Каква бяла козметика да изберете? На въпросите ви отговаря Аргир Коватлиев

• 45 243
  • 235
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
Моят мъж има проблемна кожа и пиша от негово име .
1.В какво се състои проблема - ами има запушени пори,черни точки постоянно ,и когато е на слънце винаги получава едни несъвършенства - зачервявания ,червени точици и леко омазняване на кожата.

Понеже ползвам марката  Гарниер от много време ,поради и това че е по достъпна ,дали според вас тези продукти биха му помогнали .Ако ли не ,ще бъдем благодарни,Вие да препоръчате марка и продукти .

Благодаря..

2.И другото което искам да попитам ,крем за фини бръчици около очите за мен ,или пачове в случая да се използват ?
Благодаря,

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 15:47 от Royalty3

# 226
Здравейте,

След като родих, кожата на лицето и тялото ми, стана изключително суха и се лющи.
Отдавам го и на това, че въздухът в апартамента и болницата е сух, а аз трябваше да лежа около месец и отгоре.
Какво бихте препоръчали да използвам?

В процес на търсене сме на трихолог за сина ми, поради равномерен косопад на скалпа, а от скоро и алопеция на брадата, вследствие загуба на баща.
Ако може съвет за шампоан за коса за него?

# 227
Скрит текст:
Здравейте,
Моят мъж има проблемна кожа и пиша от негово име .
1.В какво се състои проблема - ами има запушени пори,черни точки постоянно ,и когато е на слънце винаги получава едни несъвършенства - зачервявания ,червени точици и леко омазняване на кожата.

Понеже ползвам марката  Гарниер от много време ,поради и това че е по достъпна ,дали според вас тези продукти биха му помогнали .Ако ли не ,ще бъдем благодарни,Вие да препоръчате марка и продукти .

Благодаря..

2.И другото което искам да попитам ,крем за фини бръчици около очите за мен ,или пачове в случая да се използват ?
Благодаря,

Здравейте!

Ще е добре съпругът Ви да използва измиващ гел със салицилова киселина, ще помогне и с бръсненето.
След него тази слънцезашита изглежда ОК за деня, мисля, че имат и такава за проблемна кожа, пробвайте!

А за вечер, крем или серум, или тонер със салицилова киселина, може би и цинк, които и да хидратират, звучи приятно! - Това ще направи промяна в несъвършенствата!

За черни точки резултат ще видите след шест седмици (ако сте постоянни).
Ако Гарние не действат добре, вижте микса, сераве или нещо от дрогериите на същата цена .

За крем за очи, всичко с хиалурон, глицерин, ниацинамид, пептиди, серамиди ми звучи много добре!

Желая лек и хубав ден!

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 11:25 от Рaдост

# 228
Здравейте,

След като родих, кожата на лицето и тялото ми, стана изключително суха и се лющи.
Отдавам го и на това, че въздухът в апартамента и болницата е сух, а аз трябваше да лежа около месец и отгоре.
Какво бихте препоръчали да използвам?

В процес на търсене сме на трихолог за сина ми, поради равномерен косопад на скалпа, а от скоро и алопеция на брадата, вследствие загуба на баща.
Ако може съвет за шампоан за коса за него?

Здравейте!

Съжалявам за загубата Ви, но не мога да давам здравни съвети и да предлагам продукти за състояния. За сина Ви се посъветвайте с доктор дерматолог.

Вашият проблем звучи по-лесен за контролиране.
Душове с немного гореща вода.
Пробвайте измивни олиа, не сапуни или гелове.
Кремове за тяло или балсами за тяло, не лосиони. От аптеките или дрогериите, но на тях да пише богат или rich.
Всяка аптекарска фирма има лосиони за много суха кожа, може да си вземете дори и бебешки, ако е по-достъпен.
Може да има пантенол, серамиди и да е мазен и плътен като текстура!
Ако и това не е достатъчно, отгоре нанесете олио за тяло, ако Ви се струват скъпи, и бебешко олио за масаж е добра идея!

Желая хубав ден!

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 11:26 от Рaдост

# 229
Здравейте, какво бихте препоръчали против подпухване на околоочната зона?

# 230
Здравейте,според вас за тази кожа какви серуми и кремове са нужни?

# 231

Здравейте!

За мен почти няма кремове и/или серуми, които да помогнат с подпухването, но масаж и студен компрес сутрин с хладни (не ледени) сфери помага.
Има ги на много места, криосфери мисля, че се наричат.
Слагате ги в хладилника и сутрин масаж Simple Smile
Приятно е доста!

