Седмокласници 2023/2024 - тема 8 - здрави нерви и дълбоко дишане

• 41 572
  • 770
  •   1
Отговори
# 150
Да е жива и здрава рожденичката! Да има много късмет във всичко! И най-вече отлично представяне на НВО!
Честита пролет на всички! Нека пролетта ни зареди с повече усмивки и търпение!

# 151
Да е здраво, щастливо и успешно детето !

# 152
Здраве и късмет да са винаги с нея. Нека е щастлива, уверена в себе си, позитивно настроена, оптимист.

# 153
  • Бургас
Bibi, честита да е Теа! Да е много здрава, щастлива, с късмет в живота и все така прекрасна! Весел празник на цялото семейство! ❤️🍀🎁🎊🎂
Явно само моето дете е по-пълно, въпреки старанието ми да не яде боклуци.  В училище не мога да контролирам,  като самият той не разбира, че не е ок. Говорим, говорим... Малко като с ученето и подготовката.  Уж иска да учи, ама няма желание 🤭
Почивка му дадох близо 10 дни в края на срока и сега ваканцията мисля малко да се поупражнява, че изобщо не е ок тази втора смяна. Иначе е 170см., около 85 кг. и 43 номер обувки.   При нас и гена явно си казва думата, но много се надявам сега да расте вече само на височина,  а не на широчина. Аз съм много дребна 157см и честно казано, никога не съм имала комплекс от това. Различни са децата, важното е да са живи и здрави.
Имам проблем смятам с моят тийн. Изобщо не му се учи. Ама грам. Много зор, а никога не съм го натискала прекалено. Не знам как да подходя. Не искам да му прибирам плейстейшъна или да го лишавам от излизане през почивните дни, но явно ще трябва да прибера кабелите на играта.

# 154
От поведението на моята хич не съм доволна, но миналата седмица и тази прави с частната учителка първи модул на тестове за НВО и успя да докара 47 и 52 точки, като днес ми се похвали, че й е било лесно, а в задачата за редактиране успяла да открие 13 от 14 грешки. Чак тя не може да си повярва и вика "Аз май не съм глупава". Не можем да се мерим с резултатите на повечето наборчета, но за мен четворките на последните тестове, петицата по химия са си радостни събития, защото знам колко усилия се крият зад тях. Както и на тестовете, които прави на частните уроци. Ако задържи така и продължи да надгражда 70-80 точки на НВО БЕЛ ще станат реалност.

# 155
Да почерпя виртуано, че днес и най-малкото дете в семейството придоби право на лична карта:

Само да е здрава и щастлива!
Честит празник! Здраве, щастие и много успехи!

# 156
  • София
Bibi, здрава и много щастлива да бъде!

# 157
Честито на наборката, най-вече да е здрава, а всичко останало ще се нареди по най-добрия начин.

Мама Ру, разбира се, че не е глупава и трябва често това да им се повтаря на децата. Как решава задачи или пише преразказ не е универсален аршин за заложбите и потенциала им. И без това минават през мелачка, която ги кара да се съмняват в качествата си. Всяко дете е добро в нещо и най-добритя подход, според мен, е да ги насочваме към него, а не към дефицитите им.
И още нещо - много по-голям набор от качества са необходими за "успех" в живота. Невинаги отличниците се справят добре в истинския живот, когато трябва находчивост, комбинативност и гъвкавост в решенията.

# 158
Честит празник на рожденичката! Да е жива, здрава и късметлийка! Весел празник на цялото семейство!

Мама Ру, много се радвам на споделеното от теб! Окуражавай я! Аз на моя се опитвам да му "набивам" в главата, че като трупа знания и упражнява наученото, няма как да не се представи добре. Той още е във фаза на "енергоспестяване" Simple Smile

# 159
Биби, честита рожденичка! Да е здрава и щастлива и да има късмет в живота! Само след няколко години всичките ни тревоги кой къде ще учи, ще са без значение.
МамаРу, браво на девойката. Разбира се, че може.
Моята също я мързи. Даже ми казва, че ако не мърморя да седне да направи някой тест, може и сама да прояви желание. Но като аз й казвам, нямало да седне. Та си мисля до края на месеца да я оставя и да видя ще прояви ли инициатива. Но ако не, ще мисля после какво да правя. Много е разсеяна, милата, но то по-концентрирана едва ли ще стане до юни.

# 160
Умеят ли децата ви да разкават уроците си? Вчера се наложи да се намеся заради контролно по история...наборката не пожела да преразкаже урокът, но и аз като го прочетох - не успях. Само дати и имена...Последните години забелязвам, че и по география материята е изключително суха. Така ли беше при нас или аз съм забравила вече?

# 161
Умеят ли децата ви да разкават уроците си? Вчера се наложи да се намеся заради контролно по история...наборката не пожела да преразкаже урокът, но и аз като го прочетох - не успях. Само дати и имена...Последните години забелязвам, че и по география материята е изключително суха. Така ли беше при нас или аз съм забравила вече?

За мен географията си остана един неприятен час с ненужно зубрене на фактология. По история в някои години учебниците бяха не-че-ти-ми. Имам конкретни спомени от учебника в 7 клас, мисля, когато се започваше с историята на градовете-държави в Шумер. Някои уроци имаха толкова академичен стил, че трудно разбирах.

Сега ми се струва, че учебниците са далеч по-добре подготвени. Друг е въпросът така ли трябва да се учи история - със сухи факти. Прави ми впечатление, че и учителите се стараят да улеснят децата, като им дават творчески домашни. По география се правеха макети на континенти по едно време.

# 162
За разказване и е по- лесно. Но виж за наизустяване на нови имена е трудно. По биология утре имат тест и госпожата най- много щяла да държи да знаят имена на червеи и кой какъв краен и междинен гостоприемник има. Ей такова изреждане на имена моето не може да запомни.

# 163
  • Варна
Биби, честита да е порасналата госпожица! Здраве, щастие и много успехи!
Мама Ру, ще се справи детето! Трябва само да си вярва!
Относно разказвателните предмети, отдавна учителите не изпитват, както нас навремето - прави и пред дъската. Изпитванията са основно писмени тип тест и рядко устно- отговор на конкретен въпрос. А и в самите учебници не виждам много текст, който да бъде научен и преразказан

# 164
  • София
Биби, да ти е жива, здрава и успешна девойката! Да е все така упорита, борбена и с лекота да постига целите си! Голяма красавица е. Да я нагушкаш от нас с младежа.  Heart

Mama Ru много, много се зарадвах на последния ти пост! Дано има късмет детето и да изненада и двете ви с прекрасни резултати! Труда винаги се отплаща...

*Sesil* аз отдавна прибрах кабелите. Сега съм го заплашила, че и телефона ще се загуби. Ефект - никакъв! Докато сами не проумеят, че е за тях ние можем само да обясняваме и крещим без полза. Моя даже не ме и чува вече като говоря. Angry

Общи условия

Активация на акаунт