Клиники в Истанбул - пролетна тема 18

• 57 096
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Не искам да вливам тази гадост , малко ни бутат с хормони . Но както знам в Турция имат голяма успеваемост и без вливки , така че . Личен избор аз съм твърдо против.

# 496
Опитах се да кажа, че не е гадост и не са хормони. Не е и лекарство. Даже се води нещо като хранителна добавка.
Аз и ИВИГ вливах по едно време. То вече има и странични ефекти.
Но специално за интралипида гласувам с две ръце. Евтино, безвредно, ефикасно

# 497
По дискусията с интралипида, понеже бях на консултация при доц Михайлова в Александровска преди 2 месеца, да споделя това което тя ми каза.
След като установиха, че нямам имунологични проблеми, (направиха Флоуцитометрично имунофенотипизиране на левкоцити - НК клетки както и КИР профил) я попитах все пак не може ли поне интралипид да ми се влее за всеки случай при трансфер. Тя твърди, че все пак е нужна някаква имунна система да остане след трансфер и НЕ препоръчва вливане при пациент без показания за такова. Предписала ми е ако много искам имуноглобулин, който нямал да навреди, но за интралипида отказа. Това противоречи с много от мненията които съм чувала, че бил безвреден и т.н. НО аз се доверявам на лекарката, защото много време ми отдели да търси причината за биохимичната бременност която имах предишният месец и като цяло нейното мнение ми е по-достоверно.

# 498
Sahara, би ли споделила как си запазила час при д-р Михайлова в Александровска ? Виждам, че работи и в центъра на Калчев, но може би в Александровска ще е по-нормална цената на прегледа.
Относно интралипида- определено не е съвсем безопасен, защото подтиска минутната система. Миналата година имах минимално завишение на нк клетки и ми вливаха два месеца по веднъж интралипид - това беше по време не инсеминациите, не за трансфер. И двата пъти ми се отрази много зле, особено втория месец имах много тежко боледуване, което продължи дълго време. При повечето хора не е така, явно е някакво изключение при мен, но все пак трябва да се внимава много когато се назначават такива вливки.

# 499
Аз имам и позната , която и до сега се разболява и има мн нисък имунитет , вливала е на своя глава в България иначе инвитрото е било в Турция , без успех само с лоши последици . Просто исках да знам жените със завишени нк клетки и успешни бременности .

# 500
Аз имам и позната , която и до сега се разболява и има мн нисък имунитет , вливала е на своя глава в България иначе инвитрото е било в Турция , без успех само с лоши последици . Просто исках да знам жените със завишени нк клетки и успешни бременности .
ако искате ми пишете,минала съм по нози път. Но много е дълго и нямам време да пиша

# 501
Dabby, аз за това отидох в Александровска, защото хем там лабораторията за Имунология ми е най-надеждна, хем прегледа при доц Михайлова е 130лв в Александровска а не 180лв като в Калчев.
Прикачвам и снимка на касовата бележка с цените които платих на 6ти Август.

За записване на часове просто звъннах на тел от сайта им който е за записване за консултация - Тел.: 02/ 9230 760
 https://alexandrovska.com/bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B … D0%B3%D0%B8%D1%8F

Трябва да звъните по-настоятелно, защото жената която вдига телефона прави и пробовземането, гледа и рецепцията на отделението и е постоянно заета. На мен ми се наложи няколко пъти да звъня, да връщам обаждане и да чакам за да ми запише час при доцентката но след 3-4 обаждания стана. Казвате просто че искате час при доц Михайлова. Заслужава си за мен лично, защото 40 мин някъде ми обърна внимание доцентката при първият преглед а при втория за разчитане на резултатите даже не ми взе такса. Въпреки, че при мен може би нямаше такса, защото нямах никакви проблеми за разчитане, каза просто че всичко ми е перфектно и ми изписа имуноглобулин, защото и се примолих все пак нещо да ми даде евентуално ако мога да включа при трансфер. Иначе вторичният при Калчев си е пак едни 120лв.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 10:32 от Sahara_2087

# 502
Може да е полезно на някоя от вас!
https://www.facebook.com/share/2MMxekJP9uSPcsa8/
Няма да обядваме, но ще включим още двойки за НЕДЕЛЯ на 13- ти Октомрви между 12:00- 13:30 часа. Доц. Д-р Серкан Орал заедно с екипът на Ексклузив Хелт Сървисиз поради голям интерес от страна на пациентите, обявява още 4 свободни часа за консултиране на тема ин витро лечение и репордуктивни проблеми! Всеки който желае  и може да присъства в НЕДЕЛЯ на обяд може да се свърже със Севи Кълъч на тел.0898320527

# 503
По въпросът с интралипида, аз лично имам 5 замразени трансфера с 5 дневни ембриони с ПИД грейд 3АА, 4АА,5АА с вливка интралипид, на естрофен преди всеки от тях и не стигах дори до имплантация, чхг кръгла 0. Последният ми трансфер беше с 6 дневен ембрион отново минал ПИД и БЕЗ интралипид на естествен цикъл и този трансфер предстои да се роди на бял свят до броени дни! Пиша ви това, защото познавам чувството на отчаянието и неуспеха, имам 9 стимулации и също като много жени съм се хващала за тези вливки без да имам нужда от тях като удавник, мислейки си че те ще ми решат проблема …  моето инвитро беше в Испания, но следя и турските групи от години затова си позволявам да пиша. Успех мили момичета❤

# 504
По въпросът с интралипида, аз лично имам 5 замразени трансфера с 5 дневни ембриони с ПИД грейд 3АА, 4АА,5АА с вливка интралипид, на естрофен преди всеки от тях и не стигах дори до имплантация, чхг кръгла 0. Последният ми трансфер беше с 6 дневен ембрион отново минал ПИД и БЕЗ интралипид на естествен цикъл и този трансфер предстои да се роди на бял свят до броени дни! Пиша ви това, защото познавам чувството на отчаянието и неуспеха, имам 9 стимулации и също като много жени съм се хващала за тези вливки без да имам нужда от тях като удавник, мислейки си че те ще ми решат проблема …  моето инвитро беше в Испания, но следя и турските групи от години затова си позволявам да пиша. Успех мили момичета❤
Абсолютно подкрепям!
Имам трансфер преди който влях интралпид- чхг- 0
След това два трансфера без интралипид и от тях две бременности и две живородени деца.

# 505
Абсолютно подкрепям!
Имам трансфер преди който влях интралпид- чхг- 0
След това два трансфера без интралипид и от тях две бременности и две живородени деца.

Моля ако е удобно да споделите неуспехът на зет или на свеж трансфер беше и съответно двете бременности как се случиха зет или свеж трансфер?

# 506
Ако въпросът е към мен.
Имам един свеж трансфер- резултат 0, от същата стимулация имах един още един ембрион, отново трансфер,този път зет- отново резултат 0. И двата трансфера бяха на Контролиран цикъл с естрофем.
Последва втора стимулация - останаха 2 ембриона след Пид. Последваха два трансфера с разлика 4г.един от друг, и двата бяха ЗЕТ, и двата бяха на естествен цикъл,и от двата зет трансфера настъпи бременност и се родиха 2 деца. След неуспешните трансфери ми направиха хистеро и отстраниха един полип, може ци ной е пречел на имплантацията. След Като го премахнаха се случиха двете бременности. Също значение имаше може би и ,че ембрионите,които се хванаха бяха минали пид.

# 507
При мен след няколко вливки Интралипид ми се покачиха още повече NK клетките. Оставам с впечатление, че повече успехи има след трансфер на естествен цикъл. Това също е от значение явно. Как се преценява дали ще е на естествен или на естрофем? Какъв е протокола при трансфер на ЕЦ?

