Дискова херния - 23

• 37 647
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
В Свети Наум бяха доста безполезни и относно диагнозата на дъщеря ми.
Единственото добро беше, че бяха написали в епикризата, че има нужда от ЯМР, та го разрешиха от касата.
Та се оказаха дискови хернии, допреди това я блъскаха с лекарства за епилепсия и какви ли не гадости.

# 616
И двете ми предписаха. Имаше и трето май, но не помня.
Упражнения не са ми давали, не знаех, че има.
Потърсих и друго мнение от неврхирург. Защото ми откриха кисти в мозъка.
 Той ме прати на ямр на глава и шия. Оказа се дискова херния.
Тия в св Наум, можеха да видят и врата. Лекаря беше възмутен как са си претупали работата и  какво са ми изписали.
Каза ми браво, че съм ги спряла на своя глава.
Иначе едно хомеопатично си оставих - вертигохила.
И преди година пак получих световъртеж. Нещо с вестибуларния апарат.

Но ще проуча и упражнения за световъртеж, ако пак ми се случи.
Това което ви разбрах е да се обърна на една страна, да броя до 50 и после на другата. Как така полукръг? Просто се обръщам ли?

Ето картинка на упражнението:

# 617
  • Sofia
Довчера ви следях тихо, но днес ми е нужен спешен съвет. С дискова херния съм (на кръста) и след малко физиотерапия и гимнастика вкъщи тъкмо почувствах някакво облекчение на болките, вчера торбите с покупки от супермаркета ми разказаха играта. Явно се сецнах, защото не мога да се изправя и не мога да стъпвам на "болния" крак. Мазах, каквото имам (Диклак и Афламил), но нощта беше кошмарна. Днес трябва да отида някъде по спешност, но не знам къде. Та това ми е питането - спешна помощ в София къде бих могла да получа (, ако имате опит). Сигурно някаква инжекция трябва да ми се сложи Thinking Близо до 29 поликлиника и Неоклиник съм.

# 618
Здравейте, само в ИСУЛ съм ходила по спешност. По външните стълби вляво. Бързо приемат. Ще ви обезболят с инжекция за най-бързо.

# 619
  • Sofia
След цяла сутрин ходене по мъките (и на работа), по обед съвсем случайно попаднах при доц.Узунов. Бях в Ортомед заради физиотерапия на дъщеря ми. Там ме е преглеждал преди време д-р Емил Недялков и му се примолих за обезболяваща инжекция. Той се обади на доцента, който в момента беше в отделението, прие ме и каза спешно ЯМР, за да види каква е промяната на наличната дискова херния. След ЯМР ще реши за операция.

Д-р Недялков много нахвали доцента, чета и в интернет позитивни отзиви. Надявам се да съм на прав път Hands Pray Стана почти цяла година, откакто не съм имала ден без болка, а от вчера съм полу-инвалид. Сложиха ми мускулно Флостерон, но не бих казала, че съм много по-добре Confounded

# 620
  • Варна - Черна гора
Споделям видео с упражнение за освобождаване на прищипан нерв, което ме спасява за втори път.
Как се прищипвам не е много ясно, т.к. се пазя, но ... дискомфорта и болката са ужасни.
https://www.facebook.com/reel/724578005700567
Дано да ви е от полза Hands V
За нямащите профил във ФБ.
Сяда се почти в края на седалката на стол. С едната ръка се хваща срещуположното рамо, а другата ръка е хваната за задната част на седалката. Поемам въздух. Завъртам се и издишам. Повтаря се 3 пъти на ляво и три тъпи на дясно.
Прилагам две снимки:

# 621
  • На планетата земя
Илка, вероятно от слаба мускулатура стават тези прищипвания, започни да спортуваш нещо. Иначе изобщо не смятам, че е толкова лесно прищипан от дискова херния нерв да се освободи така лесно с упражнения. Това не са мускулни блокажи все пак.

# 622
  • Варна - Черна гора
BUBA_k, не е толкова от слаба мускулатура, колкото от огромната херния.
В понеделник имах болка и дискомфорт във врата, а в сряда сутринта едва се навеждах.
През деня правих екстензия на Пърл и това упражнение. Снощи дискомфорта и болката бяха притестинелни.
Няколко пъти по 3 усуквания на ляво и дясно и днес няма и следа от притеснителната болка.
Та за вас лъжа за мен истина.

