Магията на изтока - тема 73

• 25 018
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
My Sweet Mobster - епизоди 9 и 10

Малоумен сериал, който превъртам.
Че прескачат в няколко жанра - наясно съм (корейци), че е повърхностно (и това не е изненада), но и миналата седмица, а и тази, нивото падна до история за 9-10-годишни деца. Истински демагози с техните банални истории за невинните корейски създания.
Рижата кифла я забремениха набързо. Страшни глупости.

# 646
Dreamcatcher - JUSTICE

Харесвам ги тези девойки. Едни от малкото момичешки групи, които имам във фонотеката си с повече от една песен. Обаче... най-чистосърдечно си признавам, че нищичко не знам за тях Blush. Ще трябва да се пообразовам, но кога ще намеря време не е ясно newsm47.

# 647
Изгледах 1122 Ii Fuufu. Мисля, че няма какво да добавя към това, което Шо вече е писала за сериала. Като цяло ми хареса, макар че бих съкратила малко продължителността. Най-интересен всъщност ми беше героят на Кенго Кора и наблягах на сцените с него.

# 648
  • MJF
Широ, героя на Кенго Кора, също се получи цялостен.
Скрит текст:
Въпреки всичките му лични преградни стени изградил в процеса на растежа си на фона родители и обществени реалии спрямо собственото си аз, с които обаче беше затворил и вратите към съпругата и детето си, вече от няма накъде/притиснат до стената, взе че отрезвя/даде си сметка/ спря да бяга и се погледна в огледалото.
На мен сериите ми бяха оптимални като брой спрямо сюжета който дадоха. Предвид творческия екип  и на филм би се получило.

Изгледах спокойно сериите от 50 до 65 на Тора , след като разбрах че Масаки с  герой Hoshi Koichi (Judge) ще се появи от 14-та седмица. Моето е "гузен негонен бяга" Satisfied . Еми като видях факта за Окада че играе се затормозих , че вече се е появил по в началото сред състудентите на Тора в университета и аз пак не видяла, не разпознала, не разбрала. BlushWink

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 11:16 от Шошулчо

# 649
Гледах Leave in Summer. На пръв поглед бавен и спокоен филм, в който не се случва кой знае какво. В действителност е наситен с емоции и преживявания, но типично по японски, което на мен много ми допада. Всичко е овладяно, на моменти даже само загатнато. Очарована съм от екранното присъствие на Амане Окаяма.

Under Your Bed - филм, който не е лесен за гледане, но си струва според мен. Бих казала, че Кенго Кора е хипнотизиращ в тази роля.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 15:33 от bell_87

# 650
  • MJF
Браво Бел, за нула време 2 филма. А и четеш. А аз към момента само сериали Blush

Онзи ден се получи , че слушах късно радио Хоризонт и нацелих започнат разговор в студиото с гост дама превеждаща от японски на български. Говореха бързо с журналистката, споменаваха имена на книги , на режисьори, ... уж внимавах. Разбрах че говореха по едно време повече за книгата по която е филма Cafe Funiculi Funicula и самия филм. Сладко си бъбреха защото се разбра , че и самата журналистка е запалена по японската тема. Та стана интересно. Поставих им диагноза че са от нашата порода Smile . И почти веднага след това преводачката "хвана журналистката на местопрестъплението" , че не знае наш Корееда и че не е гледала нищо от него. Хайде още една диагноза поставих, бива ли така. Wink

Настигнах преводача на Tora ni Tsubasa и съм с 69 серии. В 62-а се появи Масаки Окада с героя си , олекна ми Mr. Green
Много динамично върви сюжета след капитулацията. Тора е мнооого заета професионално а същевременно щерка  ѝ порасна и тръгна на училище. Тъй като се реши след войната Тора да е основния изкарващ пари човек за цялото семейсто - 3 деца и 3-4 възрастни  от една страна. А от друга заради всички подготвяни правни промени а и прилагането им и недостига на работна ръка в тези институции и натиск откъм време/срокове, Тора от сутрин до вечер на работа. И се сещате , че иде ред на отношенията родител - дете. Тора и дъщеря ѝ първолак или втори клас, там някъде.

