Магията на изтока - тема 73

• 24 752
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
  • MJF
Ха, оказа се че съм гледала Silent Parade. Седнах да гледам но още в началото взе да ме гложди , че аз тези актьори съм ги гледала в такива роли. И вече като се събраха заедно бях сигурно. Доволна , че някога съм си отбелязала и в електронния тефтер този факт- самопохвалих си се Bowtie ,  ама от моментния ми свръхмързел, вместо да си проверя тефтера "отворих" филма.

Започнах Our Homeland. Но нещо много странно поднесени първите минути, та спрях да прочета сюжета за да разбера кой кой е . Ама ще гледам де.

# 676
Гледах Midsummer Formula. Също толкова интригуващ, колкото Silent Parade, а и по-емоционален според мен. Масахару Фукуяма наистина е много красив мъж.

# 677
  • MJF
Our Homeland 2012 изгледан.
Бел, мерси че ми обърна внимание на този филм.
Към филма нямам забележки. Аз от зрителите за които темата не беше известна. Гледала съм на няколко пъти продукции по темата корейци в Япония. Сега не се сещам за заглавия . Но май това ми е първи японски филм изцяло на тази тема. Не знаех въобще за тази програма - "Завръщане в рая". Знаех че е било гооляма драма миналия и по-миналия век. Но за корейците общо, някак си незнайно защо не съм отчела , че са 2 отделни бири от един момента нататък. Страшна работа.
В текущия ми "Тора" има героиня корейка, състудентка на нашата правистка в годините м/у 1931 до преди ексцесиите към втората световна. Та тя бе принудена на напусне Япония за да съхрани живота си. Не че в прав текст дадоха по въпроса  нещо, все завоалирано, но така че да е ясно че е много сериозно и драматично. Та въпросната корейка след войната се върна в Япония , с друго име и живее почти като дух. Омъжила се е за японец в Корея по време на войната. Той явно от дисидентите. Та в Япония не излиза от дома си, случайности я срещнаха с Тора и тъй като трудно ще я отбягва изцяло все пак макар и много трудно и минимално се случва комуникация м/у двете но с никой друг от миналото ѝ в Япония преди войната. Има дете и изцяло се е посветила на него. Не иска заради нея да страдат съпруга японец и детето им заради това че тя е ... Та живее като дух.
Отплеснах се Blush
За Yang Yong-Hi не разбрах каква по-точно корейка е като произход . Пише че филма е и по лични преживявания.
Та намерих това по темата Why nearly 100,000 people left Japan to move to North Korea
Докато гледах Our Homeland се чудех
Скрит текст:
как въобще продължава да съществува това семейство. Как майката и сестрата са още с бащата на главния герой. За последния да не говорим. Много страшно и сложно. Житейска ситуация която те оставя без думи.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 22:03 от Шошулчо

# 678
Шо, аз затова написах, че за мен този филм е основно семейна история. Бащата не е имал лоши намерения. Пратил е сина си в Северна Корея, защото наистина е вярвал, че там го очаква по-добър живот. Накрая и той осъзна истината, но вече нямаше какво да се направи. Да, това семейство (подобно на много други от онзи период) е белязано от обстоятелствата на историческата епоха. И все пак в края на историята има малко оптимизъм. Сестрата взе куфара и тръгна да обикаля с него. Когато разглеждаха в магазина, брат й каза, че с такъв голям куфар можеш да обиколиш много места. А преди да замине (и вероятно повече никога не са се видели), й каза, че тя има възможността да живее както иска и че трябва да се възползва. И тя избра да го послуша. За разлика от брат си, не последва предначертаното от родителите, а пое по свой собствен път.

# 679
  • MJF
Мда, Бел, точно такава е ситуацията.
Аз попрочетох още по темата вчера. За да придобия някаква представа за реалността в регоина в конкретното време, за политическата и икономическтата ситуация. Всичко разбираемо. Но в същото време и много трагично. Колко ненуждна деструкция и никакви поуки.

# 680
Продължавам с поредицата за Юкава, гледах Suspect X. Имаше изненадващи моменти в сюжета и беше наситен с емоции, определено ми хареса.

# 681
Оффф....  Офффф....
И затова довечера пак ще съм далеч от корейския фронт, а японците съм ги поставила под строга карантина.

# 682
Започнах сериала Galileo. Повтарям се, но Масахару Фукуяма играе очарователно ролята на Юкава, получава му се много добре.