# 623
Много неща научих от актив ситинг. Имам две платени програми. То не са едно или две неща.
Но аз си правя и други неща, упражненията които си знам.
Едната ми програма е вечна, другата е за 1 година и трябва да ги изгледам и да ги усвоя.
Много полезни неща има. И са ми спирали страшните крампи на стъпалата и пръстите.
Това също ми е едно от любимите упражнения. Често вечер след стандартна гимнастика си правя 2-3 минути основни актив ситинг упражнения.
Но да, мускулите трябва да се тренират.
Аз уж тренирам от много време, кардио, силови, но се оказа, че не това правилното за мускулите.
От година имах драма да се качвам на кростренажора. Преди можех да го карам за 50 минути, а от година и 15 ме съсипваха допълнително.
Бях при Ивайло, даде ми насоки и за врат и за кръст, но си ми даде елементарни упражнения с ластици.
Вече трета тренировка на кростренажора по 25-26 минути и нямам драма после с кръста.
Но след всяка гимнастика си включвам някой усукващи пози за кръста.

# 624
Да се запиша и аз в тази тема. След силни болки в таза,слабините и крака и минаване през 5 доктора в други специалности и разни изследвания, се указа,че съм за невролог. Бях на преглед,изпрати ме на снимка,при която се видяха няколко протузии,прищипан нерв,разместване на прешлен, при което невролога каза имаш дископатия. Изписа ми лекарства и гел за мазане,но болката не се повлиява. Едвам издържам вече,а на моменти имам чувството, че левия ми крак ще блокира. На преглед съм чак на 17.12.и се чудя какво да предприема? Някой с подобни болки на моите и ако има,с какво ги е облекчил?

# 625
  • Варна - Черна гора
bubeto80, на ваше място ще потърся дипломиран минерален терапевт, за да премахне блокадите. Докато имате разместени прешлени и прещипани нерви, възпалените нерви няма да се повлияят от НПВС.
От къде сте?

# 626
bubeto80, на ваше място ще потърся дипломиран минерален терапевт, за да премахне блокадите. Докато имате разместени прешлени и прещипани нерви, възпалените нерви няма да се повлияят от НПВС.
От къде сте?
Чудя се,какво да правя,много боли,та чак в слабините, дори на работа не ходя.

# 627
От къде сте?
С "разместени" прешлени (сигурно листеза) хич не е добра идея да ходи на мануален терапевт. Може да стане непоправима беля.
От една снимка никак не може да стане ясно какво е положението. Трябва да се направи ЯМР.

# 628
  • На планетата земя
Да се запиша и аз в тази тема. След силни болки в таза,слабините и крака и минаване през 5 доктора в други специалности и разни изследвания, се указа,че съм за невролог. Бях на преглед,изпрати ме на снимка,при която се видяха няколко протузии,прищипан нерв,разместване на прешлен, при което невролога каза имаш дископатия. Изписа ми лекарства и гел за мазане,но болката не се повлиява. Едвам издържам вече,а на моменти имам чувството, че левия ми крак ще блокира. На преглед съм чак на 17.12.и се чудя какво да предприема? Някой с подобни болки на моите и ако има,с какво ги е облекчил?

ЯМР и консултация с неврохирург! От една снимка няма как да се видят протрузии, прищипан нерв и т.н. Без ЯМР всичко е налучкване и стреляне в тъмното. Настоявайте да ви даде неврогога направление за ЯМР, а не да отбива номера с рентгенови снимки.

# 629
  • Sofia
Моята операция мина вчера. На обяд излязох от упойка, вечерта се изправих на крака. Оперира ме доц.Узунов в болницата в Горна Баня. Силно приятно изненадана съм от отделението по гръбначна хирургия. Ремонтирано е преди две години - чисто, да не кажа луксозно, по двама души в стая с баня и тоалетна. Последно съм лежала преди 14 години в Шейново за раждане и това е базата ми за сравнение.
След операцията вече не съм приведена на една страна, днес походих повече и кракът, който беше много зле, още ме наболява. Четох, че трябва време.
Притесних се, че никой не ме попита дали искам гел, който се плаща допълнително. Постфактум питах дали не е трябвало - не било необходимо, сложили ми нещо си против сраствания (, ако разбрах правилно).
Това е една от снимките ми от ЯМР, не знам дали е имало начин да се оправя без операция.

Общи условия

Активация на акаунт