# 651
Шо, точно и аз съм се настроила да гледам филма за кафето, след като новината, че книгата излиза на български, ми привлече вниманието.
Скрит текст:
Иначе в личен план е доста напрегнато около мен тези дни, но се надявам утре вече да има добри новини.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 18:39 от bell_87

# 652
  • MJF
Сравнително скоро го нацелих по някоя наша телевизия този филм . Но беше почнал а и нямах настрой, нещо друго се готвех да гледам на моята машина та .... не го догледах. Не помня сега дали не беше и озвучен.

# 653
Гледах го, много ми хареса. Почувствах се уютно сред толкова познати лица.

# 654
Пак съм аз. Искам да споделя за два филма, които гледах и които ми харесаха.
Първият е Silent Parade. Интригуващ сюжет, въздействаща актьорска игра (Шо, тук "онзи със змиите" направо ми стана симпатичен). Освен това се нагледах на Масахару Фукуяма и Казуки Китамура. И двамата - много хубави.
Вторият е Our Homeland. Ще се въздържа и няма да коментирам политическия аспект. За мен този филм е основно трогателна семейна история, в която Арата и Сакура Андо прекрасно пресъздават връзката между брат и сестра.

# 655
  • MJF
И двата филма не съм ги гледала. Попадали са ми / разглеждала съм ги. Най- малкото по каст, ей на гледай колко познати муцуни , че и любимци.
Кримита по принцип по - рядко сядам да гледам. Споделяла съм защо. Трудно се навивам.
Втория ясно каква тематика им и явно затова.
Но в момента съм ларж та и двата имат шанс. Simple Smile

Едновременно горе долу като почнах сегашния ми текущ Тора.. , започнах и още един. По препоръка на "домашен любимец".
Meet Yourself (2023)
Китайското кино съвсем се затри на моя екран. Все едно го няма. Но този сериал има намек за китайските класики, преди "да развалят" и те киното си. Peace
Колоритни и натурални образи, симпатичен хумор, множество герои с достатъчно екранно време на фона на човешка общност и пасторална картина.
Екстра е за дългите дни и жеги.
Преполовила съм го а уж не бързам. Thinking

Майтапа е , че въпреки мойто мноооого отдавнашно не гледане на китайския фронт на екрана ми цъфнаха няколко познати муцуни в този сериал та чак ги разследвах от изненада. Пълна. Mr. Green

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 12:18 от Шошулчо

# 656
Шо, Silent Parade не е типичен криминален филм според мен. По-скоро се търси научно обосновано обяснение на случилото се. За целта се обръщат към героя на Фукуяма. За мен лично той играе образа прекрасно, обаятелно. До голяма степен това беше и причината с интерес и без никакво прекъсване/превъртане да изгледам филма. Другите актьори също се справят чудесно. Фабулата е добра. Дай му шанс според мен.
Колкото до Our Homeland, мога много да напиша по политическата страна на въпроса, но предпочитам да се съсредоточа върху другата, чисто човешката. Определено не е лек филм, но мисля, че си струва да се види.

# 657
Който го може си го може...

# 658
Старт - 27 септември. Още два месеца за едни мижави шест епизода с Кентаро и Хонг Джонг Хьон.

# 659
  • вятърничава
Hard Days (2023) - японски римейк на корейския A Hard Day (2014) с Lee Sun Kyun.Веднага си спомних сюжета, защото съм го гледала. Очаквах Го Аяно да е в ролята на Lee Sun Kyun,но се оказа в друга и още по-добре му се получи.Доволна съм - Го Аяно,Джунчи Окада, Хаято Исомура - все мои хора са събрали.
Скрит текст:

Поредния филм на Хаято до батко му Го Аяно. А Джунчи Окада сигурно го качват на столче, във филма не ми се стори толкова голяма разликата в ръста им.
Кенто Ямазаки,Гордън Маеда,Хироши Тамаки и много други в Golden Kamuy (2024) - филмът.По манга.Сега снимат и сериал,чието действие ще е продължение на историята от филма.Красиво заснет, история за злато в снеговете на о.Хокайдо ,етническа общност айну е намесена и всякакви зверове,вкл. и човешки. За мен е беше интересен, бих гледала и сериала.
bell, и твоят човек е тук.Но не ти го препоръчвам за гледане, първо защото той се появява за секунди и второ не е съвременен и едва ли ще ти хареса.

Общи условия

Активация на акаунт