Каква бяла козметика да изберете? На въпросите ви отговаря Аргир Коватлиев

• 55 113
  • 258
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! Имам дъщеря на 7.5 години, с бяла и бледа кожа (общо е от светъл тип -  кожа, коса, очи), чувствителна и склонна към лесно раздразнение. От поне година насам трупа много черни точки, които са вече супер видими в зоната на брадичката, като има и върху и около носа. Има лош навик все да си пипа лицето с мръсни ръце навън, но вече не мога да я гледам така. Измивни продукти и мицеларна вода не вършат работа. Моля, посъветвайте ме на каква процедура/почистване да я заведа. Благодаря!

# 181
Здравейте,

На 40 съм и от поне 10г ползвам ежедневна козметика с анти стареещ ефект според възрастта - дневен и околоочен крем.
От 2 години кожата на десния ми клепач реагира зле на околоочни кремове на Estée Lauder, Lancome, Filorga итн. това което се случва в началото е лек сърбеж в края на клепача, а след 1-2 дни кожата наоколо става видимо удебелена, суха и груба.
Спрях всякакви антистареещи кремове около очите, използвам само La Roche-Posay Toleriane Dermallergo, с който нямам проблеми.
Очевидно се касае за някаква алергия според кожния лекар. Но ой ме съветва просто да ползвам крема, който не ми прави реакция и да не се задълбочавам в проблема.

Имам ли шанс да се върна към кремове с антистареещи съставки или да се примиря, че оттук нататък ще съм с Toleriane?

Здравейте!

Като човек с много чувствителни очи Ви разбирам идеално.

Имам въпрос: Крема на La roche posay с какво е по-различен като състав, освен маркетинга и надписите от тези маркетирани с антистареещ ефект?
Ако в състава е нямало слънцезащита, ретиноид или витамин C, реално не би трябвало да Ви тормози фактът, че не пише "антиейдж".
Истината е, че и хиалуроновата киселина се води антиейдж, а се слага и в кремчета за млада и акнеична кожа. Всичко е маркетинг и таргетиране на потребители (това е нормално).

Ако очите Ви се чувстват добре, хидратирани са и кожата не е суха и "жадна", дерматологът е прав и ще го подкрепя! Възпаление и дразнение са по-състаряващи за кожата от спокойствие и хидратация!

Може да пробвате и други кремове от аптеката, но цялата работа с кремовете, на които пише 30+, 35+ 50+ е предимно маркетинг, дано не разочаровам някого, но е така, освен ако няма сериозни клинични тестове, които да доказват сериозно, видимо и доказано лабораторно активно действие!

Желая красив ден!

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 11:17 от Рaдост

# 182
Здравейте а за суха кожа и леко чувствителна какво препоръчвате? Кожата ми за 2години много се промени,имам чувство че започна да се сбръчква даже а съм на 26г

Здравейте!

1. Препоръчвам ултранежно почистване с хладка вода. Сутрин може и само с вода!
Измиващ гел, крем или мляко, което не оставя кожата суха след измиване. Без аромат, парфюм, етерични масла и на него да пише нежно и за чувствителна кожа!
2. После един хубав хидратиращ серум с глицерин, пантенол, хиалуронова киселина, полиглутаминова киселина или пептиди. Без аромат, етерични масла и цвят. На него да пише - хидратиращ серум за чувствителна кожа!
3. За овлажняване крем, отново без аромат, етерични масла и без много високи проценти на активни съставки. Може да е с масла от сладък бадем, жожоба, карите и хидратиращи глицерин, хиалурон и тн. Може да има пантенол или ниацинамид. Важно е да е за чувствителна кожа!
4. За финал през деня, най-важното: слънцезащита фактор поне SPF30 и нагоре. За чувствителна кожа! Без аромат, етерични масла и активни съставки, нежна и деликатна формула.
5. Ако кожата е много суха и има нужда от нещо допълнително вечер, може масло или маслен серум, без аромат и етерични масла, за чувствителна кожа. Може да съдържа витамин Е, бизаболол, сквалан, жожоба, конопено семе и тн.

Желая красив ден!
 Споделете какво сте взели и Ви е допаднало!

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 11:19 от Рaдост

# 183
Здравейте.
Може ли да ми препоръчате хидратиращ гел или крем за мазна проблемна акнеична кожа. Чела съм, че не трябва да има масла в състава си. Благодаря

Здравейте!

