Какво повече НЯМА да купя - 25

• 86 795
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Пак за млякото - Ел Би много ми харесва, но по-трудно се намира. 3.6% е стандартната масленост на прясното мляко. 4.5% се докарва с добавяне на сметана или от специални породи крави с маслено мляко, ама те са доста по-скъпи за хранене и млякото от тях е по-скъпо от обикновеното.

Никога нищо не бих купила на Маджаров, понеже познавам работили за "млечната" му компания. Между другото, да не откажа някого от сиренето, ама масово се произвежда днес и утре заминава да се продава. Много малко компании го оставят да отлежава. Не че не е от мляко и е лошо, просто технологии и добавки позволяват да няма отлежаване.

# 166
....
Никога нищо не бих купила на Маджаров, понеже познавам работили за "млечната" му компания. ....
Ти пък сега ме хвърли в размисли за Маджаров....Но пък е факт, че от него става идеалният кефир и кисело мляко.Thinking

# 167
От бивш съсед работещ в голяма мандра съм чувала, че сиренето "го узряват" за два-три
дни с лимонтузо. Зареждали мандрата с въпросната киселина в големи чували.
Аз лично се отказах от сирене на Ситово точно заради силно киселия вкус. В кутия
го взех, като си мислех, че там спазват нужните правила, а после го изхвърлих.
Прехвърлих се на Milbona от Лидл и засега е приемливо.

# 168
То и уискито го състаряват в ултразвукови вани, кой ще го чака 40 год. в дъбова бъчва да отлежава. Grinning

# 169
Чака се, ама и цената е добра на това от бъчва. Иначе за 20 лв. отлежало - карамел, аромати и хайде в бутилката. Лимонена киселина масово хората ползват за "домашен кашкавал", че и даже се продава като "фермерски".

# 170
Пълномасленото си е наред, кремове правя редовно с него и с Верея. Фермерските са ми на риск - понякога със странен вкус и съм попадала на развалени. Съвсем фермерско и домашно - скоро няма да купя, след като дадох на малкия и положението стана толкова тежко, че не успя да стигне до тоалетната.
Аз цял живот такова съм купувала (с малки изключения) и не съм попадала на проблемно. Само веднъж през лятото за няколко часа млякото (сурово) се пресече, докато дойде ред да го сваря, та направих извара.
Възможно е обаче в твоя случай в кравето мляко да е имало смес със друго (затова си подбирам източниците), към което детето да е имало непоносимост - синът ми имаше съученик, който имаше непоносимост към козе мляко, но към краве - не.

# 171
Аз харесвам сиренето на Маджаров, но козето ми дойде едно такова мазничко, та си мисля, че или е смесвано с краве мляко, или има нещо добавено. Освен това целогодишно го има по магазините, което на мен ми е показател за козе сирене.

Аз съм слагала кокосово мляко в кафето - няма такъв мазньоч. Бадемовото в кафе по се ядваше.

Луканка купувам от магазин за месо, тяхно производство. Съставът е добър (месо, сол, захар, подправки, консервант), а цената - като на масовите марки.

# 172
Кокосово с кафе - това всъщност било въпросното "мазно кафе".

Не е смесвано с друго мляко, то няма и с какво, само крави гледат хората, овчето е по-скъпо, така че няма смисъл да купуват и да смесват с кравето. Просто домашното, съвсем домашно мляко, не минава обработка и често не е изследвано или се изследва през пръсти. Не че искам хомогенизирано мляко с 2 години трайност, ама...

Тук по-назад писах - прясно мляко Вършец, едва купено от магазина и отворено се пресече. После съм купувала, партидите варират, но все се разваля бързо, даже по-бързо от домашното в хладилник. А не знам как някои смело си купуват мляко в шишета от безалкохолно, което продават на улицата.

# 173
От улицата има риск, ако не познаваш с години продавача. Аз си купувам от магазин, а на село - от жена, която познавам. 

# 174
А за да докарат цвеклото до вкуса на истинска луканка със сигурност е наблъскано с цялата Менделеева таблица.
Представям си колко е "здравословно" и "полезно". Laughing Grin
Понеже истинската луканка е много полезна  . .. и точно тя има цялата Менделеева таблица.

въобще не е вярно това, даже и консерванти няма в истинската луканка освен сол и малко захар евентуално.

евтините ягоди ги взех от женския пазар. единия ден купих за 2.99 килото, в понеделник купих за 4 лв. килото.

# 175
Кокосово с кафе - това всъщност било въпросното "мазно кафе".
Неее, "мазното кафе" е кафе с кокосово масло, не мляко.

Аз не купувам Маджаров прясно мляко, защото ме вкарва в тоалетната за разлика от това на Верея. Кое е мляко и кое не не знам, но маджаровското не ми понася.

# 176
Това кокосово МЛЯКО, което съм купувала даже е обезмаслено, така че няма как да стане мазно кафето. Е, не е същото както с истинско мляко, но поне може да се преглъща.

# 177
О, боже, сега прочетох подробно - не само кокосово масло, ами ако не си веган още по-полезно било кафе с краве масло!

Като сме на хранителна тема - зачерквам всичко от брашна, подправки и смеси "РуБо". На село карат основно такива, понеже са евтини, ама качеството е ужасно. Грис, царевичен грис, бакпулвер, подправки, много са зле.

# 178
Торти Неделя няма да купя повече. Развалили са ги ужасно. Не знам как постигат едновременно да са пре-мазни, пре-сладки и безвкусни.

# 179
Скрит текст:
А за да докарат цвеклото до вкуса на истинска луканка със сигурност е наблъскано с цялата Менделеева таблица.
Представям си колко е "здравословно" и "полезно". Laughing Grin
Понеже истинската луканка е много полезна  . .. и точно тя има цялата Менделеева таблица.

въобще не е вярно това, даже и консерванти няма в истинската луканка освен сол и малко захар евентуално.
Коя е тази луканка, по-точно къде я има, понеже когато някога си правехме наша домашна, само
това ни бяха консервантите - сол и евентуално малко захар.

Тук произволно състав на луканка Орехите

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 15:06 от delpel

Общи условия

Активация на акаунт