Февруарски бебчета

• 33 420
  • 879
  •   1
Отговори
# 870
Алергията към белтъка на яйцето ли беше? Или към жълтъка? И само в атопичен дерматит ли се изразяваше? Кой алерголог посетихте?

# 871
Голямото ми дете е със същата алергия. Затова превантивно пуснахме кръвни и излезе само към белтъка на яйцето. Консултираме с д-р Мустаков. Той каза, че тази алергия обикновено се проявява заедно с тази къл белтъка на кравето мляко, затова не съм захранвала и с него.

# 872
Давам Омни биотик панда и всеки ден има от 1-2 изхождания и на месец наддава по 200-300 грама.
Мен ме е страх да дам белтък още и си караме по схемата с жълтъка.

# 873
И жълтъците и белтъците съдържат протеини, които могат да причинят алергии, но алергията към белтъците е най-често срещана. Не мога да дам съвет за алерголог.

# 874
Благодаря Облаче! Явно си доволна от Мустаков!
Ще започна и аз да давам пробиотик, макар че детето се изхожда всеки ден и видимо няма колики. Grinning
Пеони и мен ме е страх да дам белтъка на яйцето, все още.
Наддаваме точно, като при вас 200, 300 грама, но си мислех, че е малко, въпреки че бебоците вече са много, много активни Grinning

# 875
  • София
Божидара също си прави 10-12 часа, през деня има една 30 мин дрямка преди обяд, на обед час и половина два спи и после откарва до вечерта, ноо последния 1 час преди нощния сън си е мъка.. мрънка, търка очи... само при нас ли няма още зъби?Frowning от 5 тия месец постоянно се лигави, лапа всичко, мрънка и все си казвам зъби, ама йок... даже не са подути и зачервени венците...

Елена няма нито един зъб все още, но хапе ужасно дори и без зъби. Откак поизчистих режима спи добре нощем, но преди да си легна в 12:30-1 давам едно мляко и така откарва до 7. Лягане 8-8:30 през деня си спи 2:30-3ч на две дремки и през другото време обикаля апартамента пълзейки или търси къде да се изправи.

Момичета давате ли пробиотик на бебоците? Нашата педиатърка твърди, че трябвало да им се дава с твърдата храна?
И още едно питане, по колко грама наддават в последните месеци? Simple Smile

Давам Омнибиотик Панда от раждането и гастроентеролог ме посъветва да не го спирам до годинката особено докато не въведа всички нови храни. Последния месец наддаде 380 гр. стои си фина мадама, ама то тя не се спира особено, че да се заседят калории.

# 876
Дами, как се справяте с упоритите секрети от нослетата? Опитвам всячески да издърпам или обера секрета с клечка за уши, но нашата госпожица е много умна и само се върти, извива и не дава дума да става за докосване по носа. До колкото успявам слагам физ. р-р, но е голяма мъка да я гледам с това запушено носле.

# 877
Много е гадно и моето момиче плачеше като и чистех носа, но по-добре се стегни и и го чисти няколко пъти на ден с повече физиологичен разтвор и аспиратор. Като и сложиш физиологичен разтвор я обърни по корем така излизат по-лесно…

# 878
Мамии, как сте? Как са бебоците ? Аз имам една питанка и тя е как преспивате бебоците? Нашият мъник спи само и единствено между нас за  нощния сън..не знам как да го отвикна някой с такъв проблем и да сте го разрешили ?

# 879
Момичета, пускам нова тема, не съм се старала да е нещо кой знае какво, но доста намалихме писането тук, дано сега го възобновим!
Заповядайте в новата тема https://bg-mam.ma/t/1713879

Общи условия

Активация на акаунт