Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 548
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 200
Лятна буря, виждала съм и да излизат по-големи понякога. При нас ехографът беше точен, но въпреки, че бяхме лекички (в 37+2 по почти 2200 и 2300) бяхме доносени, а това е най-важно за адаптивността, грамчета се трупат и после Blush лекарят каза ли защо тогава?

# 1 201
При мен излязоха по - големи, отколкото ги мериха. Но както се видя в нашия случай, кг нямат никакво значение.

# 1 202
Здравейте, а да ви попитам кога се очаква да качват най-много и бебетата и майката? Аз съм в 27 г.с и едното е 1004 гр., а другото 958 гр. Докторката каза,че това не го брои за разлика,и че всичко е супер. Качила съм 12 кг досега. Питам ви за да знам какво да очаквам. Благодаря предварително.

# 1 203
За кърменето, яко гледате колко кърма изкарвате след кърмене и очаквате някакви огромни количества, няма смисъл. Аз кърмих и двете, но с помпа повече от 10 млн не съм изкарвала. Не съм кърмила на 3 часа, имало е дни бебетата са на гърдите ми почти постоянно. Досадно е в началото, факт.

Наддаването е много индивидуално. Важното е да са доносени и да са родени в добри седмици.

# 1 204
  • Пловдив
Джу06, засега имат леко забавяне с около 2 седмици на коремчетата. Но когато го питах дали не може да отложим поне за 30.-31.12 , когато ще съм в 37+1/2 и той директно си ми каза - все пак е по-удобно едно планово секцио преди обед, отколкото да се събира екип в 2 през нощта.

# 1 205
Аз ви съветвам, да опитвате да достигате до 37 г.с. защото лекарите ще ги извадят и ще си заминат, но вие ще останете с недоносените бебета и техните проблеми. Не ме разбирайте погрешно, но вие гледайте вашата и тяхната(на бебетата) сигурност и интерес, а не лекарите да си изкарат добре празниците.

# 1 206
  • Пловдив
Напълно съм съгласна с вас. На два пъти повдигам темата да изчакаме поне още 3 или 4 дни, ако трябва и в болница да вляза, за да съм под наблюдение, но без успех. Не знам как да се наложа над лекаря. В същото време казва, че бебетата се чувстват добре в мен и водите им са добре. Не знае дали ще дочакаме 36+5, но ако това се случело, няма смисъл да ги държим повече и да тръгнат сами. Остават ми още два прегледа , като последният ще е на 36+1, надявам се всичко да си е добре дотогава и да мога да променя решението му. За мен няма значение дали ще съм планово или спешно секцио, искам да си се развият максимално най- много.

# 1 207
Така е моят лекар държеше да родя в 37+ и си ме оперира на 4тия ден почти в 38 ма.И са добре бързо се адаптират и хапват.

# 1 208
И съм съгласна и не съм.
От опита ми наистина е по - добре неонатолозите да са подготвени, отколкото да ги свикват по спешност. И двамата ми сина не изплакаха, наложи се да ги реанимират в родилна зала. Нататък мисля не съм разказвала, но то не е много за разказване и без това. Ако се беше случило през нощта, не казвам, че нямаше да се справят, но все пак..
Естествено, по - близо до термин е най - добре.

# 1 209
Лятна буря, честно казано ми звучи, че лекарят ти си ги гласи на него да му е удобно, спрямо неговия график. Аз не бих била съгласна. Щом аз след толкова аборти, хистероскопия и серклаж устисках до 37+6 със започнала паднала тапа, всяка може.
Относно повикването на екип- в крайна сметка, който за каквото е учил. Трябва да са 24/7 на разположение и да са адекватни.
Просто заяви, че искаш 37-ма и това е. Има вариант да измисли причина и да те убеди да ги извадите по-рано, аз не бих му ми имала доверие, съжалявам.

# 1 210
Аз родих в 36+3, планово. Лекарят ми искаше да е подготвен, аз също. Но аз си бях голяма паника през цялата бременност и не исках изненади на края. Изплакаха си, не са били в кувиози, изписаха ни всички заедно. Не ви навивам да раждате по-рано, само казвам, че и в такива случаи може всичко да е наред.

# 1 211
И моя позната с близнаци са я оперирали в 36та. Бебета по 3 кг и никакви проблеми.
Ако нямате доверие на лекаря е друго. Консултирайте се с друг.

# 1 212
Аз имам секцио по спешност с каката. Събраха екипа много бързо, не е имало проблеми. Детето се роди, изплака, всичко беше 6. Но имам и близки с родено дете преди 37-ма г.с. планово секцио, защото лекарката така реши и сега детето има проблеми. Имайте в предвид, е някои неща се виждат после, като започне да говори,да ходи и т.н.
Та за това е моя апел. Отделно, че във всяко отделение има дежурен неонатолог и лекар и не би трябвало да е проблем събирането на екип. Просто това, даване на пари опорочи всичко.

# 1 213
Принципно има преждевременно родени деца без проблеми и доносени с проблеми, та на когото каквото е писано. В случая на Лятна буря бих се консултирала с още един лекар или специалист по фетална медицина. Изоставането не е шега работа и е хубаво да се провери ситуацията. След това да се вземе информирано решение. Помнете, че не всичко е на всяка цена.

# 1 214
Момичета днес ми излезна резултата от 2рата микробиология. Пратих я на докторката,но много се притесних се резултата. Може ли някой,ако е запознат да ми я разчете.

Общи условия

Активация на акаунт