Магията на изтока - тема 73

• 25 019
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Това са сукалчета. Не могат да се мерят с Че Джин Хьок.

Шошулчо, каква психологическа драма? Манга. Блудкава манга. И то направена в хамерикански стил - от новата вълна и конкретно за западния зрител. Затова е създадена и от Amazon Prime с толкова популярни японски лица и директно излиза с английски субтитри.

Ей го Ренчо. Като не снима качествени сериали, то поне от липса на рекламодатели не може да се оплаче.

# 631
Е, Рос, хубавото си е хубаво. Няма да придиряме Joy.

# 632
Той участва, заедно с омонито си, в епизодите на My Ugly Duckling и го гледам отвреме на време. Майка му е свястна аджума, но като ги гледам двамата - той никога няма да се ожени, не и докато тя е жива. Типичният гледан от мамето кореец. Голям мъж, но не може да избяга от корейските си нрави.
Прави ми впечатление и че е прекалено добър, дори наивен, многооооо далеч от екранните му образи. Мъжкар е, но с душа като памук.
Преди две седмици Тигъра му беше на гости с още един от участниците, Санг Мин. Нанесъл се е в ново жилище и му бяха на гости. Купил е апартамент в един от сеулските небостъргачи и се нанесъл с кученцето си.
Тигърът и Санг Мин му подариха тоалетна хартия и мокри кърпички (типичен корейски подарък за новодомци, оххх, майко....).
Много обичал мокри кърпички, а Джонг Гук след това го подигра, че прекалено много ги ползвал и трябвало да спре да разхищаава така. Говореха и за това как си харчел парите, но нашия човек си каза, че си купува дрехи само между 10-20 долара и пари за скъпи парцали не дава.
Иначе всекидневната му е в негов стил - кухня, диван и фитнес уредите му. Тренира постоянно.
А, да, и много обича климатици, иначе бързо се изпотявал, особено лятото. Джонг Гук му предложи да се съблече гол до кръста, но той отказа и пусна климатичната система в апартамента.

Ето, можеш да му видиш новия апартамент.

# 633
  • MJF
1122 Ii Fuufu (2024) изгледан.
Ще попиша малко по това заглавие.
Мда, по манга , по Amazon Prime..... Мда , Рос ме предупреди. По всичко това уж за "западния зрител". Но това "американския" ли е , "европейския " ли е "нашенския" ли е или ....аз ,  си дадох сметка/запитах изгледала го.
7 серии ги "глътнах" за 3-4 вечери. Всяка порция ме провокираше към коментар, но все му се размина та затова финално общо към момента.
Докато се занимавах горе с копи/пейст на линка се чудех като как да напиша това дето мисля за това заглавие , така че да  не е досадно/излишно и излишно дълго.
Та първо малко като обзор от "западен зрител". Разказ за семеен дует станал на 7 години, нямат дете, жената отказва секс, мъжа почва извънбрачна връзка след като двамата обсъждат и се съгласяват на това.
Скрит текст:
Извънбрачната връзка е с омъжена жена , имаща дете, под 7 годишно със специални изсквания- нарушено неврологично/интелектуално развитие. Той ходи на курс по икебана и сие и от там се познават. За дамата с детето нещата стоят по друг начин- съпруга ѝ не знае, тя се грижи съвсем сама и изцяло за това си дете. В процеса на разказа мъжа ѝ разбра за изневярата, същия разгеле и си призна и прогледна какви ги е свършил. Дамата с детето също спря да бяга от себе си и задачите си от дневния си ред. Тези двама герои поотделно се погледнаха в огледалото.
Да се върна на основния дует докато съвсем не съм се отплеснала. Та той ходи с друга жена а тя пък стигна до услугите на жиголо. Основния семеен дует мина през спирала надолу, стигна дъното, взеха се решения и пр. В случая са по-улегнали, по-мислещи, по-инертни, по-либерални, по-демократични, по-анализиращи Wink Smile и пр. типажи.
Ако прочето нещо такова като обзор на този сериал и след това го бях изгледала , заключително нямаше да съм доволна и щях да критикувам такова резюме.
Та какво видя Шо:
За мен интересна психологическа драма.
Скрит текст:
За мен имаше 4 основни героя. Към епизод 7 вече имах достатъчно дадени причинно-следствени неща и семейна анамнеза за всеки един от  тях. Достатъчно цялостни и ясни ми се получиха тези 4 персона и ми станаха напълно обясними техните действия към финала на сериала. Вкл. и криминалния момент, който на етапа на който ми го дадоха ме Rolling Eyes Expressionless , но след него имаше още половин сериал , така че и него  "го разнищихме до края" , така да се каже.
Нещо което на мен не ми достигна /критика към творческия екип , че не видях никакъв психологически термин за тези 7 серии, дори такива изтъркани неща като депресия/стрес и от този род в превода не видях. Камо ли нещо повече. А тук имаше дадени ясни проблеми и при двата дамски образа. Особено при тях, не че при  мъжете бяха по-сложни или по-неясни Wink Smile . Един "етикет" не видях за 7 серии пък хем даже до лекари на екрана се стигна Wink.
Образа на Ичико , бе изигран много добре от Такахата. Героинята се получи достатъчно цялостно с данните от детството, достатъчно дори общо екранно време показаха с майка ѝ, разговорите със съпруга , приятелките, действията ѝ у дома...
Отоя, същото откъм работа на Окада. Героя му с всички допълнения от сестра , майка, хобита. Разговори,  реакции и действия със съпругата и другата дама и детето ѝ.
Нишино в ролята на Мизуки много удачен избор, добре я изигра тази героиня. А и по сценарий тя се получи цялостно , вкл. кримидействието ѝ.
Поради липсата на цели 2 неща считам , че сериала въпреки платформата ,  въпреки превода ,  въпреки... е останал "японски". Първо въпреки че поне 2 от главните 4 героя са за П , дори на хоризонта за секунда не се "вясна нещо такова". И второто е , че нямаше един "етикет" поне.
Сега виждам на горния сайт че за жанр пише -  Romance, Drama. Та да се повторя. Никакъв романс, никаква драма и пр. На български жанра е псохологическа драма в 7 серии. При това без разтакаване, сюжета върви на пълни обороти и плавно.

