София, жк Младост - тема 36

• 44 998
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Рентгена в 25 дкц не работи до 28.02 да знаете. Скп му трябва на нвкой да не се разкарва.

# 541
Доколкото знам всички дружества - примерно аптеки, болници, доставчици, имат продукти с изтекъл срок на годност и за да ги изхвърлят наемат специализирани фирми за извозване на отпадъка, за което си плащат. Та в този смисъл аптеките като ползват такива услуги едва ли им трябва лиценз. Ако приемат лекарствата от външни хора, сигурно е на добра воля. Не го твърдя, само разсъждавам.

Наполовин сте права.
 Лекарствата с изтекъл срок, които аптеката е поръчала от доставчик, но не са се продали и са изтекли, се бракуват по система и се връщат по фактура обратно на доставчика, от който са закупени. След това той ги унищожава.
 В този смисъл не може да се занесе ей така един блистер изтекъл парацетамол да кажем в Медея съм решила, че ми е най-близо. Те откъде ще знаят че съм го купила от тях, че и фактура да търсят. То не става ей така просто.

Не знам при лекарствата как е, но в обикновената търговия брака си остава за сметка на клиента. Какво е виновен доставчика, че клиента е поръчал в повече количества и не е могъл да ги продаде или пък има лекарства негодни, поради лошо съхранение, нарушена опаковка и т.н. Та в този смисъл е и вероятно да имат договор  за връщане на стоката за унищожаване с доставчика директно, а не чрез специализирана фирма, и ако доставчика няма да издава кредитно известие, то няма и да се търси кога, как и от кого е купена стоката. Така стигаме до извода за добрата воля.

# 542
  • София
Скрит текст:
Доколкото знам всички дружества - примерно аптеки, болници, доставчици, имат продукти с изтекъл срок на годност и за да ги изхвърлят наемат специализирани фирми за извозване на отпадъка, за което си плащат. Та в този смисъл аптеките като ползват такива услуги едва ли им трябва лиценз. Ако приемат лекарствата от външни хора, сигурно е на добра воля. Не го твърдя, само разсъждавам.

Наполовин сте права.
 Лекарствата с изтекъл срок, които аптеката е поръчала от доставчик, но не са се продали и са изтекли, се бракуват по система и се връщат по фактура обратно на доставчика, от който са закупени. След това той ги унищожава.
 В този смисъл не може да се занесе ей така един блистер изтекъл парацетамол да кажем в Медея съм решила, че ми е най-близо. Те откъде ще знаят че съм го купила от тях, че и фактура да търсят. То не става ей така просто.
Точно това ми обясниха от Нове. Ще ги приемат, ако предоставя фискален бон, че съм ги закупила от тях.

# 543
  • София
Рентгена в 25 дкц не работи до 28.02 да знаете. Скп му трябва на нвкой да не се разкарва.

Благодаря за информацията. Знаете ли дали има друг рентгенов кабинет в Младост? Дъщеря ми си е ударила малкия пръст на крака, сега е леко подут и има синина, май е добре да се направи снимка.

# 544
В Младост не знам. Един има зад хотел Москва.

# 545
  • София
Е Ст град ходох, има Русев.
Америмед евентуално.

# 546
Преди години съм ходила на рентген в поликлиника в Студентски град. Но незнам дали още го има.

# 547
В Америмед не мисля, че има. Обади се първо по тел, че да не се разкарваш напразно.

# 548
  • Замък сред облаците
Във Вита 2 до Парадайза и в Аджъбадем Ситиклиник на околовръстното имат рентген, и на двете места приемат направления по ЗК също така. И няма опашки (като в Пирогов). Само не знам дали и уикенда правят снимки.

# 549
СофияМед на Г.М. Димитров имат рентген.

# 550
  • София
Ще попитам и тук, тъй като май темата се чете повече от тази за училищата: В сайта на 128-о за настоящата учебна година са посочени следните учители на 4 клас, които вероятно наесен ще поемат първокласници. Дали някой има информация за тях?

# 551
И защо точно търсиш информация за учителите? За някой може да е бил най-чудния класен, за твоето дете обаче да не е така. Или обратното.....
Много зависи какво точно търсиш - някои деца имат нужда от строгост, други от по-леко отношение.

За мен лично най-важното са децата и атмосферата в класа. За съжаление винаги има нагли и агресивни или прекалено разглезени.

# 552
  • София
Субективност вингаи ще има, така е. Просто търся някакъв ориентир дали изборът ми е правилен или не. Все пак, навсякъде казват, че 1-4 клас учителят бил най-важен.

# 553
Това се опитвам да кажа, че субективната преценка на някой не означава нищо за друг. Плюс това няма как някой да има лични впечатления от всички изброени учители. Да, учителят е важен, няма лошо, събери си мнения.

# 554
е, все пак ако от 10 мнения 8 са позитивни или негативни, означава нещо. аз,за съжаление, нямам препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт