Барселона - тема 13

• 46 172
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Е, винаги трябва да остане нещо и за следващ път Simple Smile.
Надали ще повторя място в чужбина. Светът е голям и искам да видя колкото мога повече и различни места.

# 571
  • малкия йеросалим
Здравейте. Някой посещавал ли е увеселителния парк ПортАвентура?
Заслужава ли си,с какъв транспорт е най-удобно да се стигне до там?Гледах разписание и цени на автобуси и започнах да се замислям дали не е по насметка да си наемем за деня рента кар.Ние сме 7 човека и като гледам цените на двупосочни билети,излиза същото като наем на колата за един ден...

# 572
Здравейте. Някой посещавал ли е увеселителния парк ПортАвентура?
Заслужава ли си,с какъв транспорт е най-удобно да се стигне до там?Гледах разписание и цени на автобуси и започнах да се замислям дали не е по насметка да си наемем за деня рента кар.Ние сме 7 човека и като гледам цените на двупосочни билети,излиза същото като наем на колата за един ден...
Парка много си заслужава.
Най добре да се посети в делничен ден, за да няма много хора.
Добре е да си купите билети онлайн за да не чакате на касите.
Като транспорт - влак от Барселона или ако сте отседнали в Салоу с автобус.

# 573
  • София
Още 1 глас + за Музея на Пикасо (задължително с гид, който обяснява) и Готическия квартал. Да, определено си е индивидуално и всеки трябва сам да реши какво му се гледа.

# 574
Здравейте, предстои ни пътуване до Барселона на 13ти октомври и бих искала да ме ориентирате от кой сайт е надеждно да си купя карта за градския транспорт предварително. Също така и да питам какви карти сте ползвали за престоя си - ще сме два-три дни само и не знам колко има смисъл да купувам карта вместо отделни билети за градски транспорт.

# 575
Здравейте, предстои ни пътуване до Барселона на 13ти октомври и бих искала да ме ориентирате от кой сайт е надеждно да си купя карта за градския транспорт предварително. Също така и да питам какви карти сте ползвали за престоя си - ще сме два-три дни само и не знам колко има смисъл да купувам карта вместо отделни билети за градски транспорт.
Аз купих оттук - https://www.holabarcelona.com/tickets/hola-bcn-barcelona-travel-card
После само си взехме картите от автомат на летището. В тях са включени пътуване от и до летището + фуникуляр.

# 576
Е ние вече сме готови и с нетърпение чакаме момента за Барселонааа
Ще съчетаем Валенсия и Барселона 6 дни, дано видим доста неща ☺
Чета, виждам, че Барселона е дооооста натоварен град и има мног места за посещение, ние ще сме с дете на 5 години и ММ
Искам да Ви попитам, относно традиционата храна(улична) или местенце за хранене, където да се потопим в духа на Испания☺
Ще бъдем в Барселона на 11ти и 12ти Октомври, не съм запазвала нищо онлайн за входове… може би е грешка, но мисля за започнем обиколката си около 11 часа преди обед в Готическия квартал и пешеходно да обиколим каквото можем. На 12.10 видях, че е празник, мислим да продължим с обиколката и да посетим Парк Гюел и парк Лабиринт. Знаете ли дали има някаква промяна на този ден като магазини и работно време или ресторанти?
Намерихме онлайн приложение за паркинг в Барселона и Валенсия, мислим да използваме него за колата с която ще сме! Някакви идеи за градчета по пътя за Валенсия, които си заслужават посещението? Имам доооста въпрси, но ще ги оставя за по-късно 😆

# 577
Здравейте,моля за информация колко струва билета за метро-линия L9 от летището и от автомат ли се купува.Ще ползвам  t-Casual,но разбрах,че не важи за тази линия

# 578
5.50 евро струва билетът от летището от летището, валиден за едно пътуване. Купува се от автоматите.
https://www.tmb.cat/en/barcelona-fares-metro-bus/aeroport-ticket

# 579
Откъде мога да си взема карта Hola Barcelona на летището?

# 580
Откъде мога да си взема карта Hola Barcelona на летището?

От входа на метрото

# 581
  • София
Днес си преглеждам отново програмата за Барселона и пак зациклям на Музея на Барса. В билетите ни е включено и Construction Viewpoint. Аджеба, ще видим ли нещо от стадиона, въпреки че все още не е открит официално?
Аз и преди време май питах същото и ми се мотае в главата, че сме щели да видим проект на конструкцията, но това не ме устройва. Joy Няма ли поне да надзърнем отнякъде какво се случва на прословутия стадион?

# 582
Здравейте!
Мога ли да попитам според вас май месец или юни е по подходящо за хубави и дълги разходки  и по-топло време ? Притесняваме дали през май месец има много валежи.

# 583
Божа работа Simple Smile
Но не, като правило, в Бсн не вали почти никога.

# 584
  • Велико Търново
Здравейте.Включвам се с един въпрос.Планирам пътуване до Барселона март месец догодина. Дъщеря ми навършва пълнолетие на 23 март и трябва да смени лична карта, а планираме на 29 март да пътуваме.В сайта на министерството пише, че за Испания няма ограничението от 6 м. валидност на документа , но повечето агенции го поставят като условие. Ако някой се е сблъсквал с подо
бен проблем, ще съм благодарна да ми помогне.

Общи условия

Активация на акаунт