# 634
  • MJF
Рос, да знаеш че почнах "розовия сериал" на кор-фронта. С рехабилитиращите се .....не знам си какви. Не мога да им намеря сега една дума, да не изброявам. Ясно какво е , напълно ясно и как се гледа за моя мишок. Каста не ми е познат. Туй е плюс в случая.
 Mr. Green

# 635
Продължавам да гледам Samurai Cat. Днес започвам втори сезон на сериала, а междувременно изгледах и двата игрални филма. Приятно забавление е, а и Казуки Китамура радва окото.
Скрит текст:

# 636
Много долно постъпи Blitz fansub - филипинката беше готова с първи епизод на Umi no Hajimari, предстоеше само редакция, но подлата американска японка блиц, изкара превод преди нея и пусна първи епизод без изобщо да е обявила проекта, както е редно и уважително в тези среди.
Ама, че долно поведение, а сега се прави на ощипана. Не разбирам тази природна тъпота у доста преводачи на японските сериали на английски език.
Сега филипинката, въпреки че бе обявила проекта още преди два месеца, приключи с него, но все пак ще пусне първи епизод, за да не остане пропилян труда ѝ.
При толкова непреведени на английски японски сериали - наистина не мога да съм толерантна към тази идиотия на определени подли същества, определящи себе си за "преводачи". Толкова за японската култура и възпитание.

Ако питат мен - тази тъпотия Umi no Hajimari не трябваше да бъде превеждана от абсолютно никой, ама пуст хайп и реклама, и лудост по некадърния Рен Мегуро...

Прегледах някои от новите японски сериали, които излязоха тези дни, но положението е все така отчайващо.

# 637
Малко жълтинки от ЮК.

HyunA и бившето Зверче Junhyung ще се женят през есента. Много ги плюят корейците още откакто се загаджиха, но на тях явно не им пука или поне държат фронта и не поддават на тъпите коментари и хейт, който се излива върх тях.

Катерицата не се шушка хич. Чака второ дете. Новината е потвърдена от компанията му.

Наборът и Раян Рейнолдс вършеят из Корея

# 638
  • вятърничава
Малко музика от бъдещия младоженец за добро начало на жежката седмица.,Ако има олимпиада по плюене със сигурност корейците ще са на почетната стълбичка.

Сърцето ми се сви при прочитането на тази не много нова новина: Тек и Хаято Изомура заедно в поредната японско-корейска колаборация  Soulmate.

# 639
Добро утро!
Вчера приключих и втори сезон на Samurai Cat . Сега вероятно ще догледам 1122 Ii Fuufu, набелязала съм си и няколко игрални филма. Ще споделям впечатления.