Това с маслата е мит. Има модерни формули с масла, които се грижат и за кожата и кожната бариера на хората с мазна кожа.

Аз бих Ви препоръчал да се насочите към аптекарските фирми, там има разнообразие от леки кремове и крем гелове, които ще балансират кожата и ще я хидратират.

!!! Не разчитайте на крем да се справи с проблеми като несъвършенства по кожата. За това има серуми и локални терапии, кремовете са за хидратация, овлажняване и контрол.

Споделете какво сте взели и дали Ви допада!
Красив ден!

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 11:20 от Рaдост

# 184
Здравейте,
Когато бях на 6 годинки получих витилиго  ,което беше разпостранено най-много в предела на корема, под мишките, шията, около очите и бузките. В началото родителите ме водеха навясякъде и съм ползвала общо взето всичко, от мехлеми, алтернативна медицина, вит. Д итн. След десетина год.витилигото "изчезна" незнам как и сега като ме погледне човек няма нищо по мен, обаче с насочена флуоресцентна светлина към лицето ми  ясно се виждат белите петна от витилигото, които изглеждат като "коремчето на мишле" или "разкъсани облачета". Сега съм на 44 год и ми се иска да ползвам съответна козметика(крем,серум) за лице, която няма да надразни тези участъци със загубен пигмент меланин. Иначе съм с нормален тип кожа, не се гримирам (не ползвам фон дьотен, използвала съм серум с вит.ц, салицилна к-на и ниацинамид и кремчета на гарниер). Ще Ви бъда благодарна ако ме коригирате и  ми дадете правилна насока.

П.с  за медицината е ясно,че лекарство за витилиго все още няма, но предвид че се "получава и изтегля" незнайно кога и как, не е лошо една козметична подлога Simple Smile

Благодаря предварително.

Здравейте!

Това ще трябва да е въпрос към дерматолог.
Смятам, че ще е разумно да направите консултация с професионалист дерматолог, за да погледне на живо кожата Ви и да прецени какво желае и от какво има нужда тя в този си етап!

Желая красив и спокоен ден!

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 11:21 от Рaдост

# 185
Здравейте! Имам дъщеря на 7.5 години, с бяла и бледа кожа (общо е от светъл тип -  кожа, коса, очи), чувствителна и склонна към лесно раздразнение. От поне година насам трупа много черни точки, които са вече супер видими в зоната на брадичката, като има и върху и около носа. Има лош навик все да си пипа лицето с мръсни ръце навън, но вече не мога да я гледам така. Измивни продукти и мицеларна вода не вършат работа. Моля, посъветвайте ме на каква процедура/почистване да я заведа. Благодаря!

Здравейте!

В толкова ранна възраст рядко се наблюдава засилена мастна секреция, за да се образуват комедони и "черни точки".

Аз лично не съветвам нищо друго освен слънцезащита и измиване с бебешки продукти за лицето, тялото и косата за тази възраст.

Щом обаче имате проблем със себумна секреция и комедони, може да се замислите за дерматолог и преглед/консултация, където кожата може да бъде видяна на живо!

Красив ден от мен!

# 186
Здравейте,

Страдам от папулопустулозна розацея и ми е много трудно да намеря безопасен начин да се грижа кожата на лицето ми да е добре почистена, хидратирана и защитена. Освен това съм на 45, а за антиейдж продукти дори не смея да мисля, защото всяка грешка означава ново възпаление. Същото е и с гримовете - нямам идея с какво да прикрия безопасно зачервяванията по лицето, когато се появят. Имате ли опит или идеи за такъв тип кожа?

Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 16:10 от Ronja_13

# 187
Здравейте,
Търся богат хидратиращ крем и серум с изчистени съставки. Кожата ми е дехидратирана, сутрин след измиване на лицето, усещам силна опънатост.
Може ли идеи Simple Smile

# 188
Здравейте,
След бременност ми останаха пигментни петна по бузите, челото и над горната устна. Като добавим, че кожата ми е смесена, ще кърмя още поне година и съм на 34 години, бихте ли могъл да ме насочите към подходяща козметика?
Също така може ли препоръки коя бюджетна слънцезащита е подходяща?

Здравейте!

Да започнем с това, какво използвате в момента?
От почистване до слънцезащита.
След това ще помислим и напаснем рутината Ви!

Лек ден!

Здравейте, засега използвам само дневен и нощен крем Vichy 89 Mineral 😅 Използвам различни марки слънцезащитна - последно на Avenue.
Честно казано нямам много време и бих се радвала на рутина с малко стъпки.

