“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 295
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Филип с Дора категорично не се държа подозрително , а по-скоро гузно ! Първо , че той всъщност е с благ характер и морал в известна степен и второ : той още обича Мия.
Аз по принцип още от началото смятам, че е библиотекарят в инвалидната количка. Но сцената с душ-гела ме накара да се замисля.

1. Филип не изглеждаше гузен - по-скоро, като човек, който има интерес да е с патоанатомката (да разбере повече за разследването - но като какъв? Като разследващ или убиец?). По принцип е бил с благ характер, ама след жестока травма, кой може да предположи какво може да се отключи.
Отделно той изглеждаше притеснен - не заради самата ситуация с Дора и защото обича Мия, а защото се стресна от това, което надуши Дора. Тя избяга, не той. Той даже й предложи да я придружи.

2. Това трескаво преплитане на сцените Филип-Дора и Мия-Харитонов. Едната открива, че той ползва същия душ-гел като жертвата, а другата казва, че не са заловили убиеца.

3. Порода "ченге", не означава, че няма корумпирани ченгета или такива, които да минат от страната на престъпниците.
Има примери, така че не мога да го изключа.

# 406
Не знам. Ще ме линчувате, ама все пак това ме гложди.

На мен сцената с Дора и Филип ми беше доста странна. Той като че ли се стресна, когато тя надуши прословутия душ-гел. А на нея вече ни е ясно, че в това отношение може да й се вярва (нали преди това неслучайно ни показаха, че е способна да надуши шампанско и сьомга в стомашно съдържимо).

А и сценара беше странно преплетена със сцената на Мия и Харитонов, които обсъждаха убиецът. Според Мия не се връзваше хахото да е оставил наяве всички директни улики и да не ги е изгорил (все едно някой го е натопил нарочно - подхвърляйки уликите на полицията на тепсия). А и хахото е всичко само не и хладнокръвен и методичен, какъвто е убиецът. А там, ако не забелязвате, всичките са някакви истерици (само наш Влади се държи спокойно и хладнокръвно).

Като се замисли човек - напуснал си е работата, станал е охрана, пропил се е - това всичко може да означава, че не е понесъл това, което му се е случило в първи сезон и може да е изкукуригал. Не за пръв път ченге откача и става някакъв   пресметлив и интелигентен  престъпник (като в Speed например), който да търси справедливост по негов си начин. А те ченгетата знаят как да заблуждават други ченгета.

Като цяло поведението му няма нищо общо с първи сезон : преди беше активен и напорист, сега е абсолютно вял, безличен и като кученце след Мия. Даже се опита на един два пъти да я отклони/откаже - например първия път с лудия воайор - на няколко пъти й каза, че са приключили там, за да не отиде при него. Имаше и подобна сцена и с библиотекаря, ако не се лъжа - че нямали време да го изслушат.

И след сцената с Дора, първото нещо, което направи, е да каже на Мия за душ-гела. Защото ако тази информация беше дошла от Дора, щеше всичко да е много по-различно - тогава щеше да се наблегне, че и той е със същия душ-гел.
Каза на Мия, че е бил с Дора заради подслушвателното устройство, ама ние не видяхме да го маха от телефона й... само той така твърди.

И защо е "ЕСЕНТА на демона"? Като го гледам как са го състарили си е баш в есента на живота. Можеше да си е само едно депресирано пианде, но те са държали да е състарен. Единият брат - дявол, другият - демон... Филип като бивше ченге и бивш любовник на Мия, не мисля, че би имал проблеми да й хакне пощата, за да си изпрати това съобщение. В началото на първи епизод той очакваше да се види с Мия, той знаеше, че тя ще дойде, но за зрителя това беше заради изпратения мейл от нейно име - но дали не си го е изпратил той самият? Откога е бил в града? Може убийството да го е таймирал - точно преди тя да дойде и после (уж пиян) й изпраща записа на убийството, уж има 20 минути да спаси жертвата.

Още мотивите ми убягват, но те ще се разбират с разкриването на случая.
Иначе онзи, който стреля по него, според мен е възможно да е хахото, който го арестуваха. Не знаем дали баш убиецът е стрелял по Филип, само се предполага заради гюдериите.

Но иначе, ако не е Филип, подозирам на първо място библиотекаря. Прекалено е наясно с всичко.Просто не е инвалид.

И ако Филип е убиецът - ето я връзката с първи сезон, ето я и връзката с Мия.

Само дето докато разпъваха жертвата Филип лежеше пиян до Мия в хотела. Преди това бяха заедно на вечеря.

да, но : "За 20-те минути: в Епизод Едно при пристигането си до кръста, Дора Язова не каза ли, че е мъртва поне от 4-5 часа?!? А те дойдоха веднага след Мия и Филип.
Това ще значи, че никакви 20 минути не е имало да я спасят. Тя отдавна е била мъртва." - цитирам участник във форума

# 407
Хайде пак се започна с Филип убиец, хаха. Той и Миа със сигурност не са, оттам нататък ще видим.

# 408
# 409
Не знам. Ще ме линчувате, ама все пак това ме гложди.

На мен сцената с Дора и Филип ми беше доста странна. Той като че ли се стресна, когато тя надуши прословутия душ-гел. А на нея вече ни е ясно, че в това отношение може да й се вярва (нали преди това неслучайно ни показаха, че е способна да надуши шампанско и сьомга в стомашно съдържимо).

А и сценара беше странно преплетена със сцената на Мия и Харитонов, които обсъждаха убиецът. Според Мия не се връзваше хахото да е оставил наяве всички директни улики и да не ги е изгорил (все едно някой го е натопил нарочно - подхвърляйки уликите на полицията на тепсия). А и хахото е всичко само не и хладнокръвен и методичен, какъвто е убиецът. А там, ако не забелязвате, всичките са някакви истерици (само наш Влади се държи спокойно и хладнокръвно).

