Магията на изтока - тема 73

• 25 006
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
И аз се опасявах, че положението е такова, затова го пропускам този филм.
Намислила съм след Silent Parade да гледам и другите филми с Масахару Фукуяма в ролята на Юкава.

# 661
The Auditors
Shin Ha Kyun е назначен за шеф на одиторския отдел в голяма компания, за да разследва подозренията за корупция и други нередности. Доста обран и хладнокръвен, не вярва на никой, притежава остър ум и върши работата си без да се поддава на чувства и емоции. В отдела му е и новакът Lee Jung Ha, който е пълна негова противоположност. Сърдечен, емоционален и донякъде наивен. Jo A Ram също е нов служител. Тя е сдържана и гледа да си върши съвестно работата, но пази в тайна познанството си със семейството на баш шефовете. Някога майка ѝ е била прислужница в дома им и от тогава поддържат приятелска връзка с най-малкия син Jin Goo. Той от своя страна се бори с братята си за контрол над компанията. Най-големият е в кома в болницата, а средният Jung Moon Sung е едни гърди напред с важен проект, който е пред финализиране.

Good Partner
Jang Na Ra е известен адвокат по бракоразводни дела в голяма кантора. За нея най-важното е да печели делата на клиентите си без много-много да влага чувства и емоции. Във фирмата ѝ се носи славата на цербер, от който с избягали не един и двама новаци. Nam Ji Hyun е току-що завършила и постъпва на работа в същата кантора, но хич не е доволна, че е разпределена в отдела занимващ се с разводи. Тя е пълна противоположност на шефката си и вярва, че справедливостта е на първо място. На двете им се налага да преодолеят различията си и да работят заедно, още повече, че бракът на Чанг На Ра се разпада и тя наема младата си колежка за свой адвокат при предстоящия развод.
Сериалът временно ще спре да се излъчва докато се провеждат ОИ.

Вчера започна и Serendipity's Embrace, но още не съм имала време да го погледна.

# 662
  • MJF
Написах ферман и точно да публикувам и се затри. Пфу.

Ха, 2в1, включване точно по поръчка. Вчера сред цялата шарения  на "моя " ресурс забелязах първите 2 заглавия горе и ги набелязах за разглеждане. Но в жегата ме е налегнал такъв мързел , че никакви допълнителни движения не правя. Даже кликане с пръстчета, теглене на мишока, плъзгане по екран и пр. Mr. Green
Та ей на, сега наготово Satisfied

В таз жега изненадващо се погодих именно с Meet Youreself 2023 . Оказа се , че съм нацелила баш нещо като за мен на китайския сериален фронт. Human drama. При това пълноценни 40 епизода. Нямам грам забалежка. За домашно имам да поразгледам творческия екип.
Споделяла съм ви , че моите уши не се много погаждат с китайския език над определена доза. Тук в процеса на гледане се очертаха няколко герои любимци- особено 2 възрастни дами. Те ме накараха да пускам нормално звука след първата трета до края като са на екран. Нямах проблем с това. Но в останалата част предимно силно намален, колкото да уловя ако има звукова кулминация Mr. Green . Но туй цялото нещо не беше проблем , тъй като сюжета ми беше почти изцяло интересен.
В началото , че и периодично до края в историята се явяваха нови герои, съответно актьори и аз има няма решавах , че някои от тях съм ги гледала вече.

Рос, нали Шо е бавен реотан а  ѝ е горещо и "не мърда" извън базисния минимум Mr. Green и дъълго гледа героинята на Fan Shuai Qi дразнейки се , че не се сеща от къде ѝ е позната. Към края и куче порода самоед включиха малко в сериала. Ако бяха включили някой "Мегатрончо" можеше и да ми просветне без проверка , че я гледах  в My Boss (2024)

Имам 2 любими героини от този сериал- бабата на един от главните герои играна от Wu Yan Shu и леля A Gui - големи скици Joy

В София вали дъжд вече над 30 минути та в повишено настроение разгледах двата линка.
Одиторите за 12 серии нещо много голям каст събрали, много народ.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 14:38 от Шошулчо

# 663
Гледала си Кристал Лиу, а бяха времена/ години, в които щяхме да я правим корейска снаха. С Хонито бяха заедно, ама се развали работата.
Впечатляващо е, че си познала Фан Шуай Ци. Ролята ѝ в My Boss беше към финала и то за кратко, за да изиграе отровната змия, която вбеси шефа, но той я постави на място в култовата сцена в офиса (след 29:27 мин.).

