Какво повече НЯМА да купя - 25

• 84 806
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Не е лошо млякото. Все пак не е и мляко. Но не става да го джуркаш с кафе.

# 121
Много модерни станаха ядковите млека напоследък, но аз лично не виждам много полза, освен ако човек няма лактозна непоносимост. Нито вкусът е чак толкова добър, нито пък съставът е топ - консервант, сгъстител, в повечето случаи и подсладител, да не говорим, че ядките са хем калорични, хем с високо съдържание на мазнини, пък и самите те са алерген. Същата работа и с безглутеновите здравословни сладкиши - блат от фурми, крем от кашу...
В случай на алергия по-скоро бих си взела безлактозно мляко, вместо да набивам яко ядки.

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 14:19 от Дидичка

# 122
Абсолютно, това за мен е чиста гавра с храната. Модни извращения някакви. Силно се надявам да отмине тази мода. Разбирам да си принуден да го консумираш поради здравословен проблем, но пожелание..., не го разбирам.

# 123
Соленки "Перун". Жесток съюз на маргарина и палмата.
Киселините в стомаха ми бяха "без аналог" и ще ги запомня завинаги.
Ох като помня една колежка навремето как редовно черпеше с такива по празници и се прехласваше по тях, чак ми става смешно. Laughing

# 124
Даже не са и вкусни... лъхат на хляб.

# 125
Ау тия всичките растителни "млека" са отвратителни. Пробавала съм няколко вида от различни яки, овес, ориз.. не е като да не съм им дала панс. Пълен блудкаш с неприятелн послевкус и консистенция.
Сега ще ми наскачат трендовете и веганите, ама такова е...
Като "кюфте" от леща или грах Simple Smile
Примерът не беше много подходящ с кюфтетата от леща и грах. Аз също не харесвам тези измислени и модерни млека, но сравнението е не на място с нормални продукти като леща и грах. И не, не съм веган.

# 126
  • София
Всъщност кюфтета от картофи, тиквички, боб, грах, леща, патладжани, ориз, печени чушки, нахут и т.н., и т.н. не са никакъв тренд, а са традиционна храна, която може да се ползва като добро разнообразие на тези от кайма/риба или като гарнитура към месо.
Все едно да кажеш, че леща яхния или зелен фасул плакия са веган мода.

За да съм по темата: няма да повторя да купя ориз на Кръстев - взех 2 различни вида. И двата бяха разтрошени и все едно леко мухлясали.

# 127
Кюфтета от леща и грах бива, соеви бургери и кайма - тц. Като не искаш да ядеш месо, защо ще търсиш заместител. А, да - щото е по модата.

# 128
  • София
Напротив. Това е едно допълнително разнообразие. Здравословното хранене е разнообразното такова. Също е добра опция за време на пости, например. Или при необходимост от повече протеини - растителните са далеч по-лесни за усвояване от животинските, без да натоварват храносмилането. И са въпрос на вкус.
Пробвай хамбургер, в който има едновременно и месен бургер, и зеленчуков - още по-вкусно е, а за активно спортуващите е идеален вариант за бързо захранване на мускулите.
Има и доза мода при някои хора, но обобщението е прекалено крайно.

# 129
Напротив. Това е едно допълнително разнообразие. Здравословното хранене е разнообразното такова. Също е добра опция за време на пости, например. Или при необходимост от повече протеини - растителните са далеч по-лесни за усвояване от животинските, без да натоварват храносмилането. И са въпрос на вкус.
Пробвай хамбургер, в който има едновременно и месен бургер, и зеленчуков - още по-вкусно е, а за активно спортуващите е идеален вариант за бързо захранване на мускулите.
Има и доза мода при някои хора, но обобщението е прекалено крайно.
Това подчертаното е абсолютно невярно.

Повече няма да купя Ариел капсули за пране. Не изпират изобщо добре и дрехите ми се вмирисаха на мокро куче. Пералнята ми е нова, така че не е виновна тя.

# 130
Ааа, кюфтетата от леща са супер, не така! От всички ядкови млека бадемовото на Алпро ми е най-приемливо, другите са откровено по-гадни. Тия пък на Лидл са ужасни, направо ги хвърлих след едно опитване.

Имам четири цвята лакове Essie, и четирите не ми харесват, особено единия е много неравномерен като се лакираш, но пък за сметка на това е най-траен. Преди малко леля ми грабна единия, че много й хареса.

Ариел капсули да не е от някой паралелен внос или от Лидл? На мен проблемът с него ми е, че мирише адски силно дни наред, но пък изпира като прахообразния. Гадна миризма и не изпира - Формил за цветно на Лидл. В други теми го хвалят и аз се  излъгах, сега си пера изтривалката на вратата с него.

# 131
Kaто стана дума за вегани, така и не разбирам защо се мъчат да правят фалшиви пържоли, кюфтета, кренвирши... Щом не искат месо да си ядат техните неща в някакъв друг вид, защо търсят да имитират месото?

# 132
Ариел капсули да не е от някой паралелен внос или от Лидл? На мен проблемът с него ми е, че мирише адски силно дни наред, но пък изпира като прахообразния. Гадна миризма и не изпира - Формил за цветно на Лидл. В други теми го хвалят и аз се  излъгах, сега си пера изтривалката на вратата с него.
От Фантастико беше купуван. Не знам какъв внос е бил, но нито нито ми миришеше на прано прането, нито изглеждаше изпрано. Единия път имаше остатъци от капсулата по дрехите. Пълно фиаско.

# 133
В някои случаи е оправдано - на организирана вечеря примерно, някой е веган и му приготвят имитираща пържола, за да не се различава съществено от истинските в другите чинии. Аз съм яла веган луканка.... Сушено червено цвекло и някакви зеленчуци с подправки. Не бих си купила, и веган да съм.

# 134
  • Варна
  Нит' съм веган, нит' пазя диети, обяснявам си го с чисто визуалната идея- искат кюфте със сос, в хлебче, наденичка и т.н. и затова варят, пасират,овкусяват, оформят и хапват. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт