Пролетно-великденски трепети. Немска тема(248)

• 29 770
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Немция
Детски по време на FSJ може да се получават при определено условие: Wenn Ihr Kind einen anerkannten Freiwilligendienst leistet, dann können Sie auch nach dem 18. Geburtstag Ihres Kindes noch Kindergeld bekommen.
За 1 месец "дупка" не вярвам да се спрат, но трябва да се попита.

Става ми мило, когато чета за порасналите и завършващи деца тук. Да са здрави най-вече и с успех да осъществят мечтите си! Heart

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 23:07 от Бибит

# 661
Детски по време на FSJ може да се получават при определено условие: Wenn Ihr Kind einen anerkannten Freiwilligendienst leistet, dann können Sie auch nach dem 18. Geburtstag Ihres Kindes noch Kindergeld bekommen.
За 1 месец "дупка" не вярвам да се спрат.

Става ми мило, когато чета за порасналите и завършващи деца тук. Да са здрави най-вече и с успех да осъществят мечтите си! Heart

Тя пита за след това, до началото на следването.

# 662
  • Deutschland/HE
При нас двата лайстунгс курса са задължително писмени, другият е по желание, както и устните. Задължително е да имаш математика и немски, но дали писмен или устен няма значение. Ако е оставил английски до Q4, може да се яви без проблем.
Дъщеря ми остави информатика, но преподавателя ги посъветва да не избират Аби или да е устна. Тя се е насочила да учи математика или виртшафтсматематик, не иска информатика, медицина и да става учител.

Бела, те сега научиха оценките от писмените, днес трябваше да решат за явяване на повишение. Между 17 и 21 са устните.

# 663
Нашите нищо не са научили още.
На мен ми се повреди съдомиялната. Нещо този калгонит във водата е ужасна работа.

# 664
  • Немция
За 1 месец "дупка" не вярвам да се спрат.

Тя пита за след това, до началото на следването.
Ето това намерих за след това:

Solange die Altersgrenze von 25 nicht überschritten ist, kann es Kindergeld während Übergangszeiten oder Wartesemester zwischen Schule und Studium oder Bachelor und Master geben. Auch während eines Freiwilligendienstes (FSJ, FÖJ und Bundesfreiwilligendienst; jedoch nicht der freiwillige Wehrdienst!) gibt es Kindergeld.

Този 1 месец се води Übergangszeit.

Befindet sich Ihr Kind in einer Übergangszeit, zum Beispiel zwischen Schulabschluss und Ausbildungs- oder Studienbeginn, können Sie weiter Kindergeld beziehen.
Das gilt nur, wenn die Übergangszeit einen Zeitraum von 4 Monate nicht überschreitet.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 23:33 от Бибит

# 665
  • У дома
Благодаря, момичета!
Успех на младежите, които завършват тази година.

# 666
Pozitive, Фамилиенкасе и здравната ви каса не са ли изпращали до сега формуляри за попълване за голямото ви дете? При нас започнаха малко преди първородният да навърши 18 и продължават всяка година да искат актуална информация с какво се занимава, къде, от кога до кога. Понякога искат и документи за доказателство - от гимназията, от университета, при вас вероятно от организацията към която е FSJ. Странно до сега да не са реагирали и да не са ви уведомили до кога и на какво има право детето.

# 667
  • Немция
Белла, лошо, но за съжаление на всеки уред му идва времето, когато се разваля.
Пак добре, че не е пералнята.

# 668
Бибит мерси. Оправи се. Беше входа на вода. 2 седмици ваканция и нещо се беше калцирало на някакъв филтър и засъхнало. Оправихме го. Но този калгонит е ужасна гадост.

# 669
Антиреклама на Калгонит. Wink Ние ползваме таблетките на ДМ Denk mit nature, доволни сме. И най-вече не са парфюмирани!

# 670
  • У дома
Pozitive, Фамилиенкасе и здравната ви каса не са ли изпращали до сега формуляри за попълване за голямото ви дете? При нас започнаха малко преди първородният да навърши 18 и продължават всяка година да искат актуална информация с какво се занимава, къде, от кога до кога. Понякога искат и документи за доказателство - от гимназията, от университета, при вас вероятно от организацията към която е FSJ. Странно до сега да не са реагирали и да не са ви уведомили до кога и на какво има право детето.

Не, не ми е това въпроса. Всичко, което си написала е така, изпратихме миналата година доказателство за започване на FSJ. Там ги има датите, от кога до кога.
Въппоса е след като приключи и до започването на университета какво се случва.
Ще звъннем във Фамилиенкасе да питаме.

# 671
Към формулярите от фамилиенкасе имаше и листове с обща информация какво-що, това имам предвид.  А от здравната каса му звъняха лично да го информират, отделно от формулярите. Нашият се колебаеше за FSJ, имаше два варианта и размисляше кой да е. В последния момент реши да кандидатства в Уни и се записа съвсем в края на срока. Имаше 2 месеца и половина пауза между гимназията и университета, която не се отрази нито на детските, нито на здравните.
Помня, че беше сложно ако FSJ е само 6 месеца, имаше някакви условия там.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 14:55 от Mößbauer-Effekt

# 672
Антиреклама на Калгонит. Wink Ние ползваме таблетките на ДМ Denk mit nature, доволни сме. И най-вече не са парфюмирани!

И ние ползваме таблетки от които сме доволни. Проблема беше във входа на вода и то не откъм където стигат таблетките.  Т.е. от другата страна. Беше си се изсушило и спекло  наслагването  от калк на филтърчето и като разглобихме филтъра и изчистихме се оправи. Но не мина без екшън по нощите.

# 673
  • Немция
Белла, значи варовитата вода е виновна, не таблетките(писа Калгонит, затова и аз си помислих, че от самите таблетки на тази фирма е дошъл проблема).
Има смисъл тогава да правите периодично почистване с лимонова киселина.
Продават и Reinigungstabletten, за веднъж месечно, но не знам колко са ефективни при варовити образования.
Лимоновата киселина определено е супер за тази цел.

(Füllen Sie drei Esslöffel Zitronensäure ins Pulverfach Ihrer Spülmaschine. Verteilen Sie vier bis fünf Esslöffel Natron im Innenraum der Spülmaschine. Wählen Sie ein Kurzprogramm mit mittlerer Temperatur. Zuerst wirkt das Natron im Innenraum, dann erst öffnet sich das Pulverfach mit der Zitronensäure.)

Ние ползваме различни конвенционални таблетки за миялна, не съм забелязала да са силно ароматизирани, ароматът не се усеща.

# 674
Бибит, кои?

Ние спряхме да ползваме едни преди време, защото им промениха състава и ги ароматизираха, а бяхме доволни. Като отворех миялната и ме лъхваше “прекрасен” аромат. И като пиех от чашите го усещах… бррр. (Мен затова ме е гнус да ям и да пия в заведения, миришат ми гадно чаши, прибори… И на гости съм надушвала чашите. Blush) Сега с тези на ДМ мием на 70 градуса, с другите се измиваха съдовете добре и на по-малко. То не знам кое е по-малкото зло, де. Дали по-малко ток или по-екологични таблетки?!

Общи условия

Активация на акаунт