Като се замисли човек - напуснал си е работата, станал е охрана, пропил се е - това всичко може да означава, че не е понесъл това, което му се е случило в първи сезон и може да е изкукуригал. Не за пръв път ченге откача и става някакъв   пресметлив и интелигентен  престъпник (като в Speed например), който да търси справедливост по негов си начин. А те ченгетата знаят как да заблуждават други ченгета.

Като цяло поведението му няма нищо общо с първи сезон : преди беше активен и напорист, сега е абсолютно вял, безличен и като кученце след Мия. Даже се опита на един два пъти да я отклони/откаже - например първия път с лудия воайор - на няколко пъти й каза, че са приключили там, за да не отиде при него. Имаше и подобна сцена и с библиотекаря, ако не се лъжа - че нямали време да го изслушат.

И след сцената с Дора, първото нещо, което направи, е да каже на Мия за душ-гела. Защото ако тази информация беше дошла от Дора, щеше всичко да е много по-различно - тогава щеше да се наблегне, че и той е със същия душ-гел.
Каза на Мия, че е бил с Дора заради подслушвателното устройство, ама ние не видяхме да го маха от телефона й... само той така твърди.

И защо е "ЕСЕНТА на демона"? Като го гледам как са го състарили си е баш в есента на живота. Можеше да си е само едно депресирано пианде, но те са държали да е състарен. Единият брат - дявол, другият - демон... Филип като бивше ченге и бивш любовник на Мия, не мисля, че би имал проблеми да й хакне пощата, за да си изпрати това съобщение. В началото на първи епизод той очакваше да се види с Мия, той знаеше, че тя ще дойде, но за зрителя това беше заради изпратения мейл от нейно име - но дали не си го е изпратил той самият? Откога е бил в града? Може убийството да го е таймирал - точно преди тя да дойде и после (уж пиян) й изпраща записа на убийството, уж има 20 минути да спаси жертвата.

Още мотивите ми убягват, но те ще се разбират с разкриването на случая.
Иначе онзи, който стреля по него, според мен е възможно да е хахото, който го арестуваха. Не знаем дали баш убиецът е стрелял по Филип, само се предполага заради гюдериите.

Но иначе, ако не е Филип, подозирам на първо място библиотекаря. Прекалено е наясно с всичко.Просто не е инвалид.

И ако Филип е убиецът - ето я връзката с първи сезон, ето я и връзката с Мия.

Само дето докато разпъваха жертвата Филип лежеше пиян до Мия в хотела. Преди това бяха заедно на вечеря.

да, но : "За 20-те минути: в Епизод Едно при пристигането си до кръста, Дора Язова не каза ли, че е мъртва поне от 4-5 часа?!? А те дойдоха веднага след Мия и Филип.
Това ще значи, че никакви 20 минути не е имало да я спасят. Тя отдавна е била мъртва." - цитирам участник във форума

Дора Язова и останалите от полицията ги дадоха чак на сутринта, когато вече се беше съмнало. А Филип и Мия отидоха вечерта около 12-1ч. Това е малко тъпо направено, защото се губят събитията от цялата нощ след намирането и пристигането на полицията…

Но и друго ми прави впечатление - от телефона на Мия се вижда дата 10 октомври. Защо тогава всички ги питат какво са правили в нощта на 16 октомври?!

# 410
А няма ли някакъв технологичен начин все пак да се проследи от къде са и пращани съобщенията ?

# 411
  • Галифрей
Сега остава убиецът като Фантомас да се маскира на Филип и да гонят истикият Филип

# 412
Вероятно убиецът е вътрешен (може би от полицията), защото някой беше изпратил мейл от името на Мия до Филип, мейл, който тя каза, че не е изпращала - явно с цел да ги събере. Трябва да е човек, който има достъп до мейла й по някакъв начин. 

# 413
  • Sofia
Трябва да е човек, който има достъп до мейла й по някакъв начин. 
Именно.
А и те нали казаха, че в този сезон ще покажат убийството/убийствата и от перспективата на убиеца, а не само от перспективата на полицията.

За мен това не означава просто да показват как е извършено престъплението, а да виждаме и действията и вътрешните терзания на убиеца.

# 414
Този “Библиотекарят” ( не му помня името , подсетете ме , само знам , че и неговото беше нещо по-засукано , като повечето главни герои) така , както си седеше в стола в Аулата ….как всички минаваха покрай него и го поздравяваха , а той някак благосклонно кимаше , отделно и безспорният му интелект и знания , в един момент ми заприлича на Велик Майстор на ….масонска ложа примерно , или някаква друга тайна организация…..

С щерката на Десподов си кимнаха като особено близки, поне на мен така ми се стори.

# 415
  • София
За датите - питат ги какво са правили на 16 септември, не октомври. А това на телефона сигурно е датата, на която са снимали сцената и пак не са догледали.

# 416
  • гр.Пловдив
А какво ще кажете за журналистката? Фамилиарничеше с шефа на полицията преди пресконференцията, натискаше се с Деспотов в колата. Знае доста неща. В този епизод явно доказаха, че не е обикновена журналистка.

# 417
  • Бургас
В този сезон,трудно ще разберем цялостния замисъл на сценариста!

# 418
  • София
Хем ми харесва и смятам, че макар и по-слаб от първия, все пак заслужава шанс, хем заспивам трети път на третия епизод.

# 419
За датите - питат ги какво са правили на 16 септември, не октомври. А това на телефона сигурно е датата, на която са снимали сцената и пак не са догледали.

То е пълно с недомислици- мъжа на Елдърова го удариха в гръб, после лвпвнката му беше отпред на темето....

Общи условия

Активация на акаунт