# 189

Здравейте!

В толкова ранна възраст рядко се наблюдава засилена мастна секреция, за да се образуват комедони и "черни точки".

Аз лично не съветвам нищо друго освен слънцезащита и измиване с бебешки продукти за лицето, тялото и косата за тази възраст.

Щом обаче имате проблем със себумна секреция и комедони, може да се замислите за дерматолог и преглед/консултация, където кожата може да бъде видяна на живо!

Красив ден от мен!

Здравейте,

Благодаря за отговора! Преди време бях попитала позната дерматолог, препоръча бебешка козметика, но полза няма. След известно време посетихме друг специалист, обясни, че за съжаление вече и в ранна възраст се наблюдавали подобни неща, даде мостри на измивна козметика, но отново без ефект. Ще посетим отново специалист.

# 190
Здравейте! Бих искала да помоля за съвет за добра козметика за лице. На 34 г. съм със суха кожа. В момента използвам това: Mixa Hyalurogel Хидратиращ серум за лице с хиалуронова киселина,    
Skin 1004 Madagascar Centella Почистваща пяна за лице 20 мл, като преди почистващата пяна използвам хидратираща мицеларна вода, крем https://www.aptekapromahon.com/frezyderm-moisturizing-plus-cream … 30-50ml-p-87.html и накрая поставям този крем https://benu.bg/cerave-hidratirasht-krem-za-lice-spf30-52ml-840620?_gl=1*fv9ybr*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiA-ty8BhA_EiwAkyoa31e5CXv16DfwYmRabB4SeJ-ZtuZg4b3DFbn4KwFBe2MyQQN2WXEHsxoCtaEQAvD_BwE.
Търся дневен и нощен крем с насоченост и към фините линии и озаряване, като ми се иска дневния отново да има spf поне 50. Този на Frezyderm някак не успява да хидратира. Биххсе радвала и на препоръка за околоочен крем.

Благодаря Ви!

# 191
Здравейте! Интересува ме мнението Ви за козметика на марката Profiderm. Конкретно -https://www.cosmeticsbulgaria.com/product/komplekt-tri-stapki-za-suha-koja-profi-derm-professional/ и   https://www.cosmeticsbulgaria.com/product/eksfoalirasht-pochistv … erm-professional/ . Пише ви 25 годишна. Бих искала да си изградя рутина, с която да предотвратя ранната поява на бръчки 😃нямам проблемна кожа, определям я като нормална. Измивам лицето си с две стъпки-продукти от парфюмерии (предимно на Гарниер). Също, чета за ползите от ретинола, но не знам подходящ ли е за по-млада кожа.

# 192
Здравейте,какви продукти за дневна и нощна грижа бихте ми препоръчали,кожата ми е комбинирана и имам финни линии на челото и под очите,на 35г.съм,ако може да ми напишете точно имената на продуктите ще съм ви много благодарна 😊

# 193
Здравейте !
Бихте ли ми помогнали в избора на нещо почистващо за лице против черни точки и запушени пори .На 35 г. съм ,със смесена към суха кожа и ежедневно ми излизат нови черни точки и запушени пори ,особено по брадичката и носа .
Вечер почиствам с розовата мицеларна вида на Биодерма , и зелената пяна на Cerave .От време на време използвам Garnier pure activ с въглен ,както и 1%ретонол или 10%ниациамид.Отгоре слагам някакъв хидратиращ крем ( в момента Snp prep и някакъв околоочен.
Тази вечерна рутина ,ок ли е според вас ?
Сутрин не почиствам с нищо , а може би трябва ?
Моля за съвет

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 23:45 от Koledna elha

# 194
Здравейте. На 37г. Бих искала да ме посъветвате каква рутина да следвам. Към момента не правя почти нищо. Ползвам измивен гел - https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010020792 . Преди време използвах серумите вечер La Roche-Posay Hyalu B5 и сутрин La Roche-Posay Pure Vitamin C12 без никакъв крем след тях. Ползвала съм и на The ordinary, но трудно се ориентирам в наименованията и не зная кой продукт с кой да комбинирам и кога да слагам.
Иска ми се да стана по-редовна и да се грижа по-адекватно за кожата си - нормална/смесена, в последно време със ситни пъпчици над горната устна, около носа и по брадичката, черни точки по носа и пъпки по време на цикъл. Моля, насочете ме какви продукти е добре да ползвам?

Общи условия

Активация на акаунт