Майски бебета 2024г. - Тема 10

• 36 011
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
За очен аз още се чудя. На обикновен преглед ли се записвате или има специален за бременни? Защото тук не намирам такива.

За естественото раждане, само ще допълня, че може да се поиска епидурална упойка и така да се минимизира болката. Също това, че бащата може да присъства е огромен плюс за нас. Другите позитиви вече сте ги казали.

Аз искам естествено и се опитвам да се подготвя психически. Помага ми да се запозная с фазите и протичането на едно раждане, какво точно се случва и т.н. Да си изградя някакъв план за действие, когато започнат контракциите, дишане, пози, всичко, което може да облекчи нещата. Също моята болница предлага акупунктура, ще отида и на нея. Има и курсове за подготовка, ходим двамата с мъжа ми, запознават ни с болницата, акушерките и всичко останало.

# 106
Iffsy, може ли да дадеш за крема в Надежда за хемороиди малко повече информация.

# 107
Ще взема и аз да мина през офталмолог. Направление от ЛЛ или АГ се взима?

# 108
От лл взех аз направление.

# 109
Час за обикновен очен преглед се записва. Аз съм с късогледство и астигматизъм и затова ходя. Също имам леко повишено очно налягане, но преди бременността правих пахиметрия и се оказа, че имам много дебела роговица и затова така излиза и реално е в норма. Simple Smile

# 110
И аз съм в голямо чудене дали нормално или секцио да е раждането, доктора ми натиска към секцио. Аз съм дребна 150см 40кг преди раждането, а мъжът ми е великан и едър. Бебо е седмица напред, но е с много голяма главичката (3 седмици напред) и това ме притеснява. Доктора казва, че има вероятност да не успее да слезе в таза.

Каза ми в 34-35г.с. да отида на офталмолог.

# 111
Вие си решавате,аз съм по-висока от вас 175 и бях с голямо бебе и НЕ се навих на нормално 😁
Ще цитам доктора ми-Ако ми беше жена нямаше да ти дам да родиш нормално 😇
Не че няма големи бебета,родени нормално.

Ох пак се върна тази умора пия си феро и до обяд съм парцал само лежа .....🤔какво да изследвам

# 112
Аз малко се филмирах. Показателите на щитовидната ми пак са скочили - tsh 4,5. Не мога и не мога вече 7 месеца да я овладея или е 3-4 или 0,40.
А знам, че е важно за интелектуалното и физическо развитие на плода да е в норми. Цяла нощ не спах да го мисля това. Успокоявам се с мисълта, че преди 15/20г не са следили тия показатели и не всеки трети срещнат е с дефицити, амаа🤯

# 113
Аз малко се филмирах. Показателите на щитовидната ми пак са скочили - tsh 4,5. Не мога и не мога вече 7 месеца да я овладея или е 3-4 или 0,40.
А знам, че е важно за интелектуалното и физическо развитие на плода да е в норми. Цяла нощ не спах да го мисля това. Успокоявам се с мисълта, че преди 15/20г не са следили тия показатели и не всеки трети срещнат е с дефицити, амаа🤯

И аз едва преди месец успях да смъкна ТСХ-то под 2 след многократно покачване на дозите на еутирокс.
По принцип не мисля, че има за какво да се притесняваш - и ендокриноложката, и на феталната са ми казвали точно това, което и ти каза - до към тези стойности нещата са ок, преди дори не са се изследвали, притеснителни са доста по-високи стойности - над 7,8,9 и то задържани дълго време.
Все пак обсъдете с ендокринолога ти дали е необходима промяна на дозата ти поне до края да го смъкнеш малко, но не мисля, че трябва да се притесняваш

# 114

Като цяло ендокринологията не е толкова развита и изследвана. И специалистите в България не са много добри. Единствено само за Недялкова съм чувала, че си разбира наистина от работата и хората са доволни от лечението. Но там часовете са за след година. За Янъчкова има добри отзиви май. Тя работи в Щерев и предполагам има по-голям опит с бременни. Иначе ТСХ 4.5 май не е съвсем зле. Да, може и по-добре, но не ти е съвсем критично състоянието. Знам, че и косвено може да повлияе стреса, за това се опитай да го елиминираш по всякакъв начин.

# 115
Iffsy, може ли да дадеш за крема в Надежда за хемороиди малко повече информация.

На последния преглед попитах моя АГ да ми препоръча някакъв крем за хемороиди и той каза, че си правят техен в болницата и е доста ефикасен. Взима се от манипулационната и струва 10лв. Действително прилича точно на домашен мехлем и се държи в хладилник.

Използвам го само от 3 дни и мога да кажа, че наистина има подобрение, но нямам представа колко време ще отнеме да отшуми всичко. Пък и за първи път имам такъв проблем и нямам база за сравнение. Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 13:09 от Iffsy

# 116
Благодаря за успокоителните думи🥰 ще коригирам дозата със сигурност. А за нивото на ендокринолозите в бг не ми се коментира, доста посредствено, а съм била при не малко.

# 117
Лина, аз също съм с ТСХ 4, поне беше толкова миналия месец. Не смятам, че е толкова притеснително, щом ендокриноложката позволи да остана на ниска доза заради страничните ефекти. Каза ми, че много жени имат този проблем през бременноста, тъй като аз никога не съм имала проблеми до сега с хормоните.

Аз също съм на мнение, че всеки трябва да роди така, както би чувствал най-спокоен. Аз всъщност все още не знам 😃. Смятам, че ще ме боли и при двата случая и няма по-леко раждане. Доверявам се на лекаря на този етап за нормално раждане, ако офталмолога позволи.

# 118
Мацки, минавам само да споделя един код за отстъпка за Рая Тойс за 20% : MAG1
Мернах го в една група и ми дойде екстра на мен, ако някоя от вас смята да пазарува скоро, да се възползва 🥰

# 119
Еха това е топ попадение, имаш ли представа до кога е валиден?
Определено има какво да си поръчам от там и на 20% ще ми дойде идеално.

Общи условия

Активация на акаунт