Каква бяла козметика да изберете? На въпросите ви отговаря Аргир Коватлиев

• 55 106
  • 258
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте. На 26 години съм, с комбиниран тип кожа - мазна Т-зона и суха кожа, но в същото време носът ми се лющи,както и около слепоочията. Какъв тип продукти ме съветвате да използвам?

# 211
От 10-ти март тече нова кампания "Споделена пролет", което е част от Лоялната програма на форума. Приключва на 23-ти март.
В периода може да се възползвате да натрупате точки, които после да се обменят при пазаруване в различни онлайн магазини - за спортни стоки, книги, дрехи и т.н.

#BGMлоялнапрограма

# 212
Здравейте гоосподин Коватлиев, щеможе ли да препоръчате за лятото някаква по-лека козметика за мазна кожа в Т-зоната. Кой серум, крем, слънцезащита, бб крем и фон дьо тен биха били подходящи.
Предварително ви благодаря
П.П. Отдавна ви следвам и в ТикТок 🙂

# 213
Благодаря за отговора!
SVR използвам по лекарска препоръка, но е трудно да се каже, че чак толкова помагат. Просто хидратират донякъде и пазят от слънце. Зеленото не дава някакъв съществен визуален ефект. А тонираните продукти, които съм пробвала, стават на "кир".
Гримове не смея да пробвам на общо основание, лекарите вдигат рамене за тях. Затова ще съм благодарна, ако ми посочите някои за силно чувствителна кожа.
Хубав ден!

Здравейте,

Страдам от папулопустулозна розацея и ми е много трудно да намеря безопасен начин да се грижа кожата на лицето ми да е добре почистена, хидратирана и защитена. Освен това съм на 45, а за антиейдж продукти дори не смея да мисля, защото всяка грешка означава ново възпаление. Същото е и с гримовете - нямам идея с какво да прикрия безопасно зачервяванията по лицето, когато се появят. Имате ли опит или идеи за такъв тип кожа?

Благодаря предварително!

Здравейте!
Розацеята е много неприятно нещо! Освен текстура и цвят е свързана и с възпаление!
Пробвала ли сте зелени неутрализиращи кремове?
Минерална слънцезащита на дермофирми (тонирана)?
SVR, URIAGE и BIODERMA имат няколко продукта, но бих предпочел за подобно състояние да се съветвате и с доктор.
На пазара има няколко грим-продукта за чувствителна кожа, но по моя преценка може и да са неподходящи за подобно кожно състояние!
Какво използвате в момента и какво Ви помага?
Красив ден!
Аргир

# 214
Здравейте,
Какъв околоочен крем ще препоръчате за суха и зряла кожа? Искам хидратация и озаряване на околоочната зона.

#BGMлоялнапрограма

Здравейте!
Крем за околоочната зона за суха кожа, може би нещо с пептиди, хиалурон и хубави мазнини.
А за озаряването, коректор Simple Smile то си е функция на грима.

Лек ден!

# 215
Здравейте, в момента съм по майчинство и кърмя ( 2 месечно бебе). Забелязвам, че кожата ми е много суха и грапава. Продуктите за лице, които ползвах до момента сякаш не ми помагат вече - флуид на Лореал ревиталифт 50ти фактор и хидратеращ дневен крем на Лумене.
Бихте ли ме препоръчали козметика за лице,.а и за тяло, с която да възвърна хидратацията на кожата си? Благодаря!

Здравейте и честито!

Съветвам да потърсите крем и да пише богат или за суха кожа. Флуид няма да е достатъчен за суха кожа. И гледайте на продуктите да пише за суха или много суха кожа. Може би да имат серамиди, карите, жожоба, масло от сладък бадем, хаилурон, пантенол и като цяло по-маслени текстури.
На пазара има много и на различни цени!

Красив ден!

# 216
Здравейте,
На 33 години съм,със смесен тип кожа.
Какво бихте ми препоръчали като рутина и продукти за следните проблеми :
1.Отпускане на кожата
2.Бръчки и фини линии и контур на очите
3.Несъвършенства и тъмни петна.
Интересуват ме предимно среден към висок клас козметика.

Много благодаря!

Здравейте!
Това са доста неща, които да адресираме в една рутина.
Какво използвате в момента?

Лек ден!

# 217
Здравейте!
След като станах майка се появиха тъмни петънца по слепоочието.  С какъв продукт биха се премахнали най-добре? Как би действал избелващ?
Препоръчвате ли и нощен крем, и околочно олио, серум едновременно?
#BGMлоялнапрограма

Здравейте!

Хиперпигментацията е доста упорита и може да отнеме от 3 до 6 месеца, за да видите резултати.
Често няма много подобрение само с един продукт, нито само една съставка.
Съветвам да си изберете няколко, които Ви се струват ок, спрямо типа кожа и желанията Ви и да ги ползвате в комбинация на серум, крем и вечер по същия начин, но може и различни активни съставки.

