Каква бяла козметика да изберете? На въпросите ви отговаря Аргир Коватлиев

• 52 544
  • 253
  •   1
Отговори
# 240
Привет!
На 26 г съм и до сега ползвам само хидратиращ крем главно Nivea за лицето ,обаче започнах да се замислям за превенция срещу бръчки.
Какво бихте посъветвали да започна да ползвам

# 241
Привет!
На 26 г съм и до сега ползвам само хидратиращ крем главно Nivea за лицето ,обаче започнах да се замислям за превенция срещу бръчки.
Какво бихте посъветвали да започна да ползвам

Здравейте!

NIVEA е добра компания. Препоръчвам хидратиращ серум сутрин и вечер, сутрин задължително слънцезащита, а вечер — качествен крем с ниацинамид, хиалурон и серамиди.
За начални стъпки това е напълно разумен и ефективен подход.

Прекрасен ден!

# 242
Здравейте , аз съм на 55 и досега не съм полагала кой знае какви грижи за лицето си. Отскоро слагам понякога слънцезащита на Aven, но е много гъста и тежка. Може ли да ми препоръчате някаква рутина и продукти? Харесвам по принцип и аз Nivea, но не съм видяла да имат слънцезащита. Аз съм взела от техните крем за 55+.

# 243
Здравейте , аз съм на 55 и досега не съм полагала кой знае какви грижи за лицето си. Отскоро слагам понякога слънцезащита на Aven, но е много гъста и тежка. Може ли да ми препоръчате някаква рутина и продукти? Харесвам по принцип и аз Nivea, но не съм видяла да имат слънцезащита. Аз съм взела от техните крем за 55+.

Здравейте!

Нивея предлагат и слънцезащита – дори варианти с антиейдж действие за по-зряла кожа.
Като начало бих препоръчал:
Почистващ продукт – измиващ гел или крем, който да не изсушава кожата. Не е задължително да е скъп, важно е да е щадящ.
Хидратиращ серум – с хиалуронова киселина, пептиди или комбинирана формула.
Слънцезащита сутрин – особено леки и приятни са корейските текстури.
Крем вечер – след почистване и серум. Добре е да е с по-богата текстура и съставки като хиалурон, серамиди, масла или ниацинамид.
Това е една базова, но много ефективна рутина, която ще поддържа кожата Ви хидратирана, сияйна и защитена.

Красив ден!

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 13:05 от Рaдост

# 244

Здравейте!

Нивея предлагат и слънцезащита – дори варианти с анти-ейдж действие за по-зряла кожа.
Почистващ продукт – измиващ гел или крем, който да не изсушава кожата. Не е задължително да е скъп, важно е да е щадящ.
Крем вечер – след почистване и серум. Добре е да е с по-богата текстура и съставки като хиалурон, серамиди, масла или ниацинамид.
Това е една базова, но много ефективна рутина, която ще поддържа кожата Ви хидратирана, сияйна и защитена.

Красив ден!
Много Ви благодаря! А какво мислите за ретинола? Мога ли да ползвам серум с ретинол? И как - сутрин или вечер и ежедневно ли?

# 245
Скрит текст:

Здравейте!

Нивея предлагат и слънцезащита – дори варианти с анти-ейдж действие за по-зряла кожа.

Красив ден!
Много Ви благодаря! А какво мислите за ретинола? Мога ли да ползвам серум с ретинол? И как - сутрин или вечер и ежедневно ли?

Ретинолът е отлична съставка, но е активна и изисква внимание. Важно е да се започне с много нисък процент и да не се използва всеки ден в началото. Каня Ви да ме последвате в социалните ми мрежи – там споделям видеа по темата, защото е обширна, а ползите от ретинола наистина са впечатляващи.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 13:06 от Рaдост

# 246
Здравейте, от няколко години върху горната част на дланите и по торса ми се появиха кафяви петна, някои от тях релефни. Консултирала съм се с дерматолог, установи че са безопасни и са нормални за възрастта ми /51г./ Докторката махна по-големите, но след година, две пак се появиха. Мазала съм със Скинорен и слагам слънцезащитен крем 50+, когато съм на плаж. Има ли трайно решение за премахването и ограничаването им.
Благодаря Ви предварително

Димитрова

# 247
Здравейте, от няколко години върху горната част на дланите и по торса ми се появиха кафяви петна, някои от тях релефни. Консултирала съм се с дерматолог, установи че са безопасни и са нормални за възрастта ми /51г./ Докторката махна по-големите, но след година, две пак се появиха. Мазала съм със Скинорен и слагам слънцезащитен крем 50+, когато съм на плаж. Има ли трайно решение за премахването и ограничаването им.
Благодаря Ви предварително

Димитрова

Здравейте,
Много се радвам, че сте ги прегледали, това е най-важната стъпка!
Избягвайте да ги излагате на слънце, а за горната част на дланите нанасяйте крем със слънцезащита – дори продукт от дрогерията е напълно подходящ.
Това е най-сигурната и ефективна превенция.

