Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 472
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 350
И аз имах такава тетрадка 😀 Всичко се пишеше.. Кога и по колко са яли, кога съм давала капки за колко, кога са акали.. Сега като са болни пак вадя тетрадката, защото се бъркам на коя какво лекарство съм дала.

# 1 351
Чак се чудя как сте намирали време да водите записки. Аз нямах никакво свободно време, дори да се изцедя. Момчето само ревеше, момичето до 3-4-ти месец имаше колики, и тя ревеше. И до днес ( 1,4 г.) момчето си остана лакомник.

# 1 352
Момичета вече 6 ден сме в болница. 33+3 с изтичане на околоплодни води. Вчера на доплера имаха води и кръвотока е ок. Пускат тонове и изследвания всеки ден. На ангибиотик съм и биха 2 инжекции за дробчетата. Аг иска да устискам до 30 и ги вадим. Някой имал ли е този проблем? Какво да очаквам? Трябва ми подкрепата ви:disappointed_relieved:

# 1 353
Krisito32 тъкмо одеве за теб си мислех Heart Стискам палци всичко да е наред с бебетата и да не бързат да излизат. Да постоят на уютно в коремчето на мама възможно най-дълго Blue Heart Purple Heart

# 1 354
Krisito32 тъкмо одеве за теб си мислех Heart Стискам палци всичко да е наред с бебетата и да не бързат да излизат. Да постоят на уютно в коремчето на мама възможно най-дълго Blue Heart Purple Heart

Благодаря! Дано! Ако устискаме на 30.1 ще ги вадим. Да влезна в 34 г.с. моля се само да се адаптират бързо и да не са мн мънички,че всеки лекар Дето ме гледа цяла сед различно ги изкарва. АГ каза,че затова иска да устисщам до 34 за да дръпнат още малко. Тук в групата има ли борбена мама, която да е родила в 34 г.с.

# 1 355
Момичета вече 6 ден сме в болница. 33+3 с изтичане на околоплодни води. Вчера на доплера имаха води и кръвотока е ок. Пускат тонове и изследвания всеки ден. На ангибиотик съм и биха 2 инжекции за дробчетата. Аг иска да устискам до 30 и ги вадим. Някой имал ли е този проблем? Какво да очаквам? Трябва ми подкрепата ви:disappointed_relieved:

В 33+1 седмица вечерта си помислих, че се напишквам.
Оказа се, че ми изтичат водитите.
Оперирахаме сутринта.
Лекарят който ме следеше ме бе накарал 3 дни преди това да си бия инжекции за дропчетата за всеки случай понеже имаха разлика повече от 500гр  и така или иначе щеше да ги вадят.
Та родиха се Б1 1490гр, Б2 2170гр 😀
Б2 го изписаха 2 седмици след мен.
Б1 седя 2 седмици в неонатологията и 2 седмици на до отглеждане, надаване на тегло( във Варна ги местят в кв  Виница)
Сега са на 2г и 6м Б1 е 12.6кг,
Б2 16.5 кг и ми късат нервите.
Стискам палци всичко да е наред при вас.
Не можете да си представите колко борбени малките човечета.

Та по повод храненето и режима.
Винаги съм ги приспивала и хранила по едно и също време с разлика 20-тина минути когато се налагало.
Нооооо, такъв авто гол си вкарахме.
На 2г и 3 м още имаха едно нощно мляко освен това за заспиване.
И ме посъветваха да дамам вода....
И няма такава греда.
Сега между 1.00ч  посред нощ, до 04.00ч е най- големият ми кошмар. Стават през 20минути или в най-добрият случай през час.
Да давам мляко или вода каквото имам под ръка.
(Ядат си доволно през деня, не мисля, че не им стига храната)
И баща им не издържа и се изнесе в хола и аз от 2 месеца спя с тия малки "терористи" и няма 2 часа на куб спане....

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 16:25 от Joy Joy

# 1 356
Аз съм писала и преди. Не си причиних махането на нощното мляко. Сами го отказаха доста късно, на три години и нещо. Недоспиването ме убиваше и с нощно мляко, а без него трябваше да се гръмна. Ходех и на работа, върнах се като бяха на година и четиримесеца, ако не спяха щях да се гръмна. Отидох е на екскурзия и им казах, че сме забравили шишетата(бях ги взела, не ги извадих). Бяха толкова уморени, че заспаха без тях. Така няколко дни и свикнаха.

Кураж Криси всичко ще е наред!