# 640
  • MJF
И Хаято Изомура значи в съседските коопродукции.

Аз си гледам Tora ni Tsubasa
Подслаждайки си го. Видях 50 серии до тук. Много наситено върви сюжета до тук, много интересно. Много емоционално. Прилично информативно.
Нямам забележка към творческия екип.
Имам един проблем. Покрай 1122 Ii Fuufu (2024) забелязах че Масаки Окада е включен в каста на Tora ni Tsubasa и започна моето "типично чудене" " кой аджеба играе Масаки, кой е този герой Hoshi Koichi (Judge) ooooh! .
А иначе малко по сюжета /историята.
Скрит текст:
По интересно-забавен начин Тора и Юзо(Тайга) се омъжиха/ожениха. Макар че първоначалната причина при Тора бе провокирана от житейските обстоятелства на времето и мястото. Но за нейн късмет всичко се получи мнооого добре, без да подозира и без първоначално да иска и да очаква. Много готин семеен дует се получи. За голяма жалост кратък бе брачния им живот на тези 2 повече от симпатични човека. Станаха семейство месец-два преди Пърл Харбър - края на 1941. Вероятно поради това че бащата на Тора след като напусна банката се зае с бизнес, който в условията на война се оказа нужен на военните , двамата мъже в семейството му - големия син и зет му - в "подходяща възраст" бяха привикани на военна служба сравнително късно. Така ми се стори по хронология. Та Тора и Юзу имаха много кратък семеен живот , роди им се дете -момиченце. Двамата съпрузи имаха много приятна комуникация пом/у си, направиха си и хубава традиция- когато им е тежко на душата да се усамотяват дамата на брега на местната река и да споделят хапването на нещо вкусно и евентуално да споделят/поговорят.
Всичко това на фона на набиращата скорост военна обстановка. Храна, стоки от първа необходимост, изселване с военна цел, инфлация, дефицит, фалити,... драстично намаляване на работата на адвокатите.
Тора след като се омъжи горе долу започна да получава правни казуси в кантората в която работеше. Дадоха по-отблизо 1-2 от които тя научи много практически неща и още житейски опит. Забременя но нямаше намерение въобще да спира да работи, по нейния личен план щеше максимално да намали времето в което няма да работи покрай бремеността и раждането. Към този момент цялото семейство Иноцуме в разширен състав живееше заедно. Но си правеше сметките без кръчмаря, а те на всичкото отгоре няколко. Получи се така , че сама напусна кантората. Реакцията на колежката и състудентката ѝ Ямада бе много остра на този акт. Тя рече и отсече , че това е предателство , голямо при това на Тора спрямо всички дамси каузи на света Mr. Green - въобще много остра и крайна реакция. Отделно понеже съм напреднала в сюжета непосрадствено до след капитулационната обстановка , във включванията на разказвача на историята вече няколко пъти факта , че Тора на фона на люта военна обстановка, в напреднала бременност, пред изселване в предградия на Токио и още толкова подробности напусна работата си, е предала всички възможини дамски каузи и свои вярвания и убеждения  едва ли не. Това почна да ме дразни, защото въобще не мисля така , нито бе дадено и разказано така до момента на слуката му. Явно е нарочно от страна на творческия екип но някак си мен взе леко да ме дразни това повтаряне на този "етикет" дето лепнаха на Тора.  

# 641
  • вятърничава
Шош, ето един филм точно за теб Wink
My Sunshine (2024)

9 Border 4 - бавен напредък,но напредък ....Joy
Май видях прословутата тюркоазена рокля с бяла дантела на Мицуки. 
Let's Go Karaoke! / Karaoke Iko!(2024) на мен ми хареса, защото обичам да гледам Го Аяно.И винаги е удоворствие. Приятен, ненатоварващ, с младежа добре си партнираха,освен това видях доста познати муцуни.Жалко,че не ги показаха тези татуировки на гърба му, само през мократа риза Frowning1
И аз мисля да се присъединя към гледането на 1122 Ii Fuufu.

# 642
  • MJF
Честито ти рокля ! Joy
Wink

Ммм и на теб значи ти превеждат 1122 Ii Fuufu. Ukio  в спирита разгада заглавието. На мен щото от раз то ми стана интересно но докато гледах не ми просветна въобще нещо относно него.

Хехе, филм баш като за жегите. Сега като го разгледах видях в каста Ryuya Wakaba - дето игра нашия д-р Санпей в Unmet.

# 643
  • вятърничава
Аригато Wear Dress
Намерих и за заглавието!
Мицуки тук,Мицуки там!

# 644
  • MJF
Мани, мани , много Мицукита нащо ми се събраха напоследък. Като канедетета направо. Малко са ми другите обърквации с актьорите хамелеони ами и така с имената да ме тормозят. Tiredooooh!

Wink

Общи условия

Активация на акаунт