Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 581
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 185
Аз се следих само по ЗК и не са ми вземали никакви пари нито за изследвания, нито ехограф, а ходех всеки месец редовно. Единствено трите ФМ си ги плащах на частно.
Принципно се води, че ЗК ти покрива само 2 прегледа с ехограф, мисля че беше, но зависи на какъв лекар ще попаднеш също.
Абсолютно същото и при мен,само ФМ съм си плащала.

# 1 186
Момичета, има начин и ЗК пуска повече ехографии, водят ни рискови.
През три седмици от регистрация по каса до 36-та влючително, не плащах за ехограф. В здравното ми досие по каса са описани ехографиите

# 1 187
  • Пловдив
Аз също по ЗК нищо не плащам, но реших да раждам в частна болница и почнах да ходя от 6-ти месец някъде и при гинеколога, който ще ме изражда. Отделно забелязах и пропуски на тази по ЗК, което свали част от доверието ми към нея.

# 1 188
И аз не съм плащала нищо по ЗК . Всеки месец ехограф и изследвания правех. Отделно си ходех на ФМ в Надежда и ползвах др Патрикова, за съвети като от ЖК , освен за морфологията, тя много ми обръщаше внимание. Родих в Надежда.

Момичета , как се справихте с памперсите Cry
Направо ми идва да се гръмна
Confounded
Свалих памперса и на двамата , момичето за цял ден ,нито веднъж не поиска да седне на гърне или тоалетната , на всичкото отгоре , като се напишка не дава да я преоблека. Върнах памперса, просто изглежда безнадеждно. Но момчето се изпишка няколко пъти на тоалетната чиния и реших да не му връщам памперса , да ама, момичето ревнува и не ми дава да седя в тоалетната с момчето, реве ,бута ме да изляза от тоалетната, крещи че в тоалетната  ,,има мечка,, и някакви подобни циркове. Направо имам чувството, че главата ще ми експлодира. Момчето си се напишква , не му пречи че е мокър , ако не видя да го сменя , така ще си седи , но някой път се изпишква и в тоалетната, май е въпрос на късмет и на настроение ,не ме притеснява толкова че се напишква , колкото целия цирк на сестра му . Супер изнервящо е... Днес и вчера излизахме и за на вън му сложих памперс и на него , май малко се обърква така , допълнително. На 2,3г са.

# 1 189
Лизи, махнеш ли веднъж не слагай повече, поне през деня. Айде за нощем може да отложиш малко. Наистина се объркват така. Съветът ми е да хванеш по-приучаващия се, ама така че и другия да вижда какво прави. За това може би е по-добре първо на гърнето. Научи ли се единия, другият ще иска да не остане назад. Малко кофти период е сега в студеното с излизанията обаче, та не знам. Аз изчаках да се стопли малко, че дори да се напикаят, да не замръзнат докато ги преобувам.

# 1 190
Лятото ни мина по болници с болести и въобще не съм мислила за гърне. А и като цяло ,те не искаха да сядат на него , правеха мостове. Сега не е по различно, отново не искат гърне , момчето има шанс на тоалетната чиния ,но тя е само една, момичето се сърдеше в началото че той сяда и ревеше ,че иска и тя , той се заинатява и не иска да стане , след това тя не иска да седне и сега дойде цирка, че ревнува и не дава въобще да седя до него , той като седне на тоалетната, как да му говоря , обяснявам и задържа на тоалетната , докато тя пищи . Това направо е кошмар. Не ми се чака до следващото лято , защото ще са почти на 3г , големи ми се виждат. А момчето си се напишква и в тоя студ пък ми е немислимо какво ще го правя ,ако се напишка навън. Днес бяхме цял до обяд по банки, КАТ и подобни , направо му сложих памперс , в тея институции няма къде да го преобличам, а и да пишка няма къде в тоя студ, вчера пък на логопед и там ме беше страх да не напишка кабинета и така вероятно  го обърквам.  Абе голям филм е това... А правих игри , куклата ака на гърне , слагах маслини , все едно наистина се е изакала, пляскахме , книжки за гърне от лятото четем... И това , че не искат да ги преобличам, като се напишкат е много странно... Децата обикновено им е неприятно като са мокри, но явно не и на мойте.
Вече върнах памперса на момичето, дори и да е грешка , надявам се момчето , като свикне да пишка на тоалетната и тя да започне да иска, силно се надявам да не стане  обратно, тя като се напишква , той да копира нея и да започне пак да се напишква.

Лизи, махнеш ли веднъж не слагай повече, поне през деня. Айде за нощем може да отложиш малко. Наистина се объркват така. Съветът ми е да хванеш по-приучаващия се, ама така че и другия да вижда какво прави. За това може би е по-добре първо на гърнето. Научи ли се единия, другият ще иска да не остане назад. Малко кофти период е сега в студеното с излизанията обаче, та не знам. Аз изчаках да се стопли малко, че дори да се напикаят, да не замръзнат докато ги преобувам.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 14:45 от Lizi:) :)

# 1 191
За двуплодна не бих разчитала само на ЗК. В чужбина се полагат много повече прегледи при рискова (наистина рискова, а не просто двуплодна нормално протичаща бременност). Аз ходих през ден последните месец и половина като се сменяха фетална морфология при съответния специалист и Оксфорд тонове при гинеколог, а иначе в продължение на месеци през 2 седмици имах фетална + гинекологична консултация. Всичко се покри от здравните, но това нещо не се случва по ЗК в България. Поне няма да са чак толкова прегледи.
Като цяло преди 12гс няма какво да се направи…и да се следи изкъсо и да не се следи…ако нещата тръгнат в грешната посока, няма какво да ги спре. Системите за предотвратяване на спонтанен аборт до 12-14гс са пълен фарс.
Успешна и безпроблемна бременност желая!

