“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 224
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • София
😃 Това с тайминга хич не го мислят. Пък и забравят, че супер феновете мога да преглеждат на стоп-кадър всичко 😂
Какво са правили Мия и Филип в периода от откриването на трупа до сутринта? - кой го е грижа…
Дали ще разследват по-късно кой е пратил e-mail-а - НАЙ-ВАЖНАТА УЛИКА или и това оттече?….

# 421
За датите - питат ги какво са правили на 16 септември, не октомври. А това на телефона сигурно е датата, на която са снимали сцената и пак не са догледали.

То е пълно с недомислици- мъжа на Елдърова го удариха в гръб, после лвпвнката му беше отпред на темето....

Е може да е паднал на челото си и да се е ударил при падането примерно. Имам чувството, че понякога се насилвате какво да критикувате Grinning не казвам, че няма нелепи сцени де, но коментарите тук са нереални сякаш е 11 епизод, а не 3 ти. Нека поне изчакаме да видим как ще се развият нещата около убийството. Я си спомнете 1 сезон, който макар да ми е любим, какви абсурдни ситуации имаше пак. Как се придвижваха от Смолян до пещерата пеша сякаш е на 200 метра Grinning или как дъщерята на Мия излизаше посред нощ в гората, знаейки, че има психар навън. Имаше и още много, според мен разликата между двата сезона до тук не е чак толквоа голяма. Това, което наистина ме дразни сега е трагичната актьорска игра  на Куката и Христина Апостолова.

Иначе в 1 епизод ясно се видя, че ивършителят е мъж и то силен и висок, доста подвижен. Само героят на Димо и Филип отговарят на това описание от показаните до сега. Останалите никакъв шанс няма да са убийци, максимум някой от тях да е съучастник, но не вярвам. А Грудов е по-нисък поне със 7-8 см от убиеца, отпада категорично

# 422
  • София
Наистина е само 3-и епизод.
Поради което не изключвам (както вече казах: в мишмаша на сценаристите) не само двама убийци - или версия мозък и ръце. Остава ми идеята за две линии на разчистване на сметки. Едната, тип "Робин Худ", общественият палач. И втората - потулване на проблем, елиминирайки хората от проблема, в корумпирани високи нива на градската "държавна аристокрация".
По сюжета, съвпадат във времето; ала и вариант едното "разчистване" да е отключило и другото възмездие.

# 423
  • София
Да, това с мейла там си и остана, сякаш са коментирали времето, а е някаква отправна точка все пак.

# 424
Здравейте да се запиша и аз.Като оставим настрана че малко са “предобрили” положението  сериала не е зле.За мен теорията със Филип убиец ми изглежда недостоверна.Таймингът не съвпада ако няма съучастник.Съдийкста е била жива като са я разпънали на кръста ако го е направил по рано през деня все някой на Трапезица някак щеше да го забележи тоя кръст 😃.А и защо Филип от Смолян ще наказва магистрати от Търново малко…ако е назидание ще избере София там са големите риби .Реакцията му на коментара на Дора за мен не беше странна.Може и да се е стреснал но помислете пийнали сте с хубава жена,отишли сте в тоалетната започва любовна игра предвещаваща секс и изведнъж жената ви души и казва че трупа на убитата жена мирише на вашия душ гел…ами крийпи си е 😃.Според мен убиецът е местен и свързан с мъжа на Мия оттам и връзката с нея самата,а Филип е по линия че може би Мия е имала романтични взаимоотношения само с него след смъртта на мъжа си (казвам романтични като чувства не като секс).Мъжът на Мия най вероятно е родом от Търново,Дора живее там майка и също.Много вероятно е да са си от там родом.А и забелязахте ли колко от полицаите казаха че са познавали мъжа и-засега двама,което не значи че не са повече. Определено за мен убиецът е от Търново цял живот си е живял там.Вижда цялата несъстоятелност на системата.Ако адвоката е следващата жертва,то според мен схемата е съдия,адвокат,прокорор и шефа на полицията,но да видим.
Имаше един момент във втори епизод когато Мия снима една банкнота ог 20лв,май там я бяха намерили.Защо от 20 лв?Ами защото на нея е Стамболов а той е търновец,държавник и политик с доста противоречиво поведение в българската история.Това пак ме води до убиец,местен може би израснал с мъжа на Мия ,част от системата залагам на Грудов 😃

# 425
Да погледнем малко напред. Ако адвокатът е следващата жертва, на кой Демон ще е нарочен? Или, като в Седем, на смъртен грях: “-Не Лъжи.”
Или по Крумовите закони ще му отрежат езика? Предположения?!?
Банкнотата Мия я снима, за да има представа за големината на обекта спрямо нея. Не мисля, че е нещо повече от това.

# 426
Все се надявах, че Куката ще е втората жертва, ама нъц. Поне още два-три епизода ще го гледаме почти сигурно, преди да му сервират сметката.

Като до тогава мъжът на съдийката ще се е опитал да го убие поне няколко пъти, по този начин осуетявайки опитите на истинските убийци. Ще бъде обвинен обаче, след това оневинен и ще даде впоследствие важни улики, водещи до разкриването на основния поръчител.

