С какво ви дразнят свекървите? – 155

• 37 452
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И пак стигаме до адекватността на бащата. По презумпция приемам, че ние (майките) сме направили адекватен избор на баща и просто трябва да му обясним какво да (не) прави.

# 661
Баща, който не знае, че на бебе не се дава шоколадов бонбон и мед, да не е малоумен този човек, или не е гледал собственото си дете...

Той въобще досега оставал ли е сам с него?

# 662
  • София
Идеята да ми разреват детето и баща му да тича да ми го връчи за успокояване, не ми допада. Самата идея таткото да прехвърля на майка си бебето, също не ми е по сърце. Нещо - куриерски ли ще изкарва? Ако бащинството му е “Мамо - на!” и “Мила - дръж!”,  мерси му за грижите….

# 663
  • София
Идеята да ми разреват детето и баща му да тича да ми го връчи за успокояване, не ми допада....
И на мен. Негово дете е, сам да си го успокоява. Тамън ще се учи какво е да си родител.

# 664
Не е малоумен, дресиран е. Да цитирам авторката:
Мъжа ми вероятно ще остави майка си да си я гледа както тя знае .
Дори за 1 час да е , знам рецитала хаха
Той отива , майка му я взима още преди да се ошефери бебето къде е .Sweat Smile
Майка му прави неща , които и него го дразнят , той прави забележка , а тя му казва да си гледа работата Joy
Да не говорим, че някои свекърви правят напук на указанията съвсем съзнателно, само докато родителят си обърне погледа. Няма и да разбере таткото какво е станало.

# 665
Първия път ще го връчи на майката, втория ще се опита сам да го успокои, на третия ще се справи.
Вкъщи като сте двамата как се справяте? Само ти успокояваш, а той гледа отстрани ли?

# 666
  • София
Значи трябва да бъде дресиран да си гледа детето.

# 667
Аз сериозно тая мания за контрол над вече възрастни не я разбирам.
Виждам как свекърва ми вътрешно полудява, че пълнолетните й деца имат собствено мнение и действат както си преценят, а не както тя иска и цирка е готов.

# 668
Аз говоря за човек, който от първия ден се грижи абсолютно адекватно за децата си. Когато е сам.

Виждам как свекърва ми вътрешно полудява, че пълнолетните й деца имат собствено мнение и действат както си преценят, а не както тя иска и цирка е готов.

За съжаление, изобщо не е единствена.

# 669
Не е само свекърва ти, майка ми е същата.
Щом един от родителите е с детето, би трябвало да е в безопасност. От баба си...

# 670
Точно хаха . Може би дресиран е подходящата дума .
Не е безотговорен. На тема като захранване , режим на спане и т.н сме на една вълна .
Успява да я успокой , според зависи ситуацията. Понякога може би защото е мъж ли и аз не знам ,не разбира къде е проблема ,но .. Храни я , сменя памперси. Будува с нея .
Вече споделих какъв ми е проблема
Той много добре познава навиците на бебка , виждала съм как казва на майка му да не прави нещо си , но тя го прави и с едно отношение " ти ли ще ме учиш мене " нещо в тая посока .
Ако аз отида с тях , тия своеволия няма да ги има , но ще ми строшат нервите за 2 седмици напред хаха ,може и повече хаха

# 671
Бабата си позволява повече в присъствието на своето дете. Когато партньорът е там, е доста по-обрана. Поне моите наблюдения са такива.

# 672
А не би ли трябвало да се радваш, че децата ти са независими и живеят свой живот?
Ако е "синдрома на празното гнездо" да си вземе куче или котка.
Да се мислиш все за права и всезнаеща накрая те оставя сама като куче, защото никой не иска да те слуша.
Особено ако става дума за партньорите на децата ти.
За каквато и да се мислиш половинките почти винаги печелят.

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 00:45 от Arielle

# 673
  • София
Точно хаха . Може би дресиран е подходящата дума .
Не е безотговорен. На тема като захранване , режим на спане и т.н сме на една вълна .
Успява да я успокой , според зависи ситуацията. Понякога може би защото е мъж ли и аз не знам ,не разбира къде е проблема ,но .. Храни я , сменя памперси. Будува с нея .
Вече споделих какъв ми е проблема
Той много добре познава навиците на бебка , виждала съм как казва на майка му да не прави нещо си , но тя го прави и с едно отношение " ти ли ще ме учиш мене " нещо в тая посока .
Ако аз отида с тях , тия своеволия няма да ги има , но ще ми строшат нервите за 2 седмици напред хаха ,може и повече хаха
Реши проблема с мъжа си.

# 674
  • Варна
Прати само мъжа си, без бебето. Майка му пак ще има снимка с детето за фейса. Но с нейното, не с твоето.

Общи условия

Активация на акаунт