Какво повече НЯМА да купя - 25

• 84 789
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
По-скоро са парфюми с различно съдържание на масла. Аз от Дългас на няколко пъти купувам Том Форд и Libre, които нямат нищо общо с такива купувани от чужбина. Най-вече откъм трайност.
Кремове за лице редовно си купувам от Нотино - Clinique и Biotherm. Продават ги на нормални цени, които могат да се намерят в Западна Европа. Просто Дъглас ги продават с прекалено високи надценки.

# 526
Не съм сигурна, дали трябва да отворя нова теми, но така или иначе повече не бих купила тези яйца - Ангелов.
Казусът е следният. От кутийката с 6 яйца сме изяли 3 от тях - преди два дни. Днес сутринта сварих останалите три - за 4 минути.  Отхапах един път, и при втория път - усетих това в устата си. Не знам, какво е. Има констистенцията на гума, не се чупи. Голямо е около сантиметър и малко. Ходих до ветеринаря и те не са виждали такова нещо. Сега се чудя, дали да се оплача някъде и да го дам в Агенция по храните да го изследват. Яйцата иначе на вид и на вкус не може да се каже, че са развалени. Някой срещал ли е нещо подобно?

Скрит текст:

# 527
Може би при формирането на яйцето се е получила някаква малформация от материал, подобен на съединителна тъкан или от самия яйцепровод (не знам дали при кокошките могат да се образуват разни съединителнотъканни образувания) - подчертавам, че не съм биолог, нито ветеринар, но се опитвам логически да разсъдя какво може да е. Все пак никой не е отворил яйцето, за да го постави в него, значи си е дефект на яйцеобразуването или провода. Не ми се вярва да е нещо изядено от кокошката, не виждам как ще попадне в яйцето (по скромните ми познания яйцепроводът не съвпада с ректума, макар и да излизат с общ отвор на повърхността - клоака). 

# 528
В интернет пише, че е overgrown chalaza, не знам как се превежда. А се е втвърдило така, защото яйцето е варено на много висока температура.

# 529
Нещо като мембрана. Ето тук има подробности:

https://mycountrytable.com/what-is-that-nasty-little-white-thing-on-egg-yolks/

# 530
И ветеринарите предположиха, че може да е нещо при формирането на самото яйце. Аз се притесних, защото двегодишната ми дъщеря яде от тях, и да не е нещо опасно. Иначе и аз четох разни неща из интернет, но не мога да бъда сто процента сигурна, какво е.

# 531
В интернет пише, че е overgrown chalaza, не знам как се превежда. А се е втвърдило така, защото яйцето е варено на много висока температура.
Поне на вид и консистенция това е твърде различно според мен. Варила съм яйца на висока температура (особено когато искам да втърдя белтъка, а да оставя жълтъка полутечен), никога нищо твърдо не е оставало в тях.

# 532
Много гадно изглежда и дано няма нищо. Залагам на някаква мутация яйце в яйце или нещо подобно. Едва ли производителя може нещо да направи, освен да ти прати яйца за обезщетение, които аз, а предполагам и ти, не бих пипнала.

# 533
И на мен ми прилича на мембрана, сакчето в което се оформя зародиша. В случая е доста по-голямо, явно мутация някаква.

# 534
Намерих снимка на яйце с подобна прекалено голяма халаза. Пише, че става твърдо като гума при сваряване. При някои яйца даже е жълтеникаво на цвят.

Каквото и да е било, доста гнусно изглежда.

# 535
Първата ми мисъл беше, че е зародиш на пиле. Sweat Smile

Майка ми е залитнала по яйца от свободно отглеждани кокошки. Ще ѝ го покажа. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 536
  • Пловдив
То ако си е дефект на зародиша няма никакво значение щастливи или нещастни са кокошките.

Консумирам 98% яйца от щастливи кокошки и не съм попадала на такова нещо.

# 537
То ако си е дефект на зародиша няма никакво значение щастливи или нещастни са кокошките.
Ако са ту-мЪч щастливи, са се отдали на прекалени волности и ей ти на резутата Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 538
Каквото и да е, е природно явление и продавачът няма никаква вина. Изхвърли това яйце и забрави. На останалите нищо им няма.

# 539
Доста гнусно беше. Надявам се да не е била болна кокошката от нещо. Помислих си и аз, да не е някакъв зародиш, но може би, ако не беше сварено, щеше да е по-ясно. Може и да не е нищо кой знае какво, но със сигурност няма да припаря до тези яйца вече.

Общи условия

Активация на акаунт