“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 186
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Като че ли се опитаха да ни покажат,че го наблюдават,докато звънеше телефона. 🤔

# 601
Много странна беше тази сцена с Телефона. Това телефонът на Адвоката ли трябваше да е? Нали май беше изключен?!? После - старши следовател да не вдигне - абсурд. Пълен абсурд. И периметърът да се ограничава с 1м около жертвата - пак пълен абсурд.
В демото имаше, че най-накрая някой попита за резултатите от семенната течност. И че ги няма. Хе. Хе.
Аз пък се оказах права, че Полицайката Апостолова ще съдейства на Мия и Филип. Шефът й пак й се навика и я постави ‘под командването’ на колегата й. И тя се обърна към Мия с инфо за Тоши.
И сега Мия ще го ‘озапти’ в моргата.

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 09:05 от HappyRSmile

# 602
Къде намери Филип трупа, до църквата ли? Нали тя беше място на предателство? Може би някой е поверил съдбата си в ръцете на адвоката, а той го е предал, заради лични интереси, в комбина със съдийката...

Това с телефона ми е малко нагласено, много е знаел убиецът, че на Тороманов ще му прилошее и ще иде нататък, пък и звъни в точния момент... Наблюдава ли го отнякъде?

За Солаков всичко излезе, както се очакваше. Той беше стъпката, нужна, за да намерят колата с там каквито улики могат.

Хаха, Хепи, и аз това си казах, язък за хубавия глас!!

Това с телефона ми е малко нагласено, много е знаел убиецът, че на Тороманов ще му прилошее и ще иде нататък, пък и звъни в точния момент... Наблюдава ли го отнякъде?

да, защото за мен е някой от полицията. този за когото гласувах Simple Smile

# 603
Аз пък не разбрах каква функция изпълни сцената, в която аутистът стресна Мия?

# 604
Да има книга, и филм има, но тук няма връзка нито с едното, нито с другото. Убиецът наказва по седемте смътни гряха за всеки от които отговаря демон по Книгата по Демонология.

"Властелинът на мухите, Велзевул в християнската демонология винаги се описва като втория най-мощен демон, който е бил ангел серафим преди грехопадението, втори по сила след самия Сатана. Освен това много често Велзевул се характеризира с пълно покровителство на един от седемте смъртни гряха. Някои редки демонологии предполагат, че този адски принц е бил покровител на гордостта, но впоследствие и църквата, и демонологията решават, че Господарят на мухите трябва е отговорен преди всичко за лакомията."

Та в този ред на мисли, нашият убиец добре разбира от демонология и българска история. Това говори, че никак не е случен.
Ужасената физиономия на Тороманов са красноречиви, че най-вероятно позвъняването е отправено лично към него и може би е предупреждение, че е следващият от списъка ....!?Thinking

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 00:05 от Sysly

# 605
И на мен ми се стори, че Торономанов осъзна, че е следващият..затова беше в ступор. Във фейсбук много подозират Дора Язова-аз не вярвам, но нали казаха ,  че с лебедката можело и дете да го вдигне. Да не би пък да е жена в крайна сметка…

# 606
Аз пък не разбрах каква функция изпълни сцената, в която аутистът стресна Мия?
Първата функция е да внесе съспенс, не съм сигурна дали напрежение е точен еквивалент на български.

А втората цел вероятно е да ни внушат, че аутистът е безобиден като дете, а на по-късен етап да ни изненадат, че изобщо не е.

# 607
Дора не я подозирам по никакъв начин. Нито пък майка й да има друга роля, освен да говорят за нея. Просто изграждат образа на Дора: как сама се грижи за нея и каква е самотна странна птица.
Но може би и Филип ще клъвне там. Мия не му обръща никакво внимание.
Пък наш Филип как намери този труп. Котките указват пътя. И нюхът му на старо ченге.

# 608
Да има книга, и филм има, но тук няма връзка нито с едното, нито с другото. Убиецът наказва по седемте смътни гряха за всеки от които отговаря демон по Книгата по Демонология.

Властелинът на мухите, Велзевул в християнската демонология винаги се описва като втория най-мощен демон, който е бил ангел серафим преди грехопадението, втори по сила след самия Сатана. Освен това много често Велзевул се характеризира с пълно покровителство на един от седемте смъртни гряха. Някои редки демонологии предполагат, че този адски принц е бил покровител на гордостта, но впоследствие и църквата, и демонологията решават, че Господарят на мухите трябва е отговорен преди всичко за лакомията.

Та в този ред на мисли, нашият убиец добре разбира от демонология и българска история. Това говори, че никак не е случен.
Ужасената физиономия на Тороманов са красноречиви, че най-вероятно позвъняването е отправено лично към него и може би е предупреждение, че е следващият от списъка ....!?Thinking

аз намерих препратка (опитвам се да разсъждавам), че:

"Най-невинните, неопитни и уж беззащитни, се превръщат в зверове, защото няма граници, които да им попречат да проявяват жестокостта си. Дали тя е в природата на човека"

историята за мен е свързана с минало. С дете, което само по себе си е било от High класа, но нещо се е случило.... и е станал Демон.
Не знам дали е ясно какво се опитвам да кажа Simple Smile

# 609
anngi1302, така вече схванах логиката ти. Има резон в това. Simple Smile

# 610
Дора не я подозирам по никакъв начин. Нито пък майка й да има друга роля, освен да говорят за нея. Просто изграждат образа на Дора: как сама се грижи за нея и каква е самотна странна птица.
Но може би и Филип ще клъвне там. Мия не му обръща никакво внимание.
Пък наш Филип как намери този труп. Котките указват пътя. И нюхът му на старо ченге.

котките нали са демони Simple Smile един вид го привикаха Simple Smile

Иначе първата ми заподозряна беше Дора. Simple Smile

# 611
Аз обаче не разбирам защо трябва да е чак толкова садистично и отвратително като мъчения, за да е интересно. Съспенсът можеше да идва от друго, а не толкова много жестокост и символика.
И какви грехове толкова трябва да си извършил , за да ‘заслужиш’ подобно мъчение ?

# 612
anngi1302, така вече схванах логиката ти. Има резон в това. Simple Smile

както и това:

"защото душата, особено незрялата, не познава доброто. То й е вторично, то й е дори натрапено.
Онова, което прави човешкия род по-различен от този на мухите, е наличието на морален компас. Когато хората си изгубят компаса, е лошо, но далеч по-лошо е, когато решат, че той им е излишен."

трябва да е млад човек (сравнително), който е част от систематац или покрай родителите си, с тежко бреме от тяхна страна . Може и да ги съботира. Има още доста докато съберем пъзела.

П.С.

И сега гледай майтап да е щерката на Асен Блатечки! Simple Smile Simple Smile Simple Smile Или журналистката. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 613
  • Melmak
Хора, телефонът не звънеше!
Беше аларма. Нямаше как да се вдигне, не беше обаждане!

# 614
  • София
Аз не успях да гледам много внимателно - разсейваха ме домашните. Ще трябва да повтарям 😉

Дали връзката между Филип и Дора, започнала като шпионаж, няма да се превърне в нещо по-сериозно ? Филип пи от чешмата…
Следващата жертва май ще е Куката/ няма да съжалявам - ще ни спаси от крясъците/

Колко серии са?

Общи условия

Активация на акаунт