Прекрасен ден!

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 14:12 от Рaдост

# 248
Здравейте!
Вече прехвърлих 30-те и годинките си казват думата. Мисля, че е крайно време да се погрижа за кожата си, но съм абсолютен новак в тази област и се нуждая от съвет.
Знам, че е скандално, но досега не съм използвала никакви кремове за лице, изгаряла съм сериозно и логично - започнаха да ми се появяват тъмни петънца. Отделно, че вече и бръчките около очите и челото започнаха доста да личат...
Ще се радвам да препоръчате подходящи кремчета за предпазване от отбразуване на нови петна и подмладяване на кожата.

# 249
На 29 години съм и имам бебе. Заради недоспиване кожата ми е повяхнала, подпухнала и уморена. Какви продукти да ползвам?

# 250
Здравейте! Бихте ли препоръчали продукт, ако има такъв, който действа срещу червени капиляри по лицето. Нещо, което да ги свие или поне да намали зачервяването. Лечение с лазер не смея да си правя, затова предпочитам, ако има продукт? Могат ли след време да се махнат сами? Благодаря предварително?

# 251
Здравейте!
Вече прехвърлих 30-те и годинките си казват думата. Мисля, че е крайно време да се погрижа за кожата си, но съм абсолютен новак в тази област и се нуждая от съвет.
Знам, че е скандално, но досега не съм използвала никакви кремове за лице, изгаряла съм сериозно и логично - започнаха да ми се появяват тъмни петънца. Отделно, че вече и бръчките около очите и челото започнаха доста да личат...
Ще се радвам да препоръчате подходящи кремчета за предпазване от отбразуване на нови петна и подмладяване на кожата.

Здравейте!

Моите три основи са:

Почистване — сутрин и вечер, за да премахнете замърсяванията и да подготвите кожата.

Хидратация и овлажняване — за здравословна бариера и комфорт на кожата.

Дневна защита с SPF — най-важната стъпка за превенция на стареене и пигментация.

Вечер: след почистване е добре да приложите целево третиране при необходимост (серуми/активи), а след това — хидратация/овлажняване за възстановяване през нощта.

Никога не е късно да започнете да полагате грижи за кожата си, всяка стъпка се отплаща.
Green HeartМоже да ме последвате в Instagram и TikTok — в рамките на няколко седмици подготвям голяма изненада специално за хора, които са нови в козметиката; вярвам, че ще Ви бъде много полезна.

# 252
На 29 години съм и имам бебе. Заради недоспиване кожата ми е повяхнала, подпухнала и уморена. Какви продукти да ползвам?

Здравейте! Разбирам Ви, недоспиването се отразява.
Няма козметика, която да замести съня, храненето и здравословния начин на живот, но за видимо освежаване съветвам фокус върху хидратация и подхранване: продукти с хиалурон, серамиди и пантенол.
Вечер добавете лек масаж с хубаво масло или маслен серум — помага за тонуса и блясъка.
Красив ден!

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 10:34 от Рaдост

# 253
Здравейте! Бихте ли препоръчали продукт, ако има такъв, който действа срещу червени капиляри по лицето. Нещо, което да ги свие или поне да намали зачервяването. Лечение с лазер не смея да си правя, затова предпочитам, ако има продукт? Могат ли след време да се махнат сами? Благодаря предварително?

Здравейте !

Това попада повече в дерматологичната територия: козметиката може да успокои зачервяването и да направи кожата по-равна на вид, но рядко премахва вече разширените капиляри — за това най-често са необходими дерматологични процедури (лазер и др.).
Задължително всекидневно нанасяйте слънцезащита с висок SPF, тя предпазва и не позволява проблемът да се влоши.
Търсете успокояващи серии за зачервена кожа (напр. SVR, Bioderma, Uriage) и продукти с пантенол, ниацинамид и хидратация — те намаляват видимата зачервеност.
За бързо изравняване на тена помага тониран дневен крем или лек коректор.
Красив ден!

Общи условия

Активация на акаунт