“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 874
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Аз категорично не вярвам, че Елдърова е имала дете.
За гузна съвест изключвам. Да ме прощава съсловието, но някак всичко това 'съдия - офшорки - тъмно сделки - изневери' никак не го свързвам с наличие на съвест, още по-малко гузна.
А пък да е дъщерята на Десподов ми е абсурдно. Даже не мога да си представя как точно се случва това в действителността.
Примерно, те са имали връзка, тя забременява, ражда... и какво? Официално се отказва от детето и прехвърля родителските права на бащата? И той продължава да има добро отношение към нея?
А нали ще фигурира като майка в акта за раждане?

# 511
Няма дете съдията, патоложката видя впоследствие бременността и от нея са промените в шийката.

# 512
  • София
Не, каза че има раждане и че е бременна.

# 513
  • София
Не съм убедена, че в такава ранна бременност вече има изменения по шийката. Но пък, както казах, не разчитам на медицинска достоверност в сценария, та може и това да са имали предвид - настоящата ѝ бременност.

# 514
  • София
Дора каза, че е имало раждане и в момента на смъртта е била бременна. Две бременности, едно раждане или аборт.

# 515
Не, бе, хора! Каза, че има изменение на матката в следствие аборт или раждане.
За да се получи изменението е необходимо плода да е изваден или нормално преминал отвътре навън, това променя вида и положението на матката. Това, че има ембрион не променя нищо. Един сперматозоид минал от там не може да измени по никакъв видим начин органа.
Язова констатира, че преди това е имало бременност или аборт. Но тъй като няма деца, означава, че е правила аборт.
Стига вече с измислици - премислици!

# 516
Amm, що се мъчиш като те отвращава?! Пусни си някое сериалче, което ти харесва и се забавлявай. Сега поне има толкова голям избор.

Защото много харесах първи сезон и се надявах на нещо подобно или на подобрение в хода на епизодите. “Войната на буквите” например се развиваше положително с всеки епизод. Тук за сега тенденцията е по-скоро обратна.
Нямам за цел да се вглеждам излишно, просто за феновете на киното и жанра като цяло е невъзможно да не се забележат недостатъците.
Разбирам, че техническото изпълнение може да не е на ниво, но има много криндж сцени заради самите актьори - например в последния епизод четенето на новините и въпросите от журналисти. Толкова не можаха да намерят някой с добра дикция, за да е реалистично ..

# 517
  • Другата България
Дора каза, че е имало раждане и в момента на смъртта е била бременна. Две бременности, едно раждане или аборт.
Не е точно така.
Цитирам:
Дора: “Имаше ли деца съдия Елдърова?“
Тороманов: “Не, нямаше.“
Дора: “Значи е правила аборт.“
Заимова: “Това сигурно ли е“
Дора: “Отворът на матката е кръгъл. След раждане или аборт става цепковиден. Само че има уголемяване.....впрочем.....изненада! Ембрион. Така като гледам, поне на два месеца. Покрийте трупа.“

Според мен може да се тълкува всякак.

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 15:33 от Merri_An

# 518
  • София
Може и така да е. Явно наистина спя 🤣.

# 519
Много добре си го обяснила! Някой по-назад спомена, че изображението до снимката на Елдърова е на полу вещица, която преди Християнството се е грижила за ражданията, след него е провъзгласена за вещица. Наказанията на кръст също са били преди Християнството, това ни го спомена историка. Със сигурност има нещо гнило около бременността на Елдърова.

# 520
  • Другата България
Щом те кефи.......

А всъщност казах същото, без да изнасям  /за мен излишна/ лекция по гинекология.
Всякак - раждане ИЛИ аборт.

Ето за такива дребнавости говорех.
В случая го цитирах заради Ре, и тя ме разбра. Но по принцип за мен такова издребняване е излишно.

# 521
Nnnnnnn, ако говориш за тези снимки, въобще не е сигурно дали това е Елдърова, Sysly написа предполагам, Филип, Десподов и Мия са със сигурност, кой е с бялата риза и до него можем само да гадаем.
Първо няколко въпроса за снимките: В долния десен ъгъл Филип ли е? Горе вляво Мия? Долу вляво някой с бяла риза, предположения?
Скрит текст:

Скрит текст:

И аз да уточня, че не знам почти нищо за демоните, любителски прочит.Sunglasses Демонът до снимката на Десподов и до снимката на Филип прилича на Аластор - безмилостен и много жесток демон на отмъщението в гръцката митология, свързан с родова кръвна мъст, семейно предателство, кръвни вражди, децата плащат за греховете на родителите си от миналото, над потомците тежи проклятието за ужасните престъпления на техните предци. Не съм сигурна дали е Аластор, за другата снимка от книгата нищо не намерих, може би тя ще даде повече яснота. Предполагам, че Десподов е убил някой от семейството си, нямам идея кой.
Семейната история на Филип прилича на древните митове (Баща му е виновен за смъртта на невинен човек, това води до друго престъпление - осиновеният му син го уби, а накрая Филип уби брат си.). Не мисля, че Филип е убиецът, че случаят/хората от Смолян имат връзка, просто се чудя какво прави снимката му там.

# 522
Тъй като до колкото разбирам, съпругът на съдийката не може да има деца, то според мен по-скоро е правила аборт за да прикрие своя изневяра.

# 523
Действието във филма през 2022 г. ли се развива? Казаха, че съдия Елдърова е на 45 г., нали, т.е родена е през 1977 г. както Мия и мъжът ѝ (годината я имаше на паметника му в първи сезон). Снимките на двете семейства бяха забодени една до друга от убиеца, може Язов и Елдърова да са се познавали, да е имало някаква история (войнишка любов), а може и всичко да е само в моята глава.Grinning

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 20:00 от eli1907

# 524
  • София
Понеже в темата май нямаме роднина на сценаристите, или на "Спейса", чиято е идеята (по титрите на финалните екрани) - вероятно преобладаващо ще гадаем поне още 2-3 епизода.
Писах, че имам и друга идея; случва се, че в момента чета един роман. Та, няма да дам пример с други емблематични четива.
Катрина Олсон, "Пепеляшките" (първия й роман, била е даже ченге, 2009) в началните 80 стр. (от 300) ни води към също ритуални детайли в убийство на психопат. И таман погнаха едного, дето го свързват с престъплението, се оказа, че сюжетните линии са 2: онзи си е едно на ръка (още не са го заловили, имам 50-тина стр. до края), че даже може и да не е той извършител (но си е престъпник). Психопатът е друг, "тези" убийства са друга линия, изучен злодей е (психолог) и ченгетата вече търчат в две направления.
Лично аз не бързам да посочвам кои са нашите злодеи. Пък и ми е по-интересна "анатомията на убийствата", след това извършителите.

Общи условия

Активация на акаунт