# 508
При мен след няколко вливки Интралипид ми се покачиха още повече NK клетките. Оставам с впечатление, че повече успехи има след трансфер на естествен цикъл. Това също е от значение явно. Как се преценява дали ще е на естествен или на естрофем? Какъв е протокола при трансфер на ЕЦ?
[/quote
да, факт е че успях на естествен цикъл.
При първата ми бременност не приемах абсолютно никакви лекарства ,проследиха ми овулацията и в точния момент върнаха ембриона. Чувствах се много добре, преди това при подготовка с естрофем ме болеше лв откорема, подувах се,чувствах се ужасно.
При втория трансфер 2022г,отново бях на естествен цикъл на вече имаха друг протокол за естествен цикъл - бях на вагинални таблети прогестерон сутрин и вечер,и по една инжекция да ден падкожен прогестан декс.

# 509
В научните статии по темата твърдят, че разликата в процентите успешно завършили бременности между трансфер на стимулиран и естествен цикъл са сходни, но има около 3-6% разлика в полза на Естествения цикъл. Има обаче много други ползи и вреди за двата подхода, които въпреки, че за бебето не са сериозни, за майката може и да са. Но понеже ние сме готови на всичко за децата си, макар и неродени, тази тематика се пренебрегва понякога.

По принцип за жени които овулират, се прилага трансфер на естествен цикъл. Най-общо казано в Турция той се предпочита, до като в България наблягат на стимулираният цикъл. За мен причините са чисто практически и финансови в полза на болниците, които могат да организират трансфера на СЦ по график и също:
- на ЕЦ овулацията, която те не контролират ги принуждава да работят в почивни дни
- пациентите имат много по-малко прегледи (аз на СЦ имах по 2 а на ЕЦ 4-5)
- купуват се повече лекарства (на СЦ изпивах по 220 хапчета на трансфер, при ЕЦ по 8 )
- продават се повече Прогестеронови препарати, който при забременяване в СЦ се приемат в по-големи количества чак до към края на първи триместър а при някои жени и почти до края на бременността

Протоколът за трансфер на ЕЦ се състои в следене на доминантният фоликул (ДФ), LH, Естрадиол и маточна лигавица, с цел таймиране на овулацията и подготовка на ендометриума. Обикновено ви викат няколко дни преди очаквана овулация - при мен беше на 11-ти ден от ЕЦ - и мерят ДФ, лигавица и хормони. И така колкото пъти е нужно до като всичките индикации за предстояща овулация са там. Тогава има два подхода, да таймират овулацията с инжекция (напр Овитрел) или да чакат тя да се случи спонтанно. Повечето практикуват таймиране с инжекция за да могат да го съчетаят по-успешно с работата по размразяване на Е и подготовка на екипа но ако овулацията ви е супер предвидима, може и да си е напълно естествен целият цикъл. Аз съм била с инжекция, защото няма контраиндикации и ми е по-спокойно, че овулация ще има.

На 2ри ден след таймиращата овулирате и почва лек прием на Прогестерон, обикновено само вагинално до 6-ти ден след овулация, когато се прави трансферът. Прилагат се също някакъв антибиотик и също е възможно кортикостероид за имуносупресант тип Медрол, Преднол. Това са 8те хапчета които изпих всичко на всичко за трансфера.

Прогестеронът се мери и в деня на трансфера за да модерират дозите при нужда. Разчита се предимно на прогестерона отделян от жълтото тяло на овулиралият фоликул, какъвто при трансфер на СЦ няма, защото няма овулация. Съответно и дозите са по-ниски, обикновено няма инжекции а само вагинални таблетки и също се спира по-рано при бременност.

Това е общо взето. По-дълъг пост е, защото след 4 ЗЕТа на СЦ в България и един в Турция на ЕЦ, разликата в това как се чувствам е огромна и ми е болна тема, че се блъсках с толкова химия и то на обречени трансфери. Хубаво е да проверяваме какво ни се казва и какво слагаме в телата си, че трябва да сме здрави за тези деца още много време!

Успех на всички каквото и да решите!

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 09:46 от Sahara_2087

Общи условия

Активация на акаунт