Нямам нищо за коментиране, защото само превъртам розовия ганстер и Че Джин Хьок, колкото да видя финалите и на двата абсурдни сериала. От уважение към главните герои мъже.

Обаче, изгледах няколко индийски филми. Съвременни индийски филми (от последните 4-5 години). Вдигнали са нивото и то доста от това, което помня години назад.
Направили са филмите си по-съдържателни, опитвайки да борят предразсъдъците на обществото си. Станаха най-многобройната нация в света - време беше.
Иначе, Ритик е все така хубав, както го помня преди години, малко поостарял. И да, и в Индия винаги са се харчели актьорите с по-бяла кожа (както навсякъде из Азия), а ако може и да са със светли очи (наследени от някой английски лорд, който е забременил поредната индийка), направо умират за тях.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 15:43 от rossonera

# 664
  • MJF
Къде съм гледала Crystal Liu Thinking . Вярно че Хонито имаше някакви китайски забежки по едно време, споменавали сте. Значи тази дама била. Не съм им гледала съвместния филм.

Брей ти на "индийския континент" си се "запиляла" Smiley .

Фан Шуай Ци туй игра различен типаж от този в My Boss. Героинята ѝ преодоля дори страха си от кучета покрай самоеда в общата къща.

# 665
П-в Индостан не се е отделял от континентална Азия. Явно е някаква твоя метафора, която не схващам.

Августовски корейски страсти.....

Love Next Door от 17 август по tvN

Като гледам постера и като знам, че тя е на 35 години, а той на 36, но пак ще се в ролите на невинни корейски създания, недокоснати и изживяващи се като непораснали тийнейджъри, започва да ми се плаче. Винаги от същото.
Няма да се научат да правят сериали като зрели хора, със зрели човешки отношения съотвестващи на годините им. Взаимността им е чужда. Само фасони, чупки и предразсъдъци.
Затова отбелязах вчера, че индийците са дръпнали страшно много, докато корейците пропадат все повече и повече.
От военната униформа (мъж на честта) скача в ролята на влюбен глупак. Омонаааа.... Ще ме мъчи, но ще гледам заради него.

Romance in the House от 10 август по jTBC

Супер-шекши аджоши ще завладее екрана след Че Джин Хьок в събота и неделя.
На Ън негова дъщеря, а Минхо-то ще е кандидат зет (богат, разбира се). A-Pink и SHINee. Кошмар. Горкият супер-шекши аджоши. Да си набие глупавата дъщеря от A-Pink.
Аджоши разведен и с две пораснали вече деца, мале, мале. Сигурно пак ще пръска чар и сексапил от екрана, а кварталните аджуми ще го заглеждат.
Лейтенант Пенг също ще е там, та, аджоши и супер охраната на затвора, ще са ми стимула за гледане.

DNA Lover от 17 август по TV Chosun

Шизъс с на Териус-а кифлата. Ще хвърля едно око, а пък да видим. Тя си е завършена лигла, но Шизъс не съм го гледала скоро.

2в1, за теб.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 14:06 от rossonera

# 666
Шоши май има в предвид, че филмите/сериалите на индийците са си "друга вселена" в сравнение с далекоизточните съседи.

Рос, още ли филмите им с по 3 часа, половината от които пеят и танцуват?

Ще хвърля око и аз на споменатите заглавия, но първо да свършат ОИ. Така или иначе някои текущи сериали вече обявиха, че няма да се излъчват по време на олимпиадата.

Serendipity's Embrace
Тя и Той са били съученици. Нейната най-добра приятелка е била влюбена в Той, но Той тайно е влюбен в Тя, която пък не го харесва много-много. Срещат се отново след 10 години. Той успял, богат и красив и все още влюбен в Тя. Тя пък зарязана от гаджето си преди 3 години и не изпитваща желание да се среща с когото и да е. Но, както често става в сериалите, изведнъж и двамата мъже се появяват отново в живота ѝ smile3507  smile3502.