# 683
  • MJF
Качили са ми поредните 5 серии на Тора. Видях 76-и епизод и се Mr. Green от посрещането на Тора в Ниигата. В прав текст казаха на Тора , още като ѝ връчиха букета и като ѝ взеха да не ѝ пречи/тежи чантата,  делегацията по посрещането от 100% мъже, че тяхната общност е любезна, сплотена на принципа "take and give". А нашата Тора се прави, че не разбира, сложила маската "sun" на лицето и .......hahaha .На всичкото отгоре там имало само 2 адвоката- 2 възрастни мъже Mr. Green . Героя на Масаки се появи в края на сериата и продължават "мистериозните" погледи и отговори. А щерката Юми в режим главен помощник на мама , готвач.... и пр. Въобще ще има големи сътресения и поуки в тази малка , консервативна общност.

# 684
Южнокорейците жестоко обидени, че франсетата ги представиха като КНДР (Корейската народно-демократична република a.k.a Северна Корея).
С право.
Аз, ако бях на тяхно място, си стягам багажа. Не може да се очаква нищо добро, след тази извратена церемония по откриването.

Съвсем изглупяха в днешния 13-и епизод на Miss Night and Day. Чудя се на Че Джин Хьок.... След като принудително стоя в сянка две години, след изсмукания от пръстите скандал с него, нищо качествено не е снимал. Няма добри предложения.
Загуба. Качествен материал похабен в посредствени тъпотии.

# 685
Чета сега какво що по теханмингукската земя и гледам Даръм... Малеее, това момче толкова е пораснало! Поздравления, че постъпи умно и влезе рано в казарма, а не като повечето си хьонгове. Той кариерата си я има от ранна детска възраст и действа много правилно.
Има голямо бъдеще. От дете е орисан след всички страхотни роли, които направи.

Хванах вчера по Евроспорт финала по стрелба между корейките и китайките. Инфарктна победа на чосонките, ама ми е много интересно - що са така китосани с бяла помада по лицата? За белезите им по лицата, от опъването на лъка ми е ясно (от тренировките), но тези варосани лица не ги схванах?!? И китайките бяха така, но доста по-бледи, но корейките направи бели и имаше голям контраст с кожата по ръцете и шията.
Не е заради слънцето, ясно ми е как се пазят азиатките, друго е....

Да отбележа и голямата си чосонска любов, който вчера навърши 43 години. Остарява, но и задобрява все повече. От годините е. Има два нови филми с него, но още няма дати за тях. Сериал - не. Не му се снимат.

Да започнем седмицата с господин Гу и порция Нонгшим-чапагети-те. Тази реклама с него излезе преди два месеца и нещо и направи над 10 милиона гледания. Господин Гу е религия в Техан Мингук.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 11:27 от rossonera

# 686
  • MJF
Рос, eat  ме с вкусния аватар Smiley
Брей каква неочаквана изенада. Готов е Tonari no Nurse Aide (2024)  8. А преводачаката аз за цялото лято "я отписах". Очаквай неочакваното Smiley

Таз помада да не е нещо бойно. Като вярване или нещо такова. Или просто както едни се боядисват отборни косите или пък прически еднакви та тез се белосали групово. И без това имат традиции с белосването всички там както знаем. Mr. Green
Да вземат да кажата а не само да стрелят.

# 687
Ето ги. Само лицата им са бели, все едно са ги варосвали.

# 688
  • MJF
Видях ги. Прилича ми именно на отборна хрумка, макар и странна за мен. То в тази ли дисциплина корейските дами са  без прекъсване 10-ократни олишампиони? Някъде по пушките и стрелите вчера мярнах това написано и се впечатлих но съм бяло петно в тези спортове. Напълно бяло, точно като помадата.
Аз ще гледам скоковете във вода кула жени синхро. На 3 м не се получи добро ниво да видим на 10 как ще е , дано по-качествено. Най- вече от китайския еталон в този спорт.

# 689
Нямам нищо против г-н Гу да ме почерпи едни Нонгшим-чапагети. Някой от колегите му рекламиращи бира може да се присъедини към нас с някоя бутилчица Blush.

Sign Children Crossing
Скрит текст:
По стечение на обстоятелствата съм в почивка от сериали piasyk. За сметка на това гледам за Калинката и Котарака, Маша и Мечока, Спайдърмен.... Joy. Тези дни у дома е спа-център. Редуват се кални бани, басейн и вана с балончета newsm08. Децата са доволни и щастливи. Баба и дядо и те Yellow Heart.

Общи условия

Активация на акаунт