# 1 357
34та родих аз. Момчета. Първи -2440, втори - 2590. Бяха с инфекция, както се оказа и аз. Бяха интубирани 5 дни, единия 13 дни в кувьоз, другия 14. Общо 19 дни в неото. Изписаха ги по 2 кила и половина.
По - големия на килограми на месец беше в болница 10 дни за уроинфекция. Преливаха му кръв. Другия пие втори Аб в рамките на месеца - уроинфекция първия път, отит втория.
Почти на 6 месеца са в момента, обръщат се навсякъде, по - малкия на кг (който беше доста по - зле от брат си в началото и беше кислородо зависим доста по - дълго), първи започна да се обръща, задържа се седнал и лази като войник. Много жилав излезе.
С това цялото искам да ти кажа, че колкото и черно да ти изглежда в момента, децата са силни и се справят.
Успех ти пожелавам!

# 1 358
Krisito32, пожелавам ти много сили и търпение. Тези малките са по-силни от колко си представяме. Моите са родени доста по-рано от 34та, ама въпреки лошите прогнизи са здрави 4г диваци.
Мляко и аз не съм махала, даже имах един отчаян период, в който дори аз ги будех нощем да ядат, защото исках дс избегна ревът и писъците. Някъде на година и малко сами го отказаха изцяло. Може би храната от кухнята ги засищаше.

# 1 359
Моля за мнение,чувствам,че нещо бъркам. Едната ми близначка се захрани чудесно,но от няколко дни не иска да яде пюре,едвам се храни и с мляко. Има 2 зъбчета,а венците й са страшно зачервени и набобчени. Мажа я с гел,давам й прахчета за болките,но вече ми е мъка всяко нейно хранене и се притеснявам да не се влоши здравето й,както и да не изостане много спрямо другата,която пу пу е лакома и всичко яде.Четох да не й давам пюрета известно време,че може да има кофти асоциация с тях,но колко време да е това....моля за съвет от вашия опит. Бебетата са на 8 месеца,родени в 37 г.с ако е от значение.

# 1 360
При нас каката отказваше да яде докато и избиваха зъби и караше само на мляко. Дали я болеше от лъжицата, дали нещо друго не знам, но беше ужасно. Съвета ми е, да не натискате с ядене на пюре. На тази близначка давайте мляко като преди това пробвате пюре, а другата я хранете с пюре но такива с които сте захранили. Все ще избие този зъб/зъби.

# 1 361
Тук ни изписаха с режим ‘на контролирано поискване’. Небуденето също е режим…’на поискване’.
С други думи детето се оставя максимум 5 часа да спи и се буди тогава. Иначе не се буди.
Двете ядат през деня почти винаги на 3часа, но има дни и дни. Вечер ядат на 4-5 часа.
Като цяло предпочитат ‘натуралния режим’, който за мен има смисъл и работи най-добре за децата, които са ни се паднали на нас. Simple Smile
Списък и ние правехме. Сега съм го оставила списъка, защото забелязвам, че прекалено много натискам неядящото дете да яде, ако не си е стигнало мл на ден. Това само я стресира и най-много да повърне, но няма огромна полза от прекомерното настояване, за да стигне целта си.
Относно целевите мл на ден има различни формули. Най-популярната е 1/6 от теглото на детето в грамове съотства на мл на ден, които трябва да изпие.
Има и формула (тегло в грамове / 0.7)*100 = мл на ден.
Докторът каза, че детето трябва да пие минимум 100мл на кг тегло, за да поддържа теглото си и трябва да пие +20% от тези мл, за да качва кг.
Общо взето оставих този стрес за сега зад гърба си и тествам без тези сметки за известно време.

# 1 362
Здравейте 🙂 Днеска бях на преглед при друг АГ,понеже моят е в отпуска аз имам час за 4.02,но имах някакво притеснение и отидох при друг. На 9г.с. съм и АГ,която ме прегледа, каза че се вижда някакво друго кръгче,което не знае какво е и следователно другата седмица ти ще си при твоя АГ и той ще ти обясни по подробно ми каза. Сега се чудя дали може да са близнаци, може ли до сега да не се е видяло нещо и сега да се види,но не ми прилича на ембрион

Според вас какво може да е това на долната снимка

# 1 363
На мен,без да твърдя, че съм веща по въпроса, ми прилича на празно сакче.

# 1 364
А какво е би следвало ако е празно, това ще навреди ли по някакъв начин на другия

Общи условия

Активация на акаунт