“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 332
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • Другата България
В Епизод 1 при първото си посещение на Филип при Библиотекаря, вторият нещо се отнесе в приказки. Филип вика: добре, ама времето тече (и нямам време да ти слушам философиите).
А Библиотекарят: ‘Темпо Иреверсибле.’  И че не времето тече, а ние си отиваме - всеки по реда си. Това бяха точно думите му: всеки по своя ред.
А Окото от сцената между книгите е кафяво. Тъкмо го изгледах пак.
Това не означаваше ли, че времето е безкрайно и необратимо?
Нещо такова ми се върти, но може и да греша.

Да, на следващата анкета ще сложа опция да се гласува с два отговора, тоест - възможно е да са двама и някой конкретен. И сега се сетих, но вече беше късно и трябваше да анулирам всички отговори до момента, за да добавя втора опция за гласуване. Извинявам се.

# 361
  • España
с натискането на Блатечки и Рая, можехме и без тях да минем, ама хайде.
Да, беееее…. тази сцена нямах търпение да свърши….баш пред “Патриарха” ….в двора на Университета !!!!
Скрит текст:
Той сякаш и Свети Евтимий Търновски е вдигнал ръце от този ….Блатечки , където и  да се появи ….кекс на талази ! Аман !  

# 362
Да, май имаше дума за кекса на публично място, явно са му фенове. Най- известния богаташ с местната журналистка клатят колата посред бял ден в двора на университета, под зоркия поглед на уж полицая и адвоката.

# 363
Затова ще бъде наказан. Добра идея е за дъщерята като примамка.
А най-весело ще е, ако се окаже, че Библиотекарят е спрял съпругa с ножа, за да накаже Деспотов сам. Ха-ха 😂😂😂😂😂😂😂

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 15:53 от HappyRSmile

# 364
  • София
Еманация на българския дух днес…

Да, май имаше дума за кекса на публично място, явно са му фенове. Най- известния богаташ с местната журналистка клатят колата посред бял ден в двора на университета, под зоркия поглед на уж полицая и адвоката.

# 365

Нелепица и супер криндж , ми става вече този сериал, няма хотели или мотели ами посред бял ден на обществено място и то пред хора . 😞😞

# 366
  • España

Нелепица и супер криндж , ми става вече този сериал, няма хотели или мотели ами посред бял ден на обществено място и то пред хора . 😞😞
И в живота има такива случаи . Хора , на които моралът не им е силната страна ! И преди….и сега…. Фетиш някакъв ….просто…..

# 367
  • София
Изчетох. Пропускате (според мен) един важен разбор, който може да се направи от финалните сцени:
Адвоката - току що е говорил с Блатечки (и Рая е в колата), още е на същото място. Едва няколко минути преди това, посраменият и заплашен от бизнесмена съпруг-вдовец, е "пуснат" да се прибира. В полицията две ченгета давят задържания психар. И: изскача мъж с тейзър и напада адвоката в гръб (може да го отмъква, може и да го убива направо - ще стане ясно в еп.4). Това са хората - които НЕ могат да са изпълнители на покушението срещу адвоката. В сцената липсват някои полицаи, главните ни герои от дуета М/Ф, двамата от библиотеката (директор и служител), воайорът-съсед отсреща на съдийката.
Разбира се, че мъжът с електрошока може да е комбина от двама (поне); може пък нашите филммейкъри да въвеждат в тюрлюгювеча (не бих употребил "сюжетни линии") повече от един убиец - един раздава възмездие, друг - друго. Единият е ритуален психар, другият е "Робин Худ". Но от горната сцена могат да се извадят няколко души, които физически отпадат от конкретното нападение/убийство.
Едва 3-и епизод е. Ако нищо друго не се е разплело - може да видим повече от връзките на адвоката с другите герои. И от там - кой има мотив срещу тях. Та, тази сцена/финал от снощи не ми решава сезона, но редуцира бройки хора/герои в някоя от двете посоки.
Струва ми се твърде преписано, ако директорът в инвалидната количка не е такъв; по-скоро (ако изобщо) не съм го изключил от подозрения за мозъка (и ако не са две линии на разчистване) на "злодейския" екип. Т.е., ако са повече от един - и ученият си е инвалид - той движи пешките.
Имаше мнения за начина на показване на полицията. Струва ми се, че са си реални. Да кажа, преувеличени за нуждите на продукцията - и пикльовците и насилниците. Филм е, създателите му искат да кажат нещо, начина е част от "казването". И когато в реалността се случва нещо и се искат оставки на министри - аз се сещам за неподготвеността на редовите служители, за вида им, за интелекта им. И за такива като шефа на управлението там - които трябва да махат (при доказване на вини), преди министъра.
Вярвам, че убиецът вече ни е показан. Но продължавам да се интересувам не от него като лице, а от пътя (и неговия, и на органите), който ни показват. (Все пак, ще гласувам в анкетата.) Блатечки може да се окаже "касичката" и на потулени далавери, сега и на премахването на участници. Мъжът на съдийката може и да не е толкова смотан, но не го виждам като изпълнител на разпъването, а и не е човекът с тейзъра от снощи.