Слънцезащитата е най-важна и то ежедневно поне SPF 30 или SPF50.
Ето лист със съставки, за които да се оглеждате:
Vitamin C , Niacinamide, Kojic Acid, Arbutin, Retinol, Glycolic Acid, Lactic Acid, Azelaic Acid, Licorice Extract, Tranexamic Acid
Не ги ползвайте всички заедно и не ги смесвайте!
Четете напътствията на самите продукти и не ги смесвайте, по-скоро ги редувайте Simple Smile
Задължително е да ползвате слънцезащита през деня.
Ако не виждате промяна, отидете на дерматолог за по-високи проценти и определени продукти.

Лек ден!

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 10:54 от Рaдост

# 218
Здравейте. На 26 години съм, с комбиниран тип кожа - мазна Т-зона и суха кожа, но в същото време носът ми се лющи,както и около слепоочията. Какъв тип продукти ме съветвате да използвам?

Здравейте!

Ще помоля за малко повече информация.
Как и кога се бели и как така се бели?
Какво използвате в момента?

Благодаря и лек ден!

# 219
Здравейте гоосподин Коватлиев, щеможе ли да препоръчате за лятото някаква по-лека козметика за мазна кожа в Т-зоната. Кой серум, крем, слънцезащита, бб крем и фон дьо тен биха били подходящи.
Предварително ви благодаря
П.П. Отдавна ви следвам и в ТикТок 🙂

Здравейте!

Много мило, благодаря!
За лятото гледайте да е гел-крем или флуид и няма нужда от дневен крем, нека слънцезащитата Ви го замести.
Серум с ниацинамид, цинк или хиалурон е чудесна идея!
Гел текстури, гел-крем или флуиди, млека са идеални за по-топлите дни!

Красив ден!

# 220
Благодаря за отговора!
SVR използвам по лекарска препоръка, но е трудно да се каже, че чак толкова помагат. Просто хидратират донякъде и пазят от слънце. Зеленото не дава някакъв съществен визуален ефект. А тонираните продукти, които съм пробвала, стават на "кир".
Гримове не смея да пробвам на общо основание, лекарите вдигат рамене за тях. Затова ще съм благодарна, ако ми посочите някои за силно чувствителна кожа.
Хубав ден!

Здравейте,

Страдам от папулопустулозна розацея и ми е много трудно да намеря безопасен начин да се грижа кожата на лицето ми да е добре почистена, хидратирана и защитена. Освен това съм на 45, а за антиейдж продукти дори не смея да мисля, защото всяка грешка означава ново възпаление. Същото е и с гримовете - нямам идея с какво да прикрия безопасно зачервяванията по лицето, когато се появят. Имате ли опит или идеи за такъв тип кожа?

Благодаря предварително!

Здравейте!
Розацеята е много неприятно нещо! Освен текстура и цвят е свързана и с възпаление!
Пробвала ли сте зелени неутрализиращи кремове?
Минерална слънцезащита на дермофирми (тонирана)?
SVR, URIAGE и BIODERMA имат няколко продукта, но бих предпочел за подобно състояние да се съветвате и с доктор.
На пазара има няколко грим-продукта за чувствителна кожа, но по моя преценка може и да са неподходящи за подобно кожно състояние!
Какво използвате в момента и какво Ви помага?
Красив ден!
Аргир

Здравейте!

Щом козметиката не Ви действа е време за дерматолог и нещо с рецепта!
Относно вдигането на рамене, сменете си лекарите, потърсете някой, който ще Ви изслуша и разбере.

Лек и красив ден!

# 221
Здравейте,господин Коватлиев. На 32 години съм, с комбиниран тип кожа - мазна в Т-зона и понякога носът ми се бели. В момента използвам серум, слънцезащита и крем на корейска марка и шипково масло вечер. Като най-голям проблем забелязвам в околоочната зона и загуба на свежест в лицето.Имам леки бръчки в околоочната зона и петънца,нямам торбички или тъмни кръгове.Какъв тип продукти бихте ме посъветвали да използвам?

# 222
Здравейте,господин Коватлиев. На 32 години съм, с комбиниран тип кожа - мазна в Т-зона и понякога носът ми се бели. В момента използвам серум, слънцезащита и крем на корейска марка и шипково масло вечер. Като най-голям проблем забелязвам в околоочната зона и загуба на свежест в лицето.Имам леки бръчки в околоочната зона и петънца,нямам торбички или тъмни кръгове.Какъв тип продукти бихте ме посъветвали да използвам?

Здравейте!

Аз виждам изключително красива кожа! Браво!
За околоочната зона потърсете крем за околоочния контур с хиалурон или пептиди. За петънцата може и крем за контура с витамин C!

Но ще Ви призная, че имате отлична кожа, няма от какво да се безпокоите!
В аптеките има много хубави кремове, даже и за чувствителни очи.

Лек ден!

# 223
Здравейте, каква козметика ще препоръчате,(натурална) при бременност, 40г. за суха кожа. Околоочен крем, нощен и дневен? 

# 224
Здравейте, каква козметика ще препоръчате,(натурална) при бременност, 40г. за суха кожа. Околоочен крем, нощен и дневен?  

Здравейте!

Бебешка козметика.
За повече може да питате медицински представител, който е запознат с Вас и нуждите Ви.

Желая красив ден!

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 12:10 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт