София, жк Младост - тема 36

• 44 977
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Вижте графика за извозване на опасни отпадъци. Обикновено е април месец пред китайския магазин в Младост 1. Там приемат.
Редактирам  - 27.03. на посоченото от мен място от 10 до 13 ч.
Има и дата за септември - тогава са в Младост 4.

За по-големи количества има оставен телефон за заявка от адрес / пише за над 1 кг./ - може да са всякакъв вид опасни отпадъци : 0885 401 300

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 15:54 от ravi

# 526
Здравейте,
може ли, някой да ми каже в коя аптека, мога да занеса стари лекарства с изтекъл срок на годност?
Благодаря

Аптеките не приемат лекарства.
Виж в графика на Столична община кога е пункта за Младост.

# 527
  • София
Аптеки "Нове" приемат. Аз съм носила в Младост 3.

# 528
Здравейте, в търсене съм на личен лекар в района . За съжаление, моята се пенсионира и се надявам на вашите препоръки на лекари, от които сте доволни .

# 529
Аптеки "Нове" приемат. Аз съм носила в Младост 3.

Съмнявам се. Ако приемат са в нарушение на наредбата. А глобата от РЗИ хич не е малка.

# 530
Не приемат лекарства в аптеките. Има дни, в които има прием на опасни отпадъци с мобилен пункт. Вижте графика в сайта на Столична община.

# 531
Здравейте,
може ли, някой да ми каже в коя аптека, мога да занеса стари лекарства с изтекъл срок на годност?
Благодаря

Аптеките не приемат лекарства.
Виж в графика на Столична община кога е пункта за Младост.
Аптеките приемат стари лекарства. Не веднъж съм предавала в аптека Нота Бене в центъра. Но скоро няма да имам път към центъра за това питам за Младост. Благодаря, ще следя и за пункт за опасни отпадъци.

# 532
Моя колежка също е питала в аптека и са й отказали. Забравих коя точно аптека.

# 533
Това че в миналото сте връщала лекарства, не значи че и сега е възможно.
Има действаща нормативна уредба.
Лекарствата се класифицират като опасен отпадък. Определени фирми с лиценз събират този отпадък и го унищожават.
 Аптеките не са такива дружества и нямат такъв лиценз.
 Наредбата не съм чела от коя година е изменена, но към днешна дата 2025 г, в аптека не може да върнете.

# 534
Тази аптека в центъра приема, поне до декември 2024г Фармацевтката ми обясняваше, че за да приемат лекарства с изтекъл срок на годност, плащат такса за това. Но явно не е такса а глоба, както казвате. Като разбера някой ден, дали продължават и 2025г да вземат лекарства, ще ви пиша.

# 535
От общината мисля бяха спрели с тази дейност, но от миналата година май пак имат договор с някой. За Младост има две дати за събиране на опасни отпадъци - март и септември.
https://inspectorat-so.org/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%86% … D0%B0%D1%82%D0%B0

https://inspectorat-so.org/images/_%D0%A1%D0%9E_%D0%BE%D0%BF%D0% … 86%D0%B8_2025.pdf

# 536
Доколкото знам всички дружества - примерно аптеки, болници, доставчици, имат продукти с изтекъл срок на годност и за да ги изхвърлят наемат специализирани фирми за извозване на отпадъка, за което си плащат. Та в този смисъл аптеките като ползват такива услуги едва ли им трябва лиценз. Ако приемат лекарствата от външни хора, сигурно е на добра воля. Не го твърдя, само разсъждавам.

# 537
  • София
Тази аптека в центъра приема, поне до декември 2024г Фармацевтката ми обясняваше, че за да приемат лекарства с изтекъл срок на годност, плащат такса за това. Но явно не е такса а глоба, както казвате. Като разбера някой ден, дали продължават и 2025г да вземат лекарства, ще ви пиша.
Нота Бене (Младост-4), Нове (Младост-3), Sopharmacy, Профарма НЕ приемат. Питайте в другите. А, и в Медея НЕ приемат.

# 538
# 539
Доколкото знам всички дружества - примерно аптеки, болници, доставчици, имат продукти с изтекъл срок на годност и за да ги изхвърлят наемат специализирани фирми за извозване на отпадъка, за което си плащат. Та в този смисъл аптеките като ползват такива услуги едва ли им трябва лиценз. Ако приемат лекарствата от външни хора, сигурно е на добра воля. Не го твърдя, само разсъждавам.

Наполовин сте права.
 Лекарствата с изтекъл срок, които аптеката е поръчала от доставчик, но не са се продали и са изтекли, се бракуват по система и се връщат по фактура обратно на доставчика, от който са закупени. След това той ги унищожава.
 В този смисъл не може да се занесе ей така един блистер изтекъл парацетамол да кажем в Медея съм решила, че ми е най-близо. Те откъде ще знаят че съм го купила от тях, че и фактура да търсят. То не става ей така просто.

Общи условия

Активация на акаунт