Какво повече НЯМА да купя - 25

• 84 831
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Има вегани, които са такива за да спасяват планетата и от милост към животните (дали постигат нещо, е друг въпрос), но си обичат месо и си го търсят в тези извращения наричани веган месо.

# 136
За ядковите млека – не съм опитвала готовите, но охотно вярвам, че са блудкаж. Който обича, по-добре сам да си направи. Много е лесно.
Аз пробвах навремето от любопитство – бадемово и орехово. Бадемовото е по-неутрално на вкус, повече ми хареса ореховото – има много приятен орехов привкус.
И понеже вкъщи не пием прясно мляко, а аз даже го мразя, ги използвах за направата на сладолед. Сухата част от ядките, която остава след изстискването, също е идеална за сладоледи и всякакви сладкиши.

# 137
Супер много харесвам луканка от червено цвекло и подправки. Без да съм веган, предпочитам я пред гадната "истинска" луканка, която се предлага в момента.

# 138
Супер много харесвам луканка от червено цвекло и подправки. Без да съм веган, предпочитам я пред гадната "истинска" луканка, която се предлага в момента.

За вкусове не се спори. Но защо се казва луканка, като е вид салата?

# 139

Защото докарва вкуса на истинската луканка

# 140
  • софия
Kaто стана дума за вегани, така и не разбирам защо се мъчат да правят фалшиви пържоли, кюфтета, кренвирши... Щом не искат месо да си ядат техните неща в някакъв друг вид, защо търсят да имитират месото?

Производителите търсят да го правят, още един пазар за полуфабрикати. Никой уважаващ себе си веган няма да се храни с такива боклуци, както е обидно за някой любител на месо да яде салам Камчия....

# 141

Тук вече съм в шах - истинската луканка била гадна, но изкуствената била хубава, защото докарва вкуса на истинската...

# 142
  • Mediterraneo
Днес нарочно си направих кафето с бадемово мляко. Направо се задавих, докато го изплюя, това няма преглъщане. Дано не ми се налага да отказвам пълномасленото прясно мляко, но и тогава бих го заменила с обезмаслено или без лактоза, отколкото да прибягна до ядково такова.

# 143

Тук вече съм в шах - истинската луканка била гадна, но изкуствената била хубава, защото докарва вкуса на истинската...
Не вкусът на истинската луканка е гаден, а това, което слагат в нея

# 144
Те на вкус може и да го докарат някой ден, но като хранителна стойност, няма начин. Да не говорим, че нищо няма вкус на месо, освен месото.

# 145
Е, то има луканки и луканки все пак.

# 146
Особено пък бадемовото мляко има толкова силен вкус. От всички ядкови най-много ми допадна соевото, но не ми понася на корема и получавам ужасно разстройство (сори). Овеса същи никак не е лош и най-добре ми понася. Пия от време на време, но предпочитам краве.

# 147
А за да докарат цвеклото до вкуса на истинска луканка със сигурност е наблъскано с цялата Менделеева таблица.
Представям си колко е "здравословно" и "полезно". Laughing Grin

# 148
  • Mediterraneo
Аз точно заради хубавия наситен аромат реших да пробвам точно бамовото. Утре ще си направя със соево, ама подозирам, че и то няма да ми хареса.

# 149
Аз точно заради хубавия наситен аромат реших да пробвам точно бамовото. Утре ще си направя със соево, ама подозирам, че и то няма да ми хареса.
За бадемов аромат по-добре да си капнеш ликьор Амарето, отколкото тези буламачи. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт