Разделно хранене-рецепти/2/

  • 224 530
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
  • София
  • Мнения: 3 787
xenia,не парирам никого.И ако обичаш,не с този тон.Ако ще допринесеш с нещо за разделното хранене,моля,заповядай.Но аз не виждам дори опит за това от теб.

Не вярвам Верче да ми се е обидила.Дори съм сигурна,че не би се обидила от такова нещо.
Всички тук са големи хора и сами решават как да се хранят,нали.

И,ако си чела внимателно,портокала в зелената салата с бекон е за украса.Всеки,който е поне малко зпознат с РХ,знае това и няма да го яде с месо.

Домати с тестени продукти НЕ се ядат.

И не знам как определяш какви са принципите и какво е интерперетация.Някакви резултати,нещо друго,кажи.Защото аз имам и на базата на това пускам тези рецепти тук.С тях отслабнах аз,мъжа ми и още няколко човека покрай нас.Просто искам да ги споделя със който иска.
Но явно няма никакъв смисъл.

И пак ти казвам,не искам да съм груба и да обидя никого и не съм го целяла.

# 151
  • Мнения: 4 380
 Тона ми е съвсем нормален. Конструктивната критика не означава "тон", а невъзприемане на основателна критика говори зле за теб. Ти си позволяваш при това да критикуваш и то без основание?

Нямам време, нито желание да се самоизтъквам с "принос за рецептурника", но не ми е приятно да чета подобни категорични заявявания. Няма такова нещо "Домати с тестени продукти НЕ се ядат." Това го няма никъде в системата на Даймънд.

Принципите  и системата я е създал той. Всички след него внасяли си някакви собствени видоизвенения са създавали някаква "интерпретация на тема".

# 152
  • София
  • Мнения: 3 787
xenia,не искам да се караме.Не е тук мястото.

Никой не иска да се самоизтъква,повярвай ми.Много момичета са пускали рецепти тук,освен мен, и аз,както и всичко останали,сме им благодарни и винаги сме го казвали.Всичко е въпрос на добра воля да споделиш с другите.Никой не ни дава нещо за отделеното време,нали,нито на мен,нито на другите момичета.

Аз,когато започвах РХ,имах нужда от готови рецепти,защото ми беше много трудно.Именно това искам да споделя с момичетата,а от там нататък те сами трябва да преценяват дали рецептите са подходящи за тях или не.

И пак казвам,всеки сам решава как да се храни и каква система да избере.

Благодаря ти за мнението,и за критиката.Полезна е от време на време.


# 153
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Лично аз съм много благодарна на Ками, защото започна темата. Чета и се уча и вече не ходя гладна  newsm44 дори напротив - ям си и ми е спокойно, че не ми се трупа на д...... Ками  smile3525

# 154
  • Мнения: 2 959
... Тона ми е съвсем нормален...
Я кой се появил сред нас, привет, Съседке! Ксения, радвам се че си се запалила по тоз вид хранене, успех Ти желая/ но може би Ти вече от доста дълго време си на него?!/. А колкото за тона, не всички Момичета са свикнали с Твоята директност на изказ и откровенността Ти, така че бъди по- внимателна в писанията. Не можеш да отречеш че има доста хубави рецепти, нали, а и няма да е лошо да споделиш и Ти малко, имаш страхотен готварски усет и богат опит! А за различните карбсове, на повечето тук идеята е свалят кг, а приемането на повече въглехидратни храни няма да им помогне в случая, нали така?! А за домата, какво да Ти кажа, аз също не не правя таз комбинация, по последните тези, той е плод, и захарите в него не са препоръчителни да се комбинират с карбсовете на един прием, увеличават киселинността в стомаха. Радвам се че си намерила време да се включиш, с критика или не все пак това е все пак отн- е някакво към общият интерес, дано имаш повече възможност да го правиш занапред, а ако искаш заповядай сред нас?!
...не искам да се караме...Именно това искам да споделя с момичетата,а от там нататък те сами трябва да преценяват дали рецептите са подходящи за тях или не...
Ками, я не се задълбочавай. Не го приемай като каране, а като споделяне на друго виждане, Ксения е прекрасен събеседник- жена с богат опит и много знания, макар и с леко остър език, но въпреки всичко това е идеята ни, да обменяме опит и да уточняваме различията! И Ти благодаря за споделеният опит в рецепти, като чета отзивите на другите те са страхотни! Продължавай във все същият дух- Вашето разделно сем- во е пример и стимул за много!

