Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 549
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 215
Съгласна съм с Диди тук, допитай се до още един лекар, ако имаш възможност. При нас имаше прееклампсия и в момента, в който ударихме 37 започнахме индукция, родих в полунощ със 7 човека в стаята в готовност за действие, ако се стигне до секцио, но екипи винаги има (или би трябвало). Добре, че не ни се е налагало. Стискам палци и се надявам екипът да е добър! Запази спокойствие, имай доверие и на бебетата Heart

# 1 216
Писала съм и преди, и аз родих планово, тапата си падаше 5 дни преди плановото.
Krisito- Какво точно те притеснява?
Микробиологията ти е ок.

# 1 217
Джу, възхищавам ти се. Родила си естествено близнаци, браво Hug Аз още не съм питала дали имам шанс за нормално раждане или задължително трябва да е секцио. Но и още е рано да мисля за това.
Съгласна съм с Диди тук, допитай се до още един лекар, ако имаш възможност. При нас имаше прееклампсия и в момента, в който ударихме 37 започнахме индукция, родих в полунощ със 7 човека в стаята в готовност за действие, ако се стигне до секцио, но екипи винаги има (или би трябвало). Добре, че не ни се е налагало. Стискам палци и се надявам екипът да е добър! Запази спокойствие, имай доверие и на бебетата Heart

# 1 218
Писала съм и преди, и аз родих планово, тапата си падаше 5 дни преди плановото.
Krisito- Какво точно те притеснява?
Микробиологията ти е ок.
Притесняваш ме,че пише пасаж,но и докторката ми се обади. Каза,че е чиста. Благодаря!

# 1 219
И мойте лекари гонеха 37+гс. Родих 37+1гс , като последната седмица лежах в болница. И на едното бебе му беше трудна адаптацията, с ниско тегло ,беше за малко в кувиоз и на венозно хранене. Сега е по голяма от връстниците си , на 2,3г.

Криси, микробиологията изглежда добре, няма бактерии!

# 1 220
Дъщеря ми е родена 37ма седмица и нямаше проблеми. Сега с близнаците имаше едно бебе, родено естествено, 35та седмица - изписаха си ги на 3тия ден, както е по протокол. Никакви проблеми. Много зависи.

# 1 221
Да , въпрос на късмет , както се казва, аз бях с две майки в болницата с близнаци , те родиха 36+1 и 36+3 и ги изписаха след 5 дни , мойте си полежаха две седмици , въпреки доносеността.  Но все пак бих търсила вариант да прескочат 37+гс. Ако няма медицински спънки , разбира се.  Мойте въпреки ,че са доносени , момчето, което по голямо се роди 2,690кг, и му откриха малък сърдечен дефект , който е присъщ за недоносени , уж много рядко се случва при доносени , но ето , но това слава богу по никакъв начин не пречи за момента. Та определено си е на късмет

Дъщеря ми е родена 37ма седмица и нямаше проблеми. Сега с близнаците имаше едно бебе, родено естествено, 35та седмица - изписаха си ги на 3тия ден, както е по протокол. Никакви проблеми. Много зависи.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 16:39 от Lizi:) :)

# 1 222
Marmoleta, благодаря! Много неща бяха благоприятни, за да ни се получи. Малките си бяха с главите надолу и на девойката, която излезе втора не й хрумна да прави салто след излизането на брат й, но и екипът беше много добър и ме следиха през цялото време - добра анестезиоложка, което позволи хем да не ме боли, хем да успеем с напъните, и бяхме под много наблюдение с окситоцина. Въобще успяха да го направят, моят принос беше да запазя самообладание (не че ми е талант изобщо). Стискам палци на чакащите мами, а на родилите - благодаря, че споделяте опита си! Когато родите новите ще видите как тези тревоги с раждането остават назад и се почва храненето и всичко останало. Така чета и мамите с бебчета по-големи от нас. Приключението се мени с всяка седмица!

# 1 223
Определено приключението става все по-интересно със всеки изминал ден. Като бяха малки коликите и зъбите ми бяха толкова тревожно нещо, а сега чак ми е смешно колко съм се вживявала. Ама да са здрави всичи деца и ние покрай тях, че докато са обърнем ще са на 18 вече 😁

# 1 224
Определено приключението става все по-интересно със всеки изминал ден. Като бяха малки коликите и зъбите ми бяха толкова тревожно нещо, а сега чак ми е смешно колко съм се вживявала. Ама да са здрави всичи деца и ние покрай тях, че докато са обърнем ще са на 18 вече 😁
Тревожно не знам, но тук госпожиците не мигват. Едната реве до 2-3 сутринта, а другата м/у 3 и 10 сътринта… 🥴
Не знам що за колики са това и кога ще ‘изчезнат’, но за сега са тегави. 🥴

# 1 225
Anniey, аз давах за коликите абоколикен с лайка, но е с натрупване и леки нагревки с черешови кощилки от ДМ

# 1 226
Ох, коликите бяха ад. Едната започваше да реве в 1 през нощта, после другата. Понякога се засичаха. Всеки е давал какво ли не, на едно работи едно, на други друго. Просто опитвате. След коликите идват зъбите. Пожелавам им да им избият като на едната близначка. Сумтеше две нощи и на третата имахме зъб. Голям кеф.
Каката ми разказа играта със зъбите. Пишеше по цели нощи от болка.

Всяко нещо с времето си, както се казва.

# 1 227
Най- големият ми страх беше докторите да не ме натискат да ги раждам по-рано. Слава богу не попаднах на такива доктори. Казваха ми, че зреят като ябълки на дърво. Колкото по дълго стои на дървото по-добре зрее. Накрая бяха спрели да растат, но си стояха там и изобщо не им се излизаше. В 39г.с родих, но аз не издържах, те щяха още да изкарат.

# 1 228
Интересно, че моите така и не проявиха признаци на колики. Но в момента се мъчат със зъбките и вечер, както и половината нощ, спят много трудно, не искат в леглата си. От 5-6 сутринта и целия ден спят добре.

За раждането: в 37+1 се получи добре, но ако няма кой да ви ги даде веднага да сучат, мъките няма да ви се разминат... Трябва да се мисли и за после.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 15:13 от Mama2288

# 1 229
Моите също започнаха едни примрънквания и приревавания през нощта. Мисля че зъби започнаха да ги тормозят.

Общи условия

Активация на акаунт