# 368
  • Другата България
Аз изключвам за момента директорът в инвалидната количка поради сцената на събитието на Десподов.
Когато спря Елдъров да нарани въпросния. Думите, които му каза бяха нещо от рода на :“едно зло може да спре друго зло само ако прекъснеш нишката“, или нещо от този род.
Не ми се вярва да е замесен.
Но знае много.

# 369
Нападението на адвоката и изчезването на съседа, при нахлуването на полицията ги представиха по едно и също време. Следователно няма да е той, по логиката на кримитата.
Съпругът може и да е нападателя на адвоката, но ако е той, ще е само нападение, няма да има убийство, ще е нещо от слабост и жажда за отмъщение, нещо като с ножа.

# 370
Имаме Филип като заподозрян, ами Мия? Ако разчиства сметките на мъжа й? Разбира се не е сама, може би с някой местен, близък на мъжа й. Филип го вика в името на доброто старо време, за да се съвземе от пиенето или пък разчита, че би могъл да я разбере.

# 371
Изчетох. Пропускате (според мен) един важен разбор, който може да се направи от финалните сцени:
Адвоката - току що е говорил с Блатечки (и Рая е в колата), още е на същото място. Едва няколко минути преди това, посраменият и заплашен от бизнесмена съпруг-вдовец, е "пуснат" да се прибира. В полицията две ченгета давят задържания психар. И: изскача мъж с тейзър и напада адвоката в гръб (може да го отмъква, може и да го убива направо - ще стане ясно в еп.4). Това са хората - които НЕ могат да са изпълнители на покушението срещу адвоката. В сцената липсват някои полицаи, главните ни герои от дуета М/Ф, двамата от библиотеката (директор и служител), воайорът-съсед отсреща на съдийката.

Нещо бъркаш. След разговора на Блатечки с адвоката до колата, адвокатът ходи в къщата да провери терена и да уверява отсрещния по телефона, че всичко е забърсано.

# 372
  • Галифрей
Гласувах,че са повече от един.

Ама защо Филип е заподзрян? 😁  Мъжът с качулката и желязната маска се виждаше едното му око е синьо.

Ако е синеок, значи е Димо. Жалко.

Не е той,  много хора имат сини очи както и Мия. Нито Филип,Мия и всички от полицията са способни да извършат такова жестоко убийство.  Като ги гледам Георги никак не е толкова умен и сдържан. Убиецът мозъка на всичко е интелигентен човек, много навътре с легендите и историята. Много дълго време е планувал своето отмъщение да убива определени хора. Събира Филип и Мия, знае сигурно всичко за тях и ги предизвиква. Оставя определени следи.

# 373
  • София
А може репликите на Димо за мъжа на Мия да не са подсказки, че той (Димо) е замесен, а просто да напомнят за тази сюжетна линия - кой помни от първи сезон, кой не помни, кой не е гледал - защото ще се окаже от съществено значение. Grinning

# 374
  • Другата България
Готово. Добавих и Мия, въпреки, че надали някой смята, че е тя.

Общи условия

Активация на акаунт