София, жк Младост - тема 36

• 46 475
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, може ли някой да препоръча педиатър за района на Младост който приема нови пациенти?

# 601
  • София
Привет! Знам, че не е тук мястото, дори опитах да създам нова тема, но... нямам отговор там. Искам да направя подарък гайда на близък. Той не свири, не е музикант, но му е мечта от много време, а след по-малко от месец има юбилей. Ще ми се да го зарадвам. Не търся сувенир, искам да е истинска, но не ми е голям бюджета. Питах тук-там, поразгледах, разнопосочни са и отговорите, и насоките, различна е и цената. Доста при това. Ако някой има представа, съвет, препоръка... Ще съм благодарна на всякаква информация по въпроса. Благодаря!

# 602
Мисля, че цените почват от 300 лв нагоре. Иначе може да се поръча онлайн. Физически магазин в София евентуално в подлеза на Сердика, но цената ще е доста повече заради туристите.

# 603
Здравейте! Някой знае ли къде в Младост приготвят капки Коларгол? Намерих неактуална имформация за аптвка в Младост 3- Аптека "АНЖЕЛОНС", но там вече не правели...

# 604
  • Замък сред облаците
В Нота бене в Младост 4 проверете.

# 605
Здравейте! Някой знае ли къде в Младост приготвят капки Коларгол? Намерих неактуална имформация за аптвка в Младост 3- Аптека "АНЖЕЛОНС", но там вече не правели...
АПТЕКА ВАЙС в Младост 2, блок 219В, работят от 8ч до 21ч в събота и неделя
Там правят със сигурност.

# 606
не е в младост, но е близо до младост 1.. аптеката в поликлиниката на плиска. там съм правила последно.

# 607
  • София
Проверете в аптека "Пулс" в ХИТ - мисля, че наскоро видях там съобщение, че приготвят лекарства по рецепта.

# 608
Аптеката на 25 ДКЦ също правят.

# 609
И аз съм вземала точно коларгол от аптеката на 25дкц, но беше преди около 2г. Онзи ден видях, че сега там е софармаси, не знам дали е същата аптека, каквато беше и дали още правят.

# 610
  • София
Хммм, Коларгол не се ли прави навсякъде. То реално ти дават едно прахче, шишенце с капкомер и май дестилирана вода и си ги бъркаш сам вкъщи. Поне преди година на нас така не ги "направиха". Иначе съм купувала от аптека Добрев в локалното на Цариградско до Окръжна.

# 611
Да, това е. Само дали не беше ампула със стерилна вода. Аз съм забърквала в къщи с обикновена.

# 612
на някои места ти ги правят и получаваш направо шишенце с капки готово за употреба.
и има значение концентрацията. на нас в рецептата ни пишеше % . в аптеката ме питаха изрично дали е за дете.

# 613
Здравей, може ли да споделите пекарни с хубави козунаци в Младост, освен софийска баница.

# 614
  • София
В Младост 4, до Лидл наскоро са открили нов магазин с риба-внос от Гърция. Правят и за вкъщи, според наличностите.

https://pristan.bg/

Бихте ли ми препоръчали магазин за месо (предпочитам в Младост 1),  в който има хубави телешки стекове.
И аз се интересувам, както и от добър магазин за риба. Понякога ходим до магазина  Изток, но предпочитам нещо по - наблизо и с по - лесно паркиране, че там е ужас.

Рибеният магазин на пазара в Младост - мл. 1 май се води, абе, "големият" Младостки пазар. С 4 ръце препоръчвам... с 8, с 32... абе, да го закръглим на 1024. Уникално отзивчиви са и мъжът, и жената, които работят там (хора, аз не ходя там през ден, ходя през 2-3 месеца!). Помнят какво харесва всеки член на семейството ми - на отдалеченото ми семейство! Обаждаха ми се, че е дошъл толстолоп, щото нали брат ми (когото никога не са виждали и е почти на 50, не на 5) искал, пък ще свърши, че много го вземат и искам ли да ми запазят... Питат ме как е мама, като отида без нея, и дали да не ми запазят главите за нея за супа, да направи за детето (моето, което е почти пълнолетно, аз мразя миризмата на риба и рибешка чорба вкъщи е категорично забранено да се прави)... пък като сме заедно и взема главите за супа все ѝ добавят разни други (сьомга и подобни) глави и/или рагута - тя иска да си ги плати, ама не, то иначе просто ще ги хвърлим... Пък някоя риба, дето не я знам, ми казват не просто дали е вкусна и пр., ами конкретно на нас дали ще ни хареса - от типа на "много е вкусна тази, ама има малки костици, не я вземай, на твоите няма да им хареса" - щото домочадието е много претенциозно... Абе, уникални са, невероятни, наистина. А, имат и риба, която приготвят на място. Доста хора си вземат за обед, даже поръчват по телефона и после идват да си вземат готово приготвените тарелки.

Общи условия

Активация на акаунт