Подхващам последните 4 епизода на Red Swan, който днес приключи. Да видя батко ви Рейн какви ги е свършил.

# 667
  • вятърничава
Значи Супер-шекши аджошито ще се опита да да си върне бившата съпруга след 11г. То шекши-шекши,но  на какво се надява - тя да е прихванала от модерната болест, т.е. амнезия.
2в1,на една вълна сме Wink
Опитвам се да гледам Red Swan с Рейн, но малко трудно ми се получава.
С първи епизод на Serendipity's Embrace (2024) е по-добре,добро начало,усмивката на Че Джонг Хьоп и след това пияни жени и ми развалиха първото впечатление. Днес ще видя във втори епизод какви ще ги вършат.

# 668
  • MJF
Мда, метафорично това съчетание използвам отдавна за Индия. По много причини. Сега няма да се отплесвам по тях.
Олеле, хич не загрях че следват ОИ и по този начин ще има "нарушение" в текущите. А и част от преводачите вероятно ще си починат със спорт. Ясно.

# 669
Подвела съм ви за Лебеда 341uu . Не е приключил. Имало още два епизода следващата седмица Blush.

# 670
Рос, още ли филмите им с по 3 часа, половината от които пеят и танцуват?

Зависи от жанра. В романтично-комедийните задължително пеят и танцуват, и филмите са около два часа и половина, като поне 40-50 минути са песни, които превъртам, но в трилърите им, екшъни, социалните филми - няма песньовки и са по-кратки, като нормален филм. Говоря поне от това, което видях за последния месец.

Какво ще им гледаш на олимпийските игри? Допинг и политика. Пак ще се надпреварват кой се е нашмъркал най-много в САЩ или Китай.

Да ви споделя голямата японска новина от днес - Харука Аясе, която през март ще навърши 40 години, се е гаджосала с един 28-годишен мърльо от японската Джони-група SixTones. Този "известен японец" се казва Джеси.  При толкова известни японски актьори, с които е играла в дългата си кариера, така и не се хвана с нещо стабилно и качествено. Маки Хорикита се оказа много по-умна от нея.
И Анемия я е треснала кризата на средната възраст. С имиджа, който ѝ градиха дълги години и който тя и нейната компания умело използваха и налагаха (за печалба на столици милиони) - вече е свършено. В Япония тези неща не се толерират и най-много да ѝ дадат да рекламира хапчета за болки в ставите.

# 671
А, от ОИ ще гледам евентуално откриването. Това ми стига, а и бръмбъзъците ще са при мен, та да убием малко време преди лягане.
За сериалите ще изчакам, че не се знае в кой момент ще отложат излъчването на някой епизод и ще нарушат графика. Тъкмо ще отметна някои изостанали китайски и японски заглавия, които ми стоят от години и все не остава време да стигна до тях.

# 672
Не, само SBS си спира сериала, KBS и MBC нямат в момента освен дневните сапунки и мехурката.
Другите са частни телевизии - те олимпиада не излъчват.
То ще бъде такава френска излагация с  ешерихия коли, които ще "плуват" в мръсната Сена, че ги съветвам SBS да си продължат с Нара и Нам Джи-то.

# 673
  • вятърничава
Да ви споделя голямата японска новина от днес - Харука Аясе, която през март ще навърши 40 години, се е гаджосала с един 28-годишен мърльо от японската Джони-група SixTones.
Че кой би се отказал от агнешко Wink
Надявам се ешерихия коли да не скачат в лодките Joy а допинг + Китай, те от древността са магьосници в медицината и науката = магията на изтока.

# 674
Някъде мярнах, че съботно-неделната мехурка също ще я прекъснат за две седмици, но не съм сигурна до колко е достоверна информацията.
А, другата седмица, така или иначе 3 от текущите приключват - Мафиотът, Лебедът и Менящата се госпожа.

Общи условия

Активация на акаунт