# 1 192
Ако виждате, че не са готови за гърне ги оставете за седмица две, в които им говорите постоянно за това и след това пробвайте.
При мен едната се научи по-бързо от другата. Учих ги на гърне. В един момент го изнесох и започнах да слагам куклите, да им показвам. Иначе и те правеха мост на него. Седнаха, пробваха, като зацепиха какво става нещата с едната станаха за два дни, с другата около 3-4. Просто си изградих рутина. Сутрин стават и са на гърне, закусват-гърне, след един час пак гърне.

# 1 193
Звучи много добре 3,4 дни, ще пробвам още малко момчето за всеки случай и ще реша после , как да процедирам . Те са си инати , ако се заинатят и не искат въобще да сядат , може би ще спра за две седмици.

Ако виждате, че не са готови за гърне ги оставете за седмица две, в които им говорите постоянно за това и след това пробвайте.
При мен едната се научи по-бързо от другата. Учих ги на гърне. В един момент го изнесох и започнах да слагам куклите, да им показвам. Иначе и те правеха мост на него. Седнаха, пробваха, като зацепиха какво става нещата с едната станаха за два дни, с другата около 3-4. Просто си изградих рутина. Сутрин стават и са на гърне, закусват-гърне, след един час пак гърне.

# 1 194
Нищо не съм правила с тях на всяка цена. Проба-грешка е ситуацията там. Много говорене, показване и т.н.
Вече са на 5 и аз имам друга драма, не казват "Р", ама никак не го казват. И реших, че лятото ще ги запиша на логопед. Въобще все има нещо да те притеснява.

# 1 195
Здравейте, днес мойте близнаци бяха изведени от ковиос и ги сложиха на Термо легло .Сложиха ме при тях и ме оставиха с двамата като ме питаха за кърма дали искам да пробвам да кърмя. Викам нямам все още опитвам с помпа ,но нищо.И акушерката нищо вика пробвай по 15 Мин на гърда да видиш как ще е и като ревнаха и двамата мале мила едното го държа на гърдата другото го залъгвам с шишето от тях което ни дават, но си е предизвикателство естествено си ги нахраних шишетата и успях да си ги уригна  Та първото ми хранене си беше малко шантаво но се взех в ръце и викам трябва да се нахранят няма начин Grinning. До 5 дни ще ни изпишат Simple Smile !

# 1 196
На мен някаква коластра ми се появи (капки) след 4 дни. После отне още 2-3-4 дни, докато имаше коластра 20-30мл.
След 2 седмици текна мляко, но никога не стигна за 2 деца. Имах по 100мл на помпане, но не на всеки 3 часа.
След седмица млякото тотално се дръпна и успях пак с помпане да докарам до 50-60мл.
Голяма сага ми е с кърменето/помпането, но още се мъча.
Който успява да се помпи на 3часа с близнаци, браво…аз не успявам. 🥴
На кърма огладняват много…

# 1 197
Shine, първо честито и второ - страхотни новини с изписването! Да са здрави и силни деца!

При мен кърмата започна бавно, по 20-30 в началото, но се цедих много и се увеличи. Но забелязах, че отнема време да се види промяна и тогава е много лесно да се загуби мотивация. Но аз успях от доста скромен старт да стигна до сегашния момент и да направя резерв във фризера и да има понякога по 370, което си е рекорд за мен. Не беше лесно, но ако това е желанието на майката може да потръгне, ако няма специални причини да не. На мен ми беше особено трудно с цеденето, плакала съм, че съм с вързани ръце. Взех си безжична помпа и направо се родих с нея - мога да чистя и да се занимавам с бебетата. С нея успявам и да правя чести сесии на цедене по 5-10 минути, ако наистина нямам време. Мога и в колата и къде ли не. Това наистина повлия. Пия и разните лактогенни чайове. А самото кърмене на двамата в тандем си е екшън (2м сме и чак сега мисля, че успявам без приятелят ми да ги наглася) успех! Heart

# 1 198
  • Пловдив
Аз видях, че при стискане, ми излизат някакви капчици коластра. Кърма дали ще имам - не знам. Но и не мисля да се впрягам толкова ако нямам.
Сега ми е притеснено, че лекарят иска секциото да е на 36+5, а не мисля, че ще са пораснали толкова. В 34 +2 бяха 2090 и 1980 , но това е ехограф и знам, че често са по-малки в действителност.

# 1 199
Благодаря ви аз реших да се опитам колкото мога исках поне месец , но ще видим! Каквото децата пожелаят така ще е Simple Smile !

Общи условия

Активация на акаунт