казва и защо е кръстена така?

# 103
  • Бургас
И аз се опитвам да се сетя как се казваше,но не успявам 🤔

# 104
Теодора, на българската царица.

Общи условия

Активация на акаунт