Красив ден!

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 09:56 от Рaдост

# 232
Здравейте,според вас за тази кожа какви серуми и кремове са нужни?
Скрит текст:

Здравейте!

Без контекст нищо не мога да кажа, но вярвам, че хидратиращ серум и след него добра слънцезащита с фактор 30 или 50 е отлична идея за всеки!

Лек ден!

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 14:02 от Рaдост

# 233
Здравейте, през последната две години използвам третиноин, до преди 2 месеца концентрацията, която използвах беше 0,25%, от Март месец минах на 0,5% (просто защото не можах да открия 0,25%, а и честно казано ми се искаше да пробвам по-високият процент). Проблеми с бариерата и пърджинг, които съпровождат въвеждането на този тип продукти нямах, но от както въведох 0,5% започна дехидратацията - толкова е дехидратирана кожата ми, че на моменти се бели (да, знам че това е част от процеса), но препоръчайте ми продукти с които да мога да я хидратирам в дълбочина - да изглежда и да се чувства хидратирана, подхранена и сочна, а не сивкава и белеща се, като хартия. Рутината ми се състои от мек измивен гел за почистване за чувствителна кожа, серум със 3% серамиден комплекс и Биодерма Атодерм Крем (балсама мисля, ми запушваше порите), използвам от време на време и Цикапласт балсама на Ларош (колкото да го доизхабя, не виждам особен ефект), Сутрин - измиване с хладка, предвид положението в което е кожата изключих деривата на вит. С, който ползвам и СПФ 50 на Биодерма. На пауза са и bha/aha киселините. Какво бихте ме посъветвали да използвам да възвърна хидратацията и жизнеността на кожата си? Кожата ми е склонна към образуване на комедони, не харесвам и хиалурона като съставка, смятам, че има замазващ ефект без реално да дава каквито и да е ползи, а дори напротив - дехидратира допълнително черпейки от вода от по-дълбоките слоеве на кожата

# 234

Здравейте!

За мен почти няма кремове и/или серуми, които да помогнат с подпухването, но масаж и студен компрес сутрин с хладни (не ледени) сфери помага.
Има ги на много места, криосфери мисля, че се наричат.
Слагате ги в хладилника и сутрин масаж Simple Smile
Приятно е доста!

Красив ден!
Благодаря вии

# 235
Здравейте, през последната две години използвам третиноин, до преди 2 месеца концентрацията, която използвах беше 0,25%, от Март месец минах на 0,5% (просто защото не можах да открия 0,25%, а и честно казано ми се искаше да пробвам по-високият процент). Проблеми с бариерата и пърджинг, които съпровождат въвеждането на този тип продукти нямах, но от както въведох 0,5% започна дехидратацията - толкова е дехидратирана кожата ми, че на моменти се бели (да, знам че това е част от процеса), но препоръчайте ми продукти с които да мога да я хидратирам в дълбочина - да изглежда и да се чувства хидратирана, подхранена и сочна, а не сивкава и белеща се, като хартия. Рутината ми се състои от мек измивен гел за почистване за чувствителна кожа, серум със 3% серамиден комплекс и Биодерма Атодерм Крем (балсама мисля, ми запушваше порите), използвам от време на време и Цикапласт балсама на Ларош (колкото да го доизхабя, не виждам особен ефект), Сутрин - измиване с хладка, предвид положението в което е кожата изключих деривата на вит. С, който ползвам и СПФ 50 на Биодерма. На пауза са и bha/aha киселините. Какво бихте ме посъветвали да използвам да възвърна хидратацията и жизнеността на кожата си? Кожата ми е склонна към образуване на комедони, не харесвам и хиалурона като съставка, смятам, че има замазващ ефект без реално да дава каквито и да е ползи, а дори напротив - дехидратира допълнително черпейки от вода от по-дълбоките слоеве на кожата

Здравейте!

Третиноин не е козметична сътавка и не бих я коментирал, но ако изпитвате проблеми с кожната бариера, то успокояване и напълно базова рутина, е разумна идея!

Много нежен измивен крем, хидратиращ серум, бариерен крем и слънцезащита за всеки ден!
Ретинол, ретинал и ретинил са козметичните форми, както и някои капсулирани версии, но третиноин си е сериозно активно вещество.

Желая красив ден!

Общи условия

Активация на акаунт