Така си представям, че ще се развие сериалът Sunglasses

# 427
Портрет на Стамболов виси и на стената в кабинета на Тороманов.
Така са се заиграли със символи и препратки, че са предобрили манджата от всякъде. Като прибавим и продуктовото позициониране, кашата е пълна. На една чаша за кафе за еднократна употреба и отделиха бая екранно време в първия епизод. Не мисля, че и нея трябва да нищим. Simple Smile

За следващ демон залагам на Велзевул. Подкарал ги е по седемте смъртни гряха.
1. Гордост – Луцифер;
2. Лакомия – Велзевул;
3. Завист – Левиафан;
4. Похот – Асмодей;
5. Алчност – Мамон;
6. Мързел – Белфегор;
7. Гняв – Сатана.

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 13:18 от Sysly

# 428
Портрет на Стамболов виси и на стената в кабинета на Тороманов.
Така са се заиграли със символи и препратки, че са предобрили манджата от всякъде. Като прибавим и продуктовото позициониране, кашата е пълна. На една чаша за кафе за еднократна употреба и отделиха бая време в първия епизод. Simple Smile не мисля, че и нея трябва да нищим. Simple Smile

За следващ демон залагам на Веелзевул. Покарал ги е по седемте смъртни гряха.
1. Гордост – Луцифер;
2. Лакомия – Велзевул;
3. Завист – Левиафан;
4. Похот – Асмодей;
5. Алчност – Мамон;
6. Мързел – Белфегор;
7. Гняв – Сатана.
Интересно инфо Grinning

Журналистката ще е по точка 3 Joy Нали Десподов каза, че завиждала на съдийката за скъпия подарък.

Гневът, 7, ще е за Грудов, похотта, 4, за Тороманов.

# 429
  • Sofia
Иначе в 1 епизод ясно се видя, че ивършителят е мъж и то силен и висок, доста подвижен. Само героят на Димо и Филип отговарят на това описание от показаните до сега. Останалите никакъв шанс няма да са убийци, максимум някой от тях да е съучастник, но не вярвам. А Грудов е по-нисък поне със 7-8 см от убиеца, отпада категорично
Гледах пак сцената с убийството в 1-ви епизод. Връщах няколко пъти.
Определено убиецът не е жена, което означава, че Заимова отпада.
Също така специално връщах, за да се вгледам в окото на убиеца. Е ми, определено не е синьо, което означава, че не е нито Харитонов, нито воайорът.
И Десподов не е, формата на окото не съответства на формата на очите на Блатечки.

Вижда се, че е висок човек. Но колко точно е едър не мога да преценя, защото якето му беше тип пухенка.
Не знаем библиотекарят колко е висок.

Похотта не беше ли за самата съдийка?

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 17:11 от Brin de muguet

# 430
Вече забравих какво беше за съдийката. Но на тема демони и религия изобщо съм много боса, така че логично се бъркам много. То и затова донякъде самият сериал ми е малко объркан и ту мъч.

# 431
Вече забравих какво беше за съдийката. Но на тема демони и религия изобщо съм много боса, така че логично се бъркам много. То и затова донякъде самият сериал ми е малко объркан и ту мъч.
Ти да не мислиш, че аз съм "обута" по темата. Grinning Търсачката ме светна. Wink Не нужно човек да знае всичко, важно е да знае къде да прочете.

А, и докато се образовах по темата, прочетох, че повечето демони "вилнеят" през есента. Интересно!

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 12:43 от Sysly

# 432
  • Sofia
Мен не ме дразнят многобройните символики и препратки. Нали трябва да объркат зрителя.
Но вулгарността и простотията ми идват в повече. Определено имаше сцени, на които не беше нужно да сме свидетели.
Предупредиха, че ще има повече насилие, ама тази вулгарност и агресия/истеричност, която струи от всички... не е никакъв плюс за сериала. Изобщо не са ми достоверни с това поведение. Все едно са ги събрали от някой изпаднал квартал или катун, а не са служители на МВР и т.н.

# 433
Абсолютно. Вместо да анализират наличните многобройни Улики, те са сети да нарушават закона, кой от кого по-напред.
Такова чудо не бях гледала досега в  жанр ‘Крими’.

# 434
  • Sofia
Абсолютно. Вместо да анализират наличните многобройни Улики, те са сети да нарушават закона, кой от кого по-напред.
Такова чудо не бях гледала досега в  жанр ‘Крими’.
А и най-вече те не работят в екип. Аз не усещам химия между тях.
Шефът ги третира като мухльовци, Грудев им се репчи, Харитонов се подиграва на колегите си (на Грудев и Заимова), приели са Мия и Филип за противници, а не за съюзници.
А бе, изобщо работата в екип и взаимното уважение много им куца.
Докато в Дяволското гърло бяха много задружни, действаха като едно цяло, приеха даже и Мия -  това много ми харесваше.

Общи условия

Активация на акаунт