# 155
  • София
  • Мнения: 576
Тиквички на фурна

2-3 тиквички
100-150 г сирене
100-150 г кашкавал
1-2 домата
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка копър
зехтин, сол на вкус

Лука, чесъна, копъра се режат на ситно и се разбъркват с зехтин и сол.
Тиквичките се режат на филийки по дължина. В намаслена тавичка се нарежда 1 ред тиквички, покрива се плътно с плочки сирене, следва сместа от лук и чесън и още един ред тиквички. Най-отгоре се нареждат кръгчета домати, полива се с още малко зехтин  и сол и се пече. Когато тиквичките са готови, се настъргва кашкавал и се запича.

# 156
  • София
  • Мнения: 3 787
Малко рецепти от форума Wink
Салати:

Мешана салата

4 домата
2 зелени чушки
1 краставица/ако е голяма,ако не -2 по-малки/
10-тина листа зелена салата
1 морков
2 стръка пресен чесън
1 стрък пресен лук
малко сирене
съвсем малко оцет, сол и олио

Всичко омешвате като за салата,като само моркова рендосвате на дребното ренде, овкусявате и поръсвате със сирене

Салата от домати и краставици със сметана

4 домата
1 краставица
лук
2 -3 супени лъжици сметана

По стара руска традиция в къщи овкусяваме салатите със заквасена сметана . Става много по-вкусно отколкото с олио.



Последна редакция: сб, 09 юни 2007, 15:36 от ками

# 157
  • София
  • Мнения: 3 787
Предястие:

Зелен лук с настърган кашкавал

Продукти: 100 г настърган кашкавал, 3 връзки зелен лук, 4 супени лъжици олио или зехтин, 1 супена лъжица лимонов сок, млян бял пипер, сол

Начин на приготвяне: Почистеният лук се нарязва на ситно. В загрято олио се слага първо бялата част на лука, а след това и зелената. Захлупва се и се оставя да се задуши на слаб огън за 3-4 минути, така че лукът да остане леко твърд. Задушеният лук се изсипва в чиния за сервиране и се подправя със сол, бял пипер, лимонов сок и олио. Непосредствено преди сервиране се поръсва с настърган на дребно ренде кашкавал.

# 158
  • Мнения: 231
 ПИЛЕШКО                           
                                  Пилешко руло
3-4 пилешки пържоли от гърди(начукани)
100-150 гр.бекон
100-150 гр.маслини
1 домат(по възможност сух-2)
сол,чер.пипер,босилек,олио,няколко пера зелен лук и лист фолио

Листа фолио трябва да е голям колкото разстланите пилешки пържоли.Фолиото се намазва с олио,отгоре се разстилат пилешките пържоли,поръсва се с подправките,нареждат се ивичките бекон,нарязаните маслини, домата,пресния лук.С помоща на фолиото се навива на руло,завива се добре,ако се налага се завързва и се пече за около 50-60 мин.

# 159
  • Пловдив
  • Мнения: 688
Пускам ви 2 рецепти от испанската кухня по желание на ist


ЧЕРНИТЕ МАСЛИНИ на СВЕКЪРВА ми


ACEITUNAS NEGRAS de mi SUEGRA    Асейтунас неграс де ми суегра

"Така ги прави свекърва ми...и много ни харесват".  Тук споменавам, че това НЕ е моята свекърва. Просто така се казва рецептата.


1 бурканче черни маслини
1 с.л. сладък червен пипер
1 глава кромид голяма
чесън на прах
зехтин
сол

Отцеди маслините от течността им и ги сложи в купа. Добави 1 пълна лъжица сладък червен пипер, кромида-нарязан на фини жулиени, чесъна на прах и солта на вкус, достатъчно зехтин (но да не убие вкуса на пипера). Остави да се овкуси и готово.......



# 160
  • Мнения: 4 370
записвам се да следя темата

# 161
  • Мнения: 7 091
Отдавна ви следя и от около 2 месеца готвя разделно у нас, че и двамата с мъжа ми имаме нужда Simple Smile и исках да ви благодаря за всичкия положен труд, за таблиците, рецептите, за разнообразието, за това, че така хубаво е систематизирано всички, че не ми се налага да се питам- Какво да сготвя днес Simple Smile.

Искам да ви предложа и една скромна рецепта, която не е моя, а на един известен тук готвач( Гордън Рамзи), но която ние просто обожаваме и ми се струва, че е разделна ( дано не греша, все пак съм отскоро в света на разделното хранене Simple Smile, ако не съм права поправете ме).
Това може да се използва за гарнитура, плънка, основно ястие, както предпочитате. Самият готвач препоръчва да престои поне 2 часа след приготвяне преди консумация, за да се поеме хубаво аромата на подправките, също така споделя, че може да се използва до 4-5 дни, ако е престояло в хладилник. В името им присъства антипасти, защото този тип ястия се приемат като предястия, "заготовки" за други ястия и т.н.

