Барселона - тема 13

• 46 295
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • Melmak
Хартиената също може да се зарежда. Тази за нерезиденти.

# 286
  • Горна Оряховица
Аз очаквах да ми пусне пластика машината, но ми пусна хартиена. Понеже в началото ме питаше дали ще презареждам или искам нова за това реших, че и хартиениените се презареждат

# 287
Не се притеснявайте, стана ми интересно, че съм пропуснала тая подробност (а щеше да ни е много полезна) и гледах в официалния сайт, че от ноември 2023 се презареждат, няма значение дали е пластика или хартия, значение има само дали сте купили презареждаща се.
Аз очаквах да ми пусне пластика машината, но ми пусна хартиена. Понеже в началото ме питаше дали ще презареждам или искам нова за това реших, че и хартиениените се презареждат

# 288
  • софия
Момичета утре сутринта излитаме за Барселона и четох на първа страница да се ориентирам как да стигна от летището до площад Каталуня ,защото ми се видя най-близо до Побле Сек .Там ни е апартамента ,но половината линкове не ми се отварят .В работата зор голям и нямах време да чета повече 😂,човек би помислил ,че ще се свърши света за 3дни ,че няма да ходя на работа .Та в този ред на мисли аеробус ли е най -добре или май рейс 46 😂 беше ?За билетите има ли автомат или може и от шофьора?С Раянеър сме и предполагам сме на терминал 2.

# 289
  • Пловдив
Момичета утре сутринта излитаме за Барселона и четох на първа страница да се ориентирам как да стигна от летището до площад Каталуня ,защото ми се видя най-близо до Побле Сек .Там ни е апартамента ,но половината линкове не ми се отварят .В работата зор голям и нямах време да чета повече 😂,човек би помислил ,че ще се свърши света за 3дни ,че няма да ходя на работа .Та в този ред на мисли аеробус ли е най -добре или май рейс 46 😂 беше ?За билетите има ли автомат или може и от шофьора?С Раянеър сме и предполагам сме на терминал 2.

Амтобус 46 е до площад Испания. Аеробусите са до площад Каталуня. До колкото си спомням при шофьора се плащаше само с карта.А терминалът ви сигурно е 2- трябва да го пише на бордната карта.

# 290
Аеробуса(А2) който тръгва от терминал Т2Б спира на Пл.Испания , която е първа спирка от летището към града (Пл.Каталуния е петата спирка), слизаш там и хващаш L3 зелената линия на метрото и слизаш след 1-2 спирки в зависимост от това къде във Побле сек ти е апартамента. Като време цялото това пътешествие ще ти отнеме от 25-30мин (нощем примерно) или 40-45мин (през деня).
Това е най-бързият начин след таксито.
Разбира се можеш и с метрото, като хванеш линия L9S от летището и се возиш около 13 спирки и след това преминеш на L3 зелената линия за още 9 спирки, това отнема около час и повече. Имаш и други варианти с метрото, но с повече прекачване (а пък от към време е само 5-10мин пократко).
Със автобус 46 също така можеш, като Пл.Испания е шестнадесетата спирка (мисля).
Като цена, ако вземем единични билети, аеробуса е най-скъп (около 7 евро). Но пък го хващаш като излезеш от летището, на 5 минутки идва нов и след 30 мин. си на пл.Испания.
А пък за метрото и за влака трябва да минеш не малко разстояние на летището. Ако си със деца и те са изнервени, малко по-трудно става
Ако имаш някаква карта, като на пример HolaBCN, със нея хващаш метрото безплатно (включено е).
Ако примерно имаш t casual карта, с нея се возиш от летището до града със влака, автобус 46 и нощният бус.
От Пл.Испания и пеша можеш да се прибереш, но ще трябва да ходиш около 20мин (пак казвам зависи къде в Побле сек).

# 291

Препоръчвам метрото - взимате си L9S до последната спирка - Zona Universitaria и след това се прекачване на L3 за 9 спирки до Paral lel. Общото пътуване е около 55 мин с прекачването.

# 292
Аз с друг въпрос/по-скоро наблюдение - в метрото (изпробвано на 3 спирки) не може човек да се тапва с телефона (Револют), дава х и трябва да се реди човек на машинка за хартиен билет..

# 293
  • София
Няма плащане с банкови карти в транспорта. Тапваш само карта, издадена от автомат. Или билет - за него не съм сигурна дали се тапва или се мушка Grinning

# 294
Няма плащане с банкови карти в транспорта. Тапваш само карта, издадена от автомат. Или билет - за него не съм сигурна дали се тапва или се мушка Grinning

Не е така. Може с банкова карта, но не всички станции са адаптирани още. Във всички автобуси може да се плаща с кредитка карта.

# 295
  • Melmak
От машините на спирките може човек да си купи карта или билет с банкова карта, но не е безконтактно, а картата се поставя в машината.

# 296
  • софия
Благодаря на отзовалите се 🍀!Златни сте момичета .

# 297
  • София
Девойки, непоносима ли е жегата през юли? Изведнъж ми "изпадна" втората седмица на юли като възможност за отпуск и съм в колебания. От една страна - отдавна ми е в waiting list Барселона, но пък дали юли ще е подходящо време...?

# 298
  • София
Девойки, непоносима ли е жегата през юли? Изведнъж ми "изпадна" втората седмица на юли като възможност за отпуск и съм в колебания. От една страна - отдавна ми е в waiting list Барселона, но пък дали юли ще е подходящо време...?
От приятели, които живеят тук, да, доста горещо. Заради влагата усещането е за още по-голяма жега. Те са свикнали вече, но първите години са спали с мокри чаршафи на терасата. Нека Ели да каже.

# 299
  • ново
За мен и септември е много горещо 😀  Добре, че има климатици. Ние също ще сме последните 10 дни на юли в Барселона, ще изтърпим.

Общи условия

Активация на акаунт