Клиники в Истанбул - пролетна тема 18

• 59 880
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
здравейте в момента дали някой знае има ли влак или има само автобус ( и колко време пътува туй чудо
Привет.Има влак до Истанбул.Тръгва от София в 17:50 и пристига в Истанбул в 6:30. Вагоните са турски и са два варианта.Кушет - 4 легла и спален 2 легла.В спалното има хладилник и лека закуска от рода на вафли,солети и т.н. Има вариант да си платиш цялата кабина и да пътуваш сама или с твои близки. На влизане в Турция на границата слезнахме с целия багаж,който минава на скенер. Разбира се има и проверка на документите.На влизане в България не сме сваляли багажа.Провериха ни само документите. Влака пътува по-дълго,но си има доста плюсове според мен. Има тоалетна,лягаш и се наспиваш.И да не спиш поне краката ти не висят цяла нощ надолу. От гарата в Истанбул хващаш влака Мармарай,който отива чак до азиатската част. Повече информация и инфо за разписанието можеш да видиш тук: https://www.bdz.bg/bg/a/sofiya-istanbul-sofiya
Надявам се да съм ти била полезна. Успех Simple Smile

# 391
мерси много полезна беше информацията.

# 392
здравейте. какви са цените за процедура в Мемориал

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 18:57 от ALMIRRA

# 393
здравейте. какви са цените за процедура в Мемориал

# 394
Delfin12345, благодаря за информацията!
Забелязах, че имате само 4 мнения във форума и всички, без изключение, включват името на Айля.

Към тези, които алармират за проблеми с преводачите на български - бихте ли споделили какви точно са те и какво се обърква? Защото дори и със страхотен координатор, преводачите явно се явяват важна брънка от целия процес. Ние нямаме вече място за грешки и искаме да ги избегнем.
Как да си поискаме преводач на английски за първо посещение, директно в сайта на болницата ли?

# 395
Относно Българските преводачки в Мемориал. На процедури съм в момента там и разбрах, че всичките са напуснали - Берна я няма, Фериха е с предизвестие а Есенел май е по майчинство. Има три нови девойки които не ги знам какво могат. Фериха ги обучава, но тя самата не знае кой знае колко (в инвитро отделението е от Януари и така и не се научи).
Та много неща можем да кажем за предишните какво се обърква, при мен например не ми бяха казали да пия вода преди ембриотрансфера и лекаря не виждаше какво прави. Наложи се екипа да ме чака да се наливам с вода един час и после да ми натискат корема до синьо за да направят процедурата. Не знаеха как да уреждат такси трансфери и чаках по летищата с часове и други неща объркани покрай на мъжа ми процедурите в Урологията - където са пък съвсем боси (те покриват и инвитро и урология кабинетите). Веднъж по време на стимулация ми бяха объркали и лекарствата но понеже знам с какъв препарат ме стимулират, ги поправих. Абе куп глупости с тях, радвам се, че не ми се налага да ги виждам повече. Мисля, че и Айля почна да насочва към други болници заради въпросните "красавици" и чакалнята е необичайно пуста като ходя сега .. 

За Английски преводачи, може да пишете на Нурджан  +905493146588 . На мен ми превеждат две момичета - Нигар и Нихал. И двете са много точни. Може да пишете и на internationalpatients@memorial.com.tr и от там да уредят.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 08:25 от Sahara_2087

# 396
  • София
Все си мисля, че отиването в една конкретна болница трябва да бъде заради професионализма на лекарите и апаратурата. Целта е да постигнете бременност. Мисля, че навсякъде може да се случи объркване в превода. И аз съм се ядосвала на преводачите в Мемориал, но съм избрала тази болница заради ембриолозите и не съжалявам. Останалото са подробности.
Хубаво, че се препоръчва този или онзи посредник, ама ми идва малко повече през страница да чета за Айля, браво на момичето, че е намерила ниша в която да се развива и да печели /не го прави за черните ви очи/, но все пак водещото е да намерите правилните специалисти, които да ви поведат по пътя и да ви изведат на върха.

# 397
Здравейте😃weisbird
Ами хората ме питат и аз отговарям.Аз също научих за нея от форума  и след като съм доволна я препоръчвам.Не само аз пиша,че съм ползвала нейните услуги както може да прочетете и не само аз я хваля.Нали най-важното е да си помагаме........затова сме тук.

t_doncheva
Много се радвам за Вас,че сте успели.Пожелавам Ви лека бременност. Нека всички имаме успех. Не защитавам Айля,но никой посредник не работи за без пари или "за черните ви очи",но хубаво е да срещнеш съпричастност съпроводен с професионализъм и отговорност.

# 398
Благодаря, Sahara_2087 за опцията с английския преводач!

Ще се съглася с t_doncheva. И на нас ни минават мисли относно препращането към определени болници, не липсват коментари как всичко е превърнато в бизнес..., в който все пак има комисионни. Така че сме предпазливи и се налага да сме (дори и несправедливо) мнителни, особено след преживени неуспехи.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 12:09 от weisbird

# 399
Моя близка позната се прибра от там понеделник и повече няма да стъпи в мемориал . Имаха една стимулация без ембриони здрави , в понеделник отива за нова , те я посрещат и почват да и оьесняват как има 3 страхотни ебриона които утре ще и върнат. Тя им казва че грешат и тя е за стимулация но те упорито си плямпотеха тяхното си. В крайна сметка се е вклбчила и Кахраман ама не са се разбрали заради езиковата барьера така че важно е да има читави преводачи независимо от ембриолози това е важен аспект защото ако ти пропуснаи или объркат нещата кой точно е виновен след като тия идиотки дори не знаят кой за какво е там. Аз имам две деца от мемориал но ето че вече година аз чакам да ми кажат нещо повече ща последния ембрион с мозайка който имам за да знам какво да го правя 😀
Те са тези които превеждат и предават , трябва да е адекватно всичко за тези които не говорят английски в такава степен че да разбират нещата повече от може ли кафе и чай.
Общо взето това показва доста ниско ниво на болницата в сравнение с другите които са в Истанбул.
Този проблем с тия координатори го имат от 2021 година и не могат да си го оправят по никакъв начин. Не им плащат достатъчно ли не знам ама това е личимо не ок. Моята приятелка се отказа защото нито кахраман успя да разбере че те са за стимулация дошли нито успяха нещо да направят и просто си отиде след като 2 часа ги баламосваха.Благодарна съм на това че успях да хвана Шефкие която беше топ координатор макар че и тя ми беше забравила стопиращата инжекция и я търсех тука като алтава. И Алия я хванах за втория трансефр но и беше трудно да носи всичко на свой гръб защото оцелиз брутална лудница.

# 400
Здравейте момичета!
Мога да споделя моят опит в Истанбул в Аджибадем Маслак. За посредник ползвах Д-р Ходжев (той има офис в центъра на Пловдив зад копчетата). Той разясни в общи линии какво се прави в Турция (ориентировъчни цени). Предлагат транспорт с кола на клиниката и шофьор, както и запазват стаи в хотел (ползвахме първите няколко пъти тези услуги, след това сами се организирахме, защото се наложи да ходим доста често за продължителен период от време, а с техен превоз си беше значително перо в бюджета). Но за първите пъти беше много добре, докато човек се ориентира в обстановката.
В самата болница има 4-5 преводачи на български. Аз най добре се разбирах с Нели (много отзивчива, винаги отговаря на Вайбър дори и в почивни дни). Като отношение и обстановка бях много доволна от болницата, но за съжаление не стигнахме до успешен край там. В крайна сметка успяхме преди няколко месеца в болница Щерев.
Така че дали ще изберете Турция, Кипър, Украйна, Испания, България или някъде другаде всичко е въпрос на късмет Flowers Four Leaf Clover
Успех на всички! Two Hearts

# 401
Така че дали ще изберете Турция, Кипър, Украйна, Испания, България или някъде другаде всичко е въпрос на късмет Flowers Four Leaf Clover
Успех на всички! Two Hearts

Моля ви се само да не ни пробутвате, че "всичко било до късмет" Confounded Да, има късмет, има Божа работа, има и лична настройка НО уменията на лекари, ембриолози, генетици, техниката с която разполагат, болничните условия и други такива са от ГЛАВНО значение. Нека да не се залъгваме с един гол късмет! Има си статистики на болниците за успеваемост, там личи кой колко може и да ви кажа, хич не е късмет това.

Съжалявам за малко по-разпаленият тон, но направо подскачам като видя някой да ми говори за късмет и да си ходим по опашките да си пилеем времето, здравето, нервите и емоциите с една гола вяра. Всеки трябва да направи информиран избор, или да се сърди на "оня горе", когато не се оправдаят очакванията му.

# 402
Здравейте.Някой може ли да даде актуална информация за координаторките в Мемориал? Има ли?Няма ли? Нови ли са?С нови телефонни номера ли са? Изобщо не четат съобщения,а за отговор и дума да не става.
Не знам какво става, но нещата са пълна трагедия аз 10 дни чакам да ми напишат един отговор по плащане на ПИД теста и вчера не издържах и почнах да им звъня по ред по 5 пъти но никой не ми отговори. Написах 1000 неща в групата и пак нищо. Седнах и написах оплакване и сега го подготвям да го входирам лично в болницата при скорошното ми посещение. Да не говорим че вече минаха повече от 20 работни дни и никой не дава никаква информация дали резултата от ПИД теста е готов, а аз трябва да се подготвам за следваща стъпка след няколко дни. Нямам думи да ви опиша как се чувствам и в какво състояние съм. На ръба на нервна криза от липса на комуникация

# 403
Всичко това е ужасно. Бивша пациентка съм им, три неуспешни процедури. Още тогава си имаше проблеми с комуникацията, но не чак в такива размери.
bochinka, да не би първия път да са информирали грешно твоята приятелка, че няма здрави ембриони? Много е странно, че и Кахраман е настоявала, защото те нали записват всичко в досието. Или са гледали досието на друг човек... Просто ситуация без думи.

# 404
Аз направо чета и се плаша. Чак не мога да повярвам мои близки приятелки които са минали от там успешно с какво въодушевление разказват за координаторите които са били там. А сега аз като им разказвам, те не могат да повярват, но е факт. Мога само да кажа че докато не започне масово да валят оплаквания в болницата няма да се получат нещата. Аз вече се съмнявам изцяло в превода и не съм никак спокойна за следващия ми преглед.

Общи условия

Активация на акаунт