Февруарски бебчета

• 35 401
  • 879
  •   1
Отговори
# 855
И моята е от тези, които нощем спят по 9-10 часа непробудно, стигала е и до 12 ч. Но тази екстра е за сметка на много малко дневен сън, два пъти по 20-30-40 мин.макс, в последно време само предимно навън. В следствие на което вечер е преуморена, трудно заспива, по час и половина ревове. Но поне после през нощта спи като пън 😄

# 856
И при нас е същото! И преди се будеше, но давахме биберон и продължаваше да спи. Сега се буди три, четири пъти, два от които я кърмя, другите два пъти, баща и се занимава с нея (биберони, масажи, галене и т.н) Grinning
Често дори след кърмене, остава да будува 30-40 минути, катери се, лази, вика ни, люлее кошарата и най-накрая заспива, но не легнала, а като на четири крачета в позиция за пазене, но свита. https://www.facebook.com/reel/1302182424482754?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
И сега се замислих, дали пък наистина не и е студено, след като ми попадна това клипче Anguished

# 857
Божидара също си прави 10-12 часа, през деня има една 30 мин дрямка преди обяд, на обед час и половина два спи и после откарва до вечерта, ноо последния 1 час преди нощния сън си е мъка.. мрънка, търка очи... само при нас ли няма още зъби?Frowning от 5 тия месец постоянно се лигави, лапа всичко, мрънка и все си казвам зъби, ама йок... даже не са подути и зачервени венците...

# 858
При нас от третия месец се започна с лигавенето и лапането на всичко, и чак в 7 месец избиха два долни зъба
Божидара също си прави 10-12 часа, през деня има една 30 мин дрямка преди обяд, на обед час и половина два спи и после откарва до вечерта, ноо последния 1 час преди нощния сън си е мъка.. мрънка, търка очи... само при нас ли няма още зъби?Frowning от 5 тия месец постоянно се лигави, лапа всичко, мрънка и все си казвам зъби, ама йок... даже не са подути и зачервени венците...

# 859
И все пак не видях някой да е написал режим. Иначе ми е ясно, че на АМ спят повече, но за момента не е опция.

# 860
  • София
Не съм съгласна, че децата на АМ спят повече. Каката на кърма пак спеше по цели нощи. За режима, нашия е следния: сутрин става в 9:00, първата дрямка е 12:30 до 13:30, втора дрямка - 16:30 до 17:30. Вечер в 9:30 е заспал.

# 861
И ние все още имаме беззъба усмивка Simple Smile
За режим, силно казано, водя се по детето.
На две дремки е първи интервал 2:30-3:00, втори 3:00-3:30, трети 3:30-4:00.
Преди обяд спи 40, 50 минути, следобед 1:30, 2:00 ч.
Според мен това будене, може да е компилация от много неща, като например придобити умения, зъби, глад, жажда, успокоение и т.н

# 862
Пффф де да беше истина, че на АМ спят повече. Аз като ви чета и ми идва да се приключа. Страшна мъка е вкъщи спането, какво ли не пробвахме вече, повече дневен или по-малко дневен сън, големи и по-малки ИБ и нищо. Детето спи по 2 пъти общо около 2,5 часа, вечер заспива към 20ч и в 4:30 - 5:00 е готов, като междувременно се е будил поне 3-4 пъти с рев и едва го успокоявам, а понякога има будуване с часове. Това ранно ставане много ме тормози. 7 зъба има, но със сигурност в момента избива поне още 1-2, защото зверски си търка носа и пищи out of nowhere...

# 863
Аз установих, че ако спи по макс 2ч дневен, нямаме такива ранни събуждания. Преди я доприспивах, уж "да се наспи детето" Ама вече я оставям да си спи 2та часа и слава богу имаме подобрение.
И гледам последния ИБ да не е прекалено голям, за да не се преуморява

# 864
Аз също спрях да доприспивам и има някакво подобрение. Изключение правя ако се събуди след по-малко от 30мин дрямка, защото после е страшен киселяк и ми вгорчава живота 🤯
Изби му трети зъб и за цели два дни се будеше само по 2-3 пъти на нощ. Сега избива и съседния зъб и пак сме в джаза, няма спане, не иска и да яде, ревове без ясна причина 🥲
Аз знам, че АМ не е гаранция за спящо бебе, но няколко мами покрай мен спряха да кърмят и преминаха на АМ с тази едничка цел- децата им да спят нощно време и им се получи. Но и децата им са по-малки от моето, което според мен допринесе за успеха им.

# 865
И при нас се наблюдава подобрение в съня след като излезе зъб. Но много за кратко.. 2-3 дни колкото да не загинем с мъжа ми от недоспиване Grinning
И двете ми деца са от тезл, които се будят вечер..имам го за нормално и просто съм го приела. Днес се чувствах доста изтощена, защото последните 3 дни съня ни е много разпокъсан. Когато давам нурофен малко му минава болката, поне спира да плаче. Пак се буди на 2-3 часа но по-лесно успявам да го успокоя. Иначе зъбчето се е показало, та чакаю си наградата сега - тия два три дни сън Grinning

# 866
Облаче, кога му се видя края на този ад с първото ти дете?

# 867
Момичета давате ли пробиотик на бебоците? Нашата педиатърка твърди, че трябвало да им се дава с твърдата храна?
И още едно питане, по колко грама наддават в последните месеци? Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 09:01 от BilungaM

# 868
Според личния лекар, трябва да се дава. Аз, да си призная, не давам. В началото чинно всеки ден пиеше, но след прием се изхождаше по 5 пъти и спрях Grinning В момента давам само вит. Д и от време на време сиропче за имунната система.

# 869
Няма Смисъл, първото дете зспочна да спи като стана на около година и половина. Тогава и излязоха всички зъби, но тя беше много по-добре със зъбите от второто. По-леко ги преживяваше, на нея не съм и давала нищо за зъби. А този е на терапия с нурофен вече трети ден 😃 Но пък на него му излизат един след друг, много по-бързо, не го оставят на мира.
BilungaM аз давам пробиотик Омни биотик панда. Давм го от два месеца насам. Благодарение на него атопичния дерматит изчезна, а беше много зле, с рани. Отделно алерголога ни го изписа за алергията. Аз бях скептична, но виждам подобрение. По някое време обаче ще.го спра.

Общи условия

Активация на акаунт