Февруарски бебчета

• 37 302
  • 879
  •   1
Отговори
# 210
На 6ти направи 2 месеца като първия месец изобщо не я слагах по корем.

# 211
Здравейте мамчета, как сте?
Има ли някоя мама да не може да спи нощем?
При мен стана системно, бебето си спи аз не! Лошото е, че през деня едва имам сили да я гледам Simple Smile

+1..
Има ли някоя късметлийка между нас чието бебе е спряло с нощните хранения? Или поне е премахнало някое от тях?
Аз понеже кърмя леко почвам да се отчайвам, че ще се случи скоро..

# 212
докато кърмиш е абсолютно нормално да храниш нощем ако искаш да имаш кърма

# 213
От деня в който направи 2 месеца спи от 21:30 до 6,7 часа .

# 214
От деня в който направи 2 месеца спи от 21:30 до 6,7 часа .

Как се храни?

# 215
докато кърмиш е абсолютно нормално да храниш нощем ако искаш да имаш кърма

Не ми се влиза в полемики, но майка ми ме е кърмила мен и брат ми до 1 година, като аз съм отказала нощното на 1 месец, брат ми на 3. И не, не се е цедяла, кърмата се е регулирала.
И все пак, малката дори да почне да прави по-големи интервали през нощта ще е успех за мен, пък ако махне храненето в 3 ще е рай.

# 216
Моето момче сега е на два месеца и половина. От около две седмици създаде нещо като режим, къпем го към 20.30 вечерта и му давам след това да си цокне малко мляко (изцяло на кърма е), основно за успокоение, но понякога си дояжда. Около 21ч е заспал, след което се събужда за храна чак към 3-4, хапва и веднага заспива, след което пак прави пауза от около 4 часа. Дано си му остане този “режим” и за напред, аз толкова отпочинала в живота си не съм се чувствала. През деня си яде когато му е кеф, повечето пъти има поне едно хранене което му е през два часа, аз си го обяснявам че наваксва за през нощта. Не се цедя нощем и кърмата си му стига. Но той просто е спокойно дете, ако беше някой ревливец, не знам как може да се постигне такова нещо. Едно ставане през нощта аз го намирам за оптимално и изобщо не ми пречи.

# 217
Ее, ти си направо супер. Стела все още цока на 3 часа.. всички ми казват, че към 3 месец ще почне да прави по-големи паузи. А, дано, че не си е работа.
Иначе и тя не е ревла, ако изключим коликите, които сякаш поотминаха, но не смея да се зарадвам.

# 218
Здравейте! Аз съм от декемврийските мами, остана ми един пакет памперси Little Angels 2 (4 - 8 кг) - 60 броя, но е отворен и липсват два броя. Подарявам го - изпращам с куриер или лично предаване в София. Пишете ми, ако ще ви свърши работа, за да се разберем как да ви ги дам. Поздрави! 😊

# 219
кои са тези всички които го казват 😀Много интересни хора но това с паузите е такава измислица.Няма месеци които да помагат за това има деца комио от родилното не се будят , такива които правят 1 по дълга пауза и такива коитостават на 3 часа ако ще и до 3 години ! И не тук нее само въпрос на храна а и на цикли на сън.

Иначе на мен ми е ясно че ти се основаваш само на майка си ! Но нощно хранене е хранене в 3-4 през ноща . Ако детето махне нощното хранене по това време има изключително голям шанс за намалянене на количествата кърма.
И не можеш да се основаваш само на майка ти.Аз имам много кърма а майка ми нямаше какви са тези сравнения 😀най малкото ти си микс от баща си и майка си и имаш и негови гени.
И все пак има доста научна литература най малкото даже от българските консултанти по кърмене. Това е въпрос на хормон който се изработва.
Но така де пиша го това само за да не се заблуждават хората

Може да направи по голяма пауза но да спре 2 нощни хранения детето на кърма и да имаш кърма е по скоро равно на объркани хормони а не на норма и реалност .

# 220
[quote author=Lygia Смесено хранене като яде по 90/120 мл през 2 часа.

# 221
  • София
Ние приключихме с кърмата. Наложи се дохранване, той се научи на лесно с шишето...почнах да цедя и постепенно ми намаля  докато ме спря изцяло. В петък бях на мамолог и нямам капка останала в каналите.
Нощно хранене понякога прави, понякога не. Снощи например яде в 23 часа и стана да хапва към 6 и не го броя като нощно. През деня яде на 3..4 часа. Режима е хапване, час и половина игра, два часа сън. Като по часовник е...как го прави не знам.

# 222
Здравейте мамчета, как сте?
Има ли някоя мама да не може да спи нощем?
При мен стана системно, бебето си спи аз не! Лошото е, че през деня едва имам сили да я гледам Simple Smile

+1..
Има ли някоя късметлийка между нас чието бебе е спряло с нощните хранения? Или поне е премахнало някое от тях?
Аз понеже кърмя леко почвам да се отчайвам, че ще се случи скоро..
Значи не съм сама Simple Smile Освен да си правим парти, неспящите мами Simple Smile
Няма Смисъл, моята беба се опита няколко пъти да пропусне, хапването в три, но точно защото ме наплашиха, че ако го махнем, ще ми намалее кърмата, та затова я събуждам...
Но след това, започва бодуването за мен Sad

# 223
При нас в началото първия месец през нощта си се будеше на 2-3 часа,после започна да прави по една пауза от 4 часа.Сега отскоро прави пауза от 5 часа през нощта,за сметка на през деня,когато започна да не спи Simple Smile

# 224
Сама махна нощното хранете преди 2 седмици и сега я храня към 06:30ч. , после в 09:30ч. и то без да я будя, като алармичка е. Но през деня много започна да бодува и някъде до към 23:30-00:00ч, разиграва.Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт