Юнски бебета 2024 - Тема 3

• 49 137
  • 793
  •   1
Отговори
# 285
За обременяване с глюкоза има първо други показатели, които се гледат и тогава се назначава това изследване. Не е приятно, но е хубаво да се направи при нужда. Наистина много лекари не пускат разширени изследвания. Това е добре и не е добре. Понякога може да сме си хвърлили парите на вятъра, но може и да се открие нещо. Най-често забелязвам в тази и съседните теми, че се неглижира от докторите хемоглобин, Б12, желязо, Вит Д и след обсъждане тук, момичетата пускат на своя глава и излизат липсите, които са важни да се попълнят в хода на бременността.
Тонове на мен ми пусна от 27 седмица, което за мен е рано и излишно, но отидох. След 2 седмици пак.

# 286
Аз съм в 29 г.с. Тази седмица ще съм на трета фетална и на преглед при АГ. Тонове обикновено се почват в 8-ия месец, обща два пъти (през две седмици). В 9-ия месец - всяка седмица. А от термин нататък - всеки ден. Разбира се, по преценка на лекаря може и по-често.

Трикси, и аз се следя в НеоКлиник. Съответно лекарката ми не изражда, а все още не съм решила къде. Ти къде си решила и по какви критерии?

# 287
Аз съм в 29 г.с. Тази седмица ще съм на трета фетална и на преглед при АГ. Тонове обикновено се почват в 8-ия месец, обща два пъти (през две седмици). В 9-ия месец - всяка седмица. А от термин нататък - всеки ден. Разбира се, по преценка на лекаря може и по-често.

Трикси, и аз се следя в НеоКлиник. Съответно лекарката ми не изражда, а все още не съм решила къде. Ти къде си решила и по какви критерии?

Засега съм се насочила към акушерска практика Зебра, вероятно с лекар д-р Кобаков. В МБАЛ Св. София практикуват.

Благодаря за информацията за тоновете, аз още не съм започнала. И аз съм 29г.с. Първа бременност ми е и не знаех как-кога.

# 288
В Токуда май към 34 сед започват с тоновете.  Аз лично не бързам май с това, защото да ходя вс седмица да вися да чакам не ме привлича мн като идея. А и в по-късните седмици ще трябва да ангажирам мъжа ми да ме кара и да ме чака.

# 289
И аз не кипя от желание, да не говорим, че тия 15-20 минути в тази поза са ми абсолютна инквизиция.

# 290
Аз миналия път бях само веднъж на тонове, в 36-37 г.с. и си родих после. Не си го задържах вътре 😝😂 Сега пак ще чакам АГ като ме прати, не бързам.
Не знам колко е за хвалене, но така ми беше по-спокойно.

Да се похваля че си купих количка за породени. Baby monsters втора ръка, много лека, с розови сенници, страхотна! Много съм доволна.

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 17:32 от Фрезия

# 291
Чудя се аз едно нещо. Има играчки тип гризалки и тн на мн разнородни цени. В пепко има и за по 3/4/5лв, а както знаете на други места има и за дооста повече пари. Та се чудя знаете ли каква пластмаса или др материал трябва да се избягва. Все пак детето всичко това ще го лапа и гризка, редно е материала да е преценен. И се чудя тези в пепко за такива пари дали са от окей материал🧐

# 292
Чудя се аз едно нещо. Има играчки тип гризалки и тн на мн разнородни цени. В пепко има и за по 3/4/5лв, а както знаете на други места има и за дооста повече пари. Та се чудя знаете ли каква пластмаса или др материал трябва да се избягва. Все пак детето всичко това ще го лапа и гризка, редно е материала да е преценен. И се чудя тези в пепко за такива пари дали са от окей материал🧐

Аз лично взимам или на ДМ или на някоя  друга марка, която прави биберони. Много рисковано ми се вижда Пепко.

# 293
Да и аз не бих взела. Но се замислих за какво да внимавам по етикетите

# 294
По принцип има резон и аз не бих взела от Пепко играчки-гризалки, но ако тръгнем по тази логика, не знаем и какви материи използват в Пепко, Синсей и другите магазини за бърза мода, с какви химии са боядисани или избелени дрехите, какви са металите на копчета, ципове и др, какви лепила са използвали за щампи на дрехите. Едно ли е, за което да мислим?

# 295
Да и аз не бих взела. Но се замислих за какво да внимавам по етикетите

Преди години имаше един скандал с керамична чаша от Джъмбо, която излъчвала радиация. От тогава много внимавам какво купувам. Идеята ми е, че на етикета на чашата пише просто керамика, но реално какво има вложено не е ясно.

VaniaK То е ясно, че не може от всичко да се опазим, но за каквото знам и имам взъможност го съобразявам. Примерно, бебешки дрехи и играчки купувам лично аз само в кремави цветове , гледам поне долното бельо да е от органичен памук или мерино от някоя устойчива марка. Засега мисля сертифицирането за органичен памук и мерино не са успяли да го компрометират. От Пепко и Синсей дрехи не купувам за децата, защото се разпадат, кривят, събират и т.н. За бебе не съм пробвала.

# 296
Аз също се съобразявам и гледам какво купувам, но понякога е трудно. Иначе не съм фен на Пепко, Синсей, КиК и другите подобни. Не купувам пластмаси за вкъщи, но нямах и идея, че може и керамична чаша да бъде проблемна.

# 297
Аз също се съобразявам и гледам какво купувам, но понякога е трудно. Иначе не съм фен на Пепко, Синсей, КиК и другите подобни. Не купувам пластмаси за вкъщи, но нямах и идея, че може и керамична чаша да бъде проблемна.

В KiK има една марка бебешки неща Ergee, които са немски и са с öko tex сертификат, от тях купувай спокойно Wink

# 298
Аз не се бях срещала за това. Имаме от всякакви магазини и марки. Шишета също имах на канпул, както и едни турски, стъклени  само гледах да са. Гризалки имах и от пепко, имах и жирафчето Софи. Жирафчето май най-много се хареса.

# 299

В KiK има една марка бебешки неща Ergee, които са немски и са с öko tex сертификат, от тях купувай спокойно Wink

Не влизам там и не ги знам, но ще им обърна внимание. Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт