Клиники в Истанбул - пролетна тема 18

• 59 836
  • 746
  •   2
Отговори
# 405
Който има нужда от спешно съдействие, ние заминаваме утре за Мемориал и до Понеделник-Вторник ще сме там. Ако мога нещо през Английските координаторки да направя ми пишете на лично.

# 406
Аз съм в голяма чуденка. В предвид трагичната връзка с координаторите в мемориал чакаме резултат от ПИД теста измина цял календарен месец, не получавам отговор от никъде възможно ли е толкова да се бави резултата. Който е правил скоро този тест, моля да сподели или пак координаторките са заспали и са пропуснали да ме уведомят. Пък и кой знае каква глупост ще ми изръсят от разчитането на резултата.

# 407
Не мисля, че тестът се бави толкова. Дори и при старите координаторки имах случай тестът да е бил готов на 10ия ден (вижда се от документа), а те след неколкократно напомняне от моя страна ми го изпратиха седмица след това.

# 408
Аз съм в голяма чуденка. В предвид трагичната връзка с координаторите в мемориал чакаме резултат от ПИД теста измина цял календарен месец, не получавам отговор от никъде възможно ли е толкова да се бави резултата. Който е правил скоро този тест, моля да сподели или пак координаторките са заспали и са пропуснали да ме уведомят. Пък и кой знае каква глупост ще ми изръсят от разчитането на резултата.
Привет.Със сигурност не отнема 30 дни резултата.Наистина на документи си пише за колко време са го направили. Моят резултат го чаках 12 дена.Звъннах на Турмед и на следващия ден,който беше Събота получих резултата. Резултата беше несъвместим с живота. Същата ситуация беше и при една приятелка.Писа им,звъня им....и накрая го изпратиха. И моят и нейният 5 дни! Няма обаче кой да ни ги изпрати. Друга моя приятелка,на която пункцията и беше 2 дни след моята получи резултат след 3 дни. Нейният ембрион обаче беше идеален. Не искам да те отчайвам,но нашите явно ги бяха захвърлили настрана заради резултата. Чакаха да си ги потърсим. Силно се надявам при теб забавянето да е заради организацията и да чуеш хубави новини. Съветвам те да ги гониш до дупка.

# 409
  • София
не е задължително да са забравили да ви го пратят- моя резултат от проба взета на 15 декември излезе на 12 януари, а на него си пишеше, че е от 10 януари, по това време имаше и други забавени резултати.

# 410
#t_doncheva Разбирам забавяне да има по месец, когато има празници, но мисля че от 12 август до днес нямат празници. Питам и звъня всеки ден, но както казах в предни постове, мисията не възможна. Когато взеха пробата казаха че до 10  15 работни дни ще е готов, но...😔
Да вече теста е готов с зата 29.08. А ми го изпратиха туко що с много бутане....ами не е добре. Има проблем в 8ма хромозома, монозоми (8 100%) loss, каквото и да означава това. Казаха че не правят трансфер на такъв ембрион. Не зная точно защо. Сега очаквам връзка с лекар за информация. Ем..тва е момичета. 😔 ако някой знае нещо повече за този проблем моля да споделе

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 20:22 от andersan

# 411
Възможно ли е от стимулацията да имам ужасно главоболие? Ако е така, какво да правя?

# 412
Възможно ли е от стимулацията да имам ужасно главоболие? Ако е така, какво да правя?
Да възможно е. И аз имах първите дни главоболие и пих парацетамол. Така ми бяха казвали от инвитро клиниките в България. Може да се консултираш с инвитро центъра за всеки случай.

# 413
Има проблем в 8ма хромозома, монозоми (8 100%) loss, каквото и да означава това. Казаха че не правят трансфер на такъв ембрион.
Това означава, че ембриончето има само 45 хромозоми а не 46 като в нормален човешки геном. Като от 8ма хромозомна двойка липсва едната хромозома. Най-общо казано всички монозомии и тризомии са несъвместими с живота. Има изключения (синдром на Даун, Търнър, Едуардс) но там са други усложненията. Това горе долу знам, ако беше мозайка, щеше да е хубаво с генетик да се обсъди, но с монозомия, няма смисъл.
Питала съм в Мемориал дали транферират такива ембриони и те казаха, че тяхната успеваемост е нулева при транфери на монозомии и тризомии.

# 414
А на мен пък през 2021 ми казаха, че имат успех при трансфер на монозомия. Нещо от сорта на, че от общо 3 или 4 двойки   при една от двойките има успех. И тогава бяха склони да трансферират ембриони с монозомия, но може би зависи в коя хромозома е.

# 415
Явно има значение на коя хромозома и аз не знам. Чакам да ми върнат съобщение с онлайн час при лекар за да чуя мнение, но това което чета из интернет точно тази 8ма хромозома която е с 100процента монозомия не пише въобще добри неща. Може би ако беше с по малък процент...може би да има някаква надежда. Ами...нищо, започваме отначало след няколко дни със стимулация. Колкото и да ми се искаше да сме с втората крачка напред, събирам сили и започвам отначало. Ако някой от вас знае какво би помогнало за по добро изграждане на хромозомите и при двамата с мъжа ми под формата на витамини или някъв друг медикамент който да не пречи на другите лекарства за стимулацията, бих се радвала да ми сподели. По изследванията за кариотип нямаме проблем двамата, но все пак ако има вариант за подсилване бихме пробвали.

# 416
Коя е причината да отнема толкова много време това изследване, според вас, има ли яснота? Пращат ли ги някъде, възможно ли е да ги събират и да ги изпращат по повече наведнъж? Аз също чакам вече над 20 дена.

# 417
Причината е, че координаторките не информират навреме. Много често изследванията са готови от седмица, но няма кой да каже. Мемориал имат собствена генетична лаборатория, не ги изпращат никъде. От други болници изпращат към тях. Може в някои моменти да имат повече работа, но 90% от случаите е от координаторите забавяне на информацията.

# 418
Не е ясна причината. На моя документ, който чаках близо месец от 19.08. до като не се разбучах на 10.09., но го получих резултата на 13.09. Пише взета биопсия за анализ на 19.08., дата на резултата 29.08. Просто не знам как да коментирам вече. Нямам думи. Звънете и го търсете всеки ден. Ако ги бях чакала още някой на добра воля от координаторите да ми го изпрати, още щях да чакам сигурно и можеше да си изпусна шанса да стартирам нов опит. Пожелавам ви успех.

# 419
Здравейте, ще съм благодарна ако някой може да вземе едно лекарство от Турция ако има скорошни пътувания. Рецептата мога да я изпратя по Еконт където е удобно. За съпруга ми е, а се оказа, че лекарството го няма налично по аптеките и трябва да се заяви един ден а в друг ден да се вземе и не ни остана време.

Общи условия

Активация на акаунт