Дискова херния - 23

• 37 657
  • 749
  •   2
Отговори
# 585
Цитат на: Maroonka link
=topic=1636234.msg48781202#msg48781202 date=1730702334
Имам 2 такива операции - лека е, особено лапароскопската, първите 2 дни са болезнени с трудно движение, но след това възстановяването е много бързо.
Слага се платно на мястото и няма да има повече проблеми.
Около месец въздържание от спорт, после живота се връща към нормалното.

Благодаря много за коментара. Дано и при него мине леко. Чудим се къде и да се оперира,защото сме от Пловдив и София не ни е опция.

# 586
Здравейте, всички! Изчела съм повечето теми и съм много благодарна за споделеното и съветите. Сега влизам с конкретен въпрос. Имам листеза и 4 протрузии в лумбалната бласт, резултат от ЯМР. Направих изследването заради болки в долната част на левия крак, отпред, между глезена и коляното. Болката беше неприятна, но някак се движеше в целия указан периметър. С две инжекции стероиди и физиотерапия се оправих и задържам положението вече няколко години. От вчера насам усещам доста остра и постоянна болка в другия (десния) крак, локализирана на едно място, отпред на крака, малко над глезена. При движение се засилва, в определени положения в покой отслабва. Бях на ангиолог - няма проблем с вените. Чудя се дали може да е отново неврологично, макар че боли по различен начин, или да търся ортопед? Ако някой е изпитвал подобна болка, ще съм благодарна за съвет, за да съкратя обикалянето на кабинети.
И аз съм с протрузии в на всички лумбални прешлени (уж лекостепенни). Още не съм стигнала до инжекции - макар десният крак да си ме боли, а сега тръгва и към левият… каква инжекция и колко пъти са ви били?

# 587
Здравейте,интересувам се от вашите симптоми при шийна дискова херния,защото всички тук говорят само за болка,а аз съм със замайване и ми прилошава на моменти,много е кофти,има ли други като мен?

# 588
Да не би да имаш остеофити? Ако отговорът е "не знам", по-добре си направи ямр, вместо да срявняваш симптомите при дх.

# 589
Имам дискова херния на врата и за жалост малки остеофити точно там където диска е пукнат,но докторите казват,че нямало как замайването да е от там,но всичко започна два месеца след катастрофата,с ЯМР са доказани

# 590
Имам дискова херния на врата и за жалост малки остеофити точно там където диска е пукнат,но докторите казват,че нямало как замайването да е от там,но всичко започна два месеца след катастрофата,с ЯМР са доказани
потърси още едно мнение от неврохирург. Аз съм с дискова херния на шийни прешлени, но не съм имала замайване! Имах силни болки, изтръпване в ръката, тремор, дори болки в дясната половина на главата, но замайване не съм имала. На един мой преглед до мен имаше мъж със замайване, и чакаше за преглед при неврохирурга, така че прегледа няма да ти навреди. Успех!

# 591
Освен да ида при още един неврохирург,знам колко е трудно човек да попадне на точния лекар от първия път,благодаря ви Simple Smile

# 592
Освен да ида при още един неврохирург,знам колко е трудно човек да попадне на точния лекар от първия път,благодаря ви Simple Smile
препоръчвам ви лекарите от Св. Иван Рилски в София. Лично мен ме оперираха там, екипа на доц. Асен Хаджиянев

# 593
Здравейте,интересувам се от вашите симптоми при шийна дискова херния,защото всички тук говорят само за болка,а аз съм със замайване и ми прилошава на моменти,много е кофти,има ли други като мен?

Много симптоми има шийната хения. Едни имат замайване, други нямат. И гадене даже може да има. Аз съм имала, но не знам от шията или от проблемите със стомаха е било.
И аз бях в Иван Рилски при д-р Уилям. Той така ми каза.
И ръцете ми изтръпваха, особено сутрин като се събудя, ужас беше.
Сега от 2-3 месеца вече го няма това. Само на моменти нещо ако се влоша се обажда.

# 594
Освен това ви моля за мнения за добър неврохирург за шийна дискова херния,който да не препоръчва операция освен ако не е наложително?

# 595
Освен това ви моля за мнения за добър неврохирург за шийна дискова херния,който да не препоръчва операция освен ако не е наложително?
Мен ме оперира доц. Асен Хаджиянев в болница Св.Иван Рилски в София. И аз
бях с шийна дискова херния. Прекрасен специалист! Ако искате още информация, за да не спамим тук, пишете ми на лични

# 596
Била съм на консултация при доц. Хаджиянев, потвърждавам прекрасен специалист и не ми препоръча операция, та явно не е било наложително.

# 597

За да препоръчат или не операция зависи от вашето състояние. Един ще е за операция, друг не.
Не препоръчвам  в Св. Наум.
По-добре лекар в Св. Иван Рилски.

# 598
  • София
Здравейте. Изчетох първа страница,  но бих искала да попитам кое според вас е най силното обезболяващо за еднократно приложение? Инжекция най добре..

Има час за лекар в петък, но болката е нетърпима.

Забравих. Към момента е на Мелбек , четвърти ден без никакво подобрение.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 11:50 от Elena_of_Avalor

# 599
Здравейте. Изчетох първа страница,  но бих искала да попитам кое според вас е най силното обезболяващо за еднократно приложение? Инжекция най добре..

Има час за лекар в петък, но болката е нетърпима.

Забравих. Към момента е на Мелбек , четвърти ден без никакво подобрение.
не мога да кажа дали е най-силното, но на мен ми слагаха инжекции с Трамал в болницата. Най-добре е лекар да Ви изпише лекарството, което трябва да приемате.

Общи условия

Активация на акаунт