Мариновани гъби Антипасти на Гордън Рамзи

250 гр печурки
250 гр гъби портабела
250 гр маслени гъби
2 глави червен лук
екстра върджин зехтин
балсамов оцет
пресен естрагон
сол, черен пипер

Сгорещявате малко екстра върджин зехтин в тиган и слагате гъбите вътре. Тиганът трябва да е горещ, за да не се "варят" гъбите, а да са по-скоро соте.  Когато гъбите променят цвета си, нарязвате на полумесеци лука и го прибавяте при гъбите. Прибавяте сол и черен пипер, 2 супени лъжици балсамов оцет.Добавяте още малко зехтин, след това изваждате и изсипвате в подходящ съд без капак. Накъсвате на парченца пресен естрагон и го поръсвате в/у гъбите.
След това както споменах те биха могли да бъдат използвани за основно ястие, за гарнитура, могат да минат отново през топлинна обработка, например добавени към печено месо и т.н зависи как ще ги използвате.


# 162
  • Мнения: 1 818
ist,сега видях молбата ти да публикувам ресептите,които си избрала.Извинявай за закьснението

Заповяайте
  bouquet

Pollo al chilindron Весело пиле



продукти



1 пиле,зехтин,зелена и червена чушка,2-3 сушени чушки,2-3 печени чушки от консерва,червен пипер,няколко паряета хамон/шунка,няколко малко доматчета или доматено пюре,3 скилитки чесън,подправка от 5 вида пипер,вино,сол

 Нарязваме пилето 

 Нарязваме хамона и го запържваме съвсем леко

 Прибавяме пилето и го държим на огъня,само да придобие цвят

 Изваждаме пилето и хамона от мазнината

...и прибавяме нарязаният лук и скилидки чесън 
 
 Нарязваме чушките на дълги ивички

...и ги задушаваме за 5 мин. 
 
...прибавяме и нарязаните на ивички  печени чушки

 Да не забравяме да накиснем сушените чушки във вода,час преди приготвянето им   

...нарязваме ги и прибавяме и тях в тенджерата

 Посоляваме ... слагаме нарязаните домати или 1/2 чашка доматено пюре 
 
 Към тази смес слагаме пилето и разбъркваме добре

 Готвим още 5 мин.

Наденички със зеленчуци



8 наденички
200 гр.брюкселско зеле
? броколи
2 моркова
1 стъбло от целина
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 дафинов лист
1 чаша вино
1 л. Масло
2 л. Зехтин
сол

1. Нарязваме изчистените морков, целина и лук.Запържваме ги заедно с чесъна в масло и зехтин за 3-4 минути.
2.Прибавяме наденичките,предварително надупчени и готвим в продължение на няколко минути.Прибавяме виното .Всичко къкри още десетина минути.
3.Сваряваме броколито и зелчиците в подсолена вряла вода за 3 мин.Изваждаме ги и ги изцеждаме.
4.Прибавяме ги към сместта с наденичките,слагаме дафинов лист и готвим още 5 минути.

превод от сп."Cocina facil"

          Тиквички с яйца-стъпка по стъпка



продукти

- 8 малки тиквички
- 50 мл.зехтин
- малка глава лук
- две скилидки чесън
- 3 яйца

 Нарязваме тиквичките на парченца

 Посоляваме и ги оставяме да се поизцедят

 Задушаваме лука на бавен огън

...прибавяме и тиквичките Покриваме съда с капак и готвим 15 мин,като разбъркваме на всеки 3-4 мин.

 Чукваме яйцата директно в тигана

 Може да оставим яйцата леко влажни ...както предпочитате


   

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 19:26 от gaby_s

# 163
  • София
  • Мнения: 3 787
Габи,страхотни и интересни рецепти Hug.Благодаря ти за тях Laughing

Ето малко и от мен:

Постни:

Пълнени чушки

Пълнени чушки
5 порции

Продукти:

 8 големи зелени или червени чушки
 400г сирене
 125г краве масло
 1 лъжица червен пипер
 1 малка глава лук
 1 чаена лъжичка ким
 черен пипер

Начин на приготвяне:
•   Сиренето и маслото се настъргват на ситно ренде.
•   Прибавят се червеният и черен пипер, кимът.
•   Настъргва се малко лук.
•   Всичко се бърка добре, докато се получи гладка смес.
•   Отрязват се капачетата на чушките.
•   Пълнят се като се тъпчат добре, за да не остане празно място.
•   Престояват 5 часа в хладилника.
•   Непосредствено преди поднасянето се режат с остър нож на филийки.

# 164
  • София
  • Мнения: 3 787
Малко рецепти от Гответе с мен Wink

Салата:

Салата с ориз

Ето една много свежа салатка.
Сварен ориз, прясна краставица нарязана на ситно, счукан чесън, сол.
След като се свари ориза се измива на течаща студена вода, за да не залепва.След това се обърква хубаво с останалите продукти.